Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznótoros hagymás krumplin sütve recept

hozzászólások (12)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 920 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 3682 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 174 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sanko.xxl
sanko.xxl Mon, 2016-12-12 22:47

A hozzávalók között szerepel a hagyma is. Mit tegyünk vele? Merthogy egy szó se esik róla.

Levendula
Levendula / Levendula Fri, 2014-10-17 11:19

Csak annyit, hogy régóta keresek olyan hurkát-kolbászt, ami NEM műbélbe van töltve, de rám meg mindenki úgy néz, mint a marslakóra, hogy hol élek, hát ki az, aki belet mosogat manapság, mikor lehet venni műbelet is???
A másik: zsemlés hurkát csinál még valaki (nem házilag, az természetes, hanem "ipari" gyártásút, azaz eladásra szántat.
Sokkal jobb, mint a rizses és emlékeim szerint, az nem is durran ki öt perc utána sütőben.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Fri, 2014-10-17 11:29

Kedves Levendula!
Egy helyet tudok ahol zsemlés hurka van, a kedvenc hentesemnél Biatorbágyon a Czímer Húsnál. :) Nálunk Zalában egyébkéntrizzsel csináljuk, ezért én azt jobban szeretem, de kóstoltam ezt is,és nagyon finom volt.
Sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim, vettem már olyan hurkát piacon ami a kukában végezte. :( Szerencsés vagyok, hogy házit kapok mindig.

Levendula
Levendula / Levendula Thu, 2014-10-23 09:41

Köszönöm! :-)
Sajnos, ez nekem kiesik (mind Zala, mind Biatorbágy), de azért jó tudni, hogy van még ilyesmi!
Én piacon veszem a hurkát-kolbászt, egyéb füstölt árut, és az utóbbiakkal nincs is gond, mind finom és tényleg nem az a gyorsérlelésű, mócsingos, ócska fajta. De a sütnivaló kolbásza és a hurkája ... hát, nem az igazi. Bármit csinálok vele, kidurran és szerintem a rizs minősége miatt, az állaga is érdekes.
És amit még nem értek: miért nem fűszereznek rendesen? A legtöbb, amit eddig vettem, íztelen volt. :-(
Pedig úgy ennék olyan igazi, házi ízesítésű jó hurkát, sülkolbászt!

Mamokam0129
Mamokam0129 Mon, 2014-02-10 12:03

Kedves Aaaudrey!
Igazán nagyon kedves vagy, így fogok tenni, bár "hurkasütés-témában" a legtöbben "bénának tartják magukat a kérdezősködésem eredményeképpen. Sebaj, nem adom fel és úgy teszek, ahogy tanácsoltad. (Látod, az általam megkérdezett hentesnek is igaza volt, Te is visszaigazoltad édesapád révén.)
Még egyszer köszönöm, hogy időt szakítottál rám. Szeretettel üdvözöllek.

Mamokam0129
Mamokam0129 Mon, 2014-02-10 07:23

Kedves Aaaudrey!
Nagyon köszönöm ezt az igazán kimerítően, hosszas "segítségnyújtást"!!! Tudom hihetetlen, de ezeket a sütési "módszereket" már mind kipróbáltam. Nemrégen egy hentes elmondta, hogy ha nem eredeti disznó bélbe van töltve, akkor majdnem biztos, hogy kireped a hurka. /Városi lévén egy ilyen hurkára szert tenni, szinte lehetetlen./ Szerinte a másik probléma, ha műbélbe van töltve az előfőzött rizst és nem csurgatják le alaposan mielőtt összekeverik a hússal; akkor sütés közben a rizsből a nedvesség forró gőz formájában szétfeszíti a hurkát.
Még egyszer köszönöm a segítséged, már csak ezért is próbálkozom tovább, hátha egyszer nekem is sikerül egy csodaszép, pirosra sült hurkát sütni. Minden jót kívánva, szeretettel üdvözöllek!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2014-02-10 11:29

Ürülök, hogy nem adod fel és nem megy el a kedved. :) Remélem sikerül jó minőségű hurkát venned.
Nekem apukám hentes, legtöbbször az általa készültet veszem vagy pedig egy bevállt hentestől a munkahelyem közelében. Szerintem én még nem is találkoztam nem igazi bélbe töltött verzióval.
Talán megpróbálhatnád piacon, bár nehéz eldönteni kitől érdemes venni, de hátha ráakadsz egy jó hentesre. Meg érdeklődj ismerőseid között hátha valaki tud ajánlani olyan beszerzési helyet ami neki már bevállt. :)
Csak ilyen pozitívan, lelkesen továbbra is! :)
Üdv.
Adrienn

Mamokam0129
Mamokam0129 Sun, 2014-02-09 07:30

Kedves Audrey! Légy kedves megírni, hogy sütöd a hurkát, hogy ilyen szép pirosra sül és egyben marad, nem durran szét. Előre is köszönöm.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Sun, 2014-02-09 09:47

Kedves Mamokam!
Az egyik ok amiért a hurka kirepedhet, hogyha nem szurkálod meg sütés előtt, mert akkor a keletkező gőzök, nem tudnak távozni és szétdurran.
A másik ha túl száraz a bél, akkor is könnyen kirepedhet, ezért kell egy kis víz is a sütéshez. Vagy alá öntöd, vagy van aki szerint érdemes be is áztatni sütés előtt, de az is megteszi ha pl egy konzerves dobozban teszel vizet a sütő aljába.
Elkerülhető még a repedés ha nem forgatod meg, ilyenkor érdemes egy kis zsiradékkal, akár a kisülő zsírjával meglocsolgatni. A zsiradéktól biztos szép ropogósra fog sülni.
Van aki arra esküszik, hogy nem szabad hirtelen meleg sütőbe tenni, vele együtt kell fokozatosan melegíteni. Ezt nem próbáltam még, de lehet ez is segíthet.
Mint a receptben írtam, sajnos azonban ha hurka nem megfelelően van töltve, akkor elkerülhetetlen, hogy szétrepedjen, mert a térfogata megnő picit sütés közben és ha eleve túl keményre volt töltve akkor szét fog repedni.
Ugyanígy ha rossz, hibás a bél, akkor szintén nem tudjuk elkerülni a kirepedést.
Szerintem nagyon finom úgyis, én szeretem kirepedve is amúgy:)
Remélem azért tudtam segíteni.

920
véres hurka 30 dkg
májas hurka 30 dkg
sütnivaló kolbász 30 dkg
burgonya 10 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl