Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobos-torta Lizinka konyhájából recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

tészta

krém

pirított cukor a tetejére

összesen: 1897 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

tészta

krém

pirított cukor a tetejére

összesen: 7584 kcal

energiatartalom / 100 g *

tészta

krém

pirított cukor a tetejére

összesen: 459 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nricsii
nricsii Tue, 2015-03-10 22:04

Nekem valahogy kicsit folyós lett a krém, és kicsit fehér darabos.. de finom lett! :)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Wed, 2015-03-11 08:37

Szia!
A "fehér darabkák" a tojássárgájából eredhetnek. Lehet, hogy a hirtelen nagy láng okozta. A kakaós-tojásos krémet teljesen kihűlve és a vajkrémmel nem túlságosan kikeverve, csak összeforgatva szabad használni. Drukkolok, hogy legközelebb, ha elkészíted teljes legyen a siker!
További szép napot!
Andi

erabera7
Erabera / erabera7 Mon, 2014-09-29 00:25

Nekem kemény maradt a tészta. :( Nem tudom, miért. Pedig elég gyakorlott háziasszonyság vagyok. :) Lehet hogy túl sokáig sütöttem? Pedig úgy csináltam ahogy írtad és sütöttem már hasonló tésztákat sokszor. A krém nagyon finom, mi több isteni lett, a teteje is szép, csak bekeményedett a tészta.....a drága férjem így is felfalta. :D

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2014-09-29 07:28

Kedves Era!
Amikor kisütöd a lapokat, célszerű rögtön, még melegen egy alufólia darabbal letakarni, és nyomatékot tenni rá. Az összes lap közé, és a nyomaték alá is tegyél fóliát. Így a keletkezett pára megpuhítja a lapokat. És a hűtőben is kell állnia egy jó ideig! A tésztának kellemesen félkemény, puha, porhanyósnak kell lennie.
Remélem tudtam segíteni.
Andi

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2014-09-28 18:53

Szia!
Igen, piskótából is szokták készíteni. Többféle dobostorta tészta van a köztudatban. De a krém összetevői, és az elkészítési módja, valamint a tetején lévő égetett cukor adja a dobos torta karaktert.
Szép napot! Andi

k.margaréta
k.margaréta Thu, 2014-09-25 12:43

Kedves Lizinka! Nagyon gusztusos ez a tortácskád, mentettem is azonnal.
Köszönöm a receptet! Minden jót Neked!
Üdv.
Margit

1897
finomliszt 25 dkg
margarin 3 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojás 1 db
tej 0.5 dl
margarin 50 dkg
porcukor 35 dkg
tojássárgája 4 db
víz 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
cukor 20 dkg