Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós darált keksz recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 792 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 4751 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 482 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pappneemike
pappneemike Fri, 2011-04-15 10:34

Én olvasztott csokiba és kókuszreszelékbe szoktam még megmártogatni.

Muci
Muci / Muci Thu, 2010-12-09 18:40

Kedves " andrag "
Várom a beszámolódat az eredményről.
Üdv.: Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-27 12:03

Beszámoló:
Végül az alapreceptből a fele tojás mennyiséget krémsajttal és tejföllel helyettesítettem, valamint vaj helyett zsirral készítettem, és ugye cukor helyett só és reszelt sajt ment bele (általad javasolt mennyiség) és egy napig pihent a hűtőben.
Végeredmény, több ismerős kóstolása alapján: az álaga többek szerint megfelelő, bár szerintem lehetett volna szilárdabb(keményebb) így legközelebb több lisztet és talán a felénél kevesebb tojást (vagy egyáltalán nem raknék bele tojást csak tejfölt és krémsajtot, vagy csak krémsajtot) reknék bele.
A sóssága és sajtossága is megfelelőnek itéltetett, bár szerintem abból is lehetne picit több a sajtból mindenképp vagy legalábbis intenzívebb ízűbb, mint a trapista.
amúgy teljesen megvolt vele elégedve mindenki aki kóstólta. Javaslat érkezett még arra, hogy mehetne a tetejére szezámmag vagy reszelt sajt ;O) bár szerintem bele is mehetnének különböző fűszerek is a són kívül, simán elbírná ;O)
További kellemes ünnepeket/pihenést mindenkinek és Boldog Új Évet!

Muci
Muci / Muci Mon, 2010-11-22 16:44

Szia " andrag " !
Szerintem ne a diós változatot, hanem a síma darálós keksz receptemet próbáld sós változatban
elkészíteni, úgy , hogy elhagyod belöle a cukrot és a vaniliás cukrot, teszel bele 2 teáskanál sót és
kb 20 dkg reszelt sajtot. A tésztát egy kicsit pihentesd a hűtőben, hogy jó kemény legyen.
Ez csak tipp, mert én csak édesen készítettem eddig.
Üdv. : Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-09 16:39

Kedves 'Muci' !

Köszönöm a választ! Persze nem a diós darálóst gondoltam, hanem a simát, csak ennél a receptnél jutottam odáig, hogy hsz-ként megkérdezem ;O) Mert ez volt az utolsó kijegyzetelt recept és gondoltam mielőtt bezárom jött az ötlet rákérdezek, hátha akad egy tipp ;O)
Kipróbálom amit írtál ;O)
Majd leírom ha sikerült valami elfogadhatót csinálnom ;O)
A késztetésem onnan adódik, hogy van egy kedves barátom aki előnyben részesíti a sósat az édesnél, de tetszik neki a kidarálós formátum, amiért néha még hajlandó édeset is enni, és gondoltam a sütiajándékozást megoldom akkor kidarálóssal sós formában ;O)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-21 13:15

LEnne egy kérdésem: Ha a darálós kekszet sós változatban pl. sajtosan szeretném elkészíteni (van ismerősöm aki inkább a sós sütiket kedveli) az vajon miként lehetséges szerintetek? -hamár itt kidolgozódott egy diós változat, hátha van valakinek valami tippje erre ;O)

Annamária15! Nekem is van keksz pisztolyom, de nekem valahogy sosem sikerül normálisan kinyomni a mintákat, nem jön le magától, csak ha késsel levágom a formáról, de akkor meg elveszti a formát. Mit csinálhatok rosszul??? (válasz jöhet mailben is) andrag@lajt.hu KÖSZI!

Ham Klaudia
Ham Klaudia Fri, 2010-12-03 13:49

Sos kekszre nekem van egy nagyon jo receptem,csak azt gofrisutoben kell kisutniAmennyiben erdekel kerlek jelezd es en elkuldom a receptet!hamklaudia@citromail.hu

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-25 21:19

Helo!
nekunk nincs husdaralonk...de nagyon jol nez ki a suti...husdaralo nelkul is ellehet kesziteni??
koszonom elore is

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-03 09:32

A hétvégén megsütöttem. Nekem csak pisztolyos kinyomóm van de nagyon jól meg lehetett vele csinálni a kekszeket. Nagyon gyorsan elfogyott. Köszi a receptet. Annamária

792
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 22 dkg
dió 15 dkg
porcukor 15 dkg
tojássárgája 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
rum 1 ek