Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes palacsinta alaptészta recept

hozzászólások (310)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 518 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2076 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 202 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (310)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Séfúr
Séfúr Wed, 2020-02-26 06:57

Ez egy nagyon szuper recept. Be vált! Mindenki imádja. Van lentebb egy elég közönséges hozzászólás, ami nem ide való. Neki lehet, hogy nem jött be, mert rossz napja volt, de akkor sem lehet ilyen ordenáré módon kifejezni magát egy kulturált embernek! (Talán kissé alacsony az IQ -ja.) Köszönöm a remek receptet, így már én is imádok palacsintát sütni.

niko80
Nikóka / niko80 Tue, 2020-01-21 16:11

Szia. Hálásan köszi ezt a receptet,tudtam hogy nem fogok csalódni benne. A kislányom szeretett volna egyedül palacsintát sütni és ahhoz tudtam hogy a te recepted tuti lesz,mert nem ragad és nem szakad. Köszi szépen.

Bogyó74
Bogyó74 Wed, 2019-09-11 17:40

TÖKÉLETES! Egy sem ragadt le és nagyon finom!!!! Köszönöm a receptet!!!! :-)

selyempor
selyempor Sat, 2019-09-07 20:39

Legjobb recept!!!!! Végre, az én palacsintám is jó lett! Egy sem ragadt le, nem égett meg, finomak, ropogósak! Nagyon köszi!

dragonoob44
dragonoob44 Mon, 2019-08-26 17:15

A recept tökéletes, nem ragad, nem szakad, dupla adaggal próbáltam ki, egyetlen egy palacsinta sem sérült meg, köszönöm szépen :)

Semőte
Semőte Tue, 2019-06-04 08:46

Ez egy nagyon pazar recept!Évek óta csak ez alapján készítem a palacsintát,a család is imádja,úgyhogy köszönet érte!!! :) Én ajánlom mindenkinek!Ja és pontról-pontra így csinálom,még semmi probléma nem volt vele!

kanyolaszlo24
kanyolaszlo24 Tue, 2019-02-12 17:44

Köszönöm a receptet! Én annyit változtattam rajta, hogy csak 2 evőkanál cukrot raktam bele, valamint kb fele tejet lecseréltem szénsavas ásványvízre. 19 palacsinta lett, ebből 2 elszakadt, mert bénáztam. Nem ég, nem ragad, de óvatosan kell bánni vele, mert szakadni akar. Ennek fejében viszont jó szivacsos, nem szíjas. Ja, és nem pihentettem, csak a sütés felénél, ahogy sűrűsödött a tészta, adtam még hozzá 1-1 minimális tejet/szódavizet.

tkiss999
tkiss999 Sun, 2018-11-18 12:48

Egyrészt ebből 4 személynek bőven elegendő palacsinta jön ki (hacsak nem fejenként 10-et zabálnak, mert akkor nem jön ki), másrészt a recept nagyon jó, főleg, ha odafigyelünk, hogy "vanilin cukor" helyett "vanilás cukrot" szerzünk be a boltból. Drágább, de szerintem nagyon sokat dob rajta. Már sokszor sütöttem palacsintát ez alapján a recept alapján, soha nem ragadt le egys e, pedig mindig egyszerre két serpenyőt használok, az egyik kerámia, a másik teflon.Nem bántam meg, hogy kipróbáltam ezt a receptet. Annyit javítottam a tésztán legutóbb, hogy 1dl ásvány vízet még plusszban hozzádobtam. A tojás is pont elég, a cukor lehet, hogy sok benne,dehát ezért hívják "édes" palacsinta tésztának.

Szerintem, ha ez alapján nem sikerül valakinek (leragad, meg szarakodik vele, meg utána ide visszajön anyázni,stb), az inkább előbb nézzen magába.

ui:
ja és soha nem pihentettem a tésztát

mkatalin93
mkatalin93 Tue, 2018-10-02 13:15

Egyrészt ebből 4 személynek elegendő palacsinta nem jön ki, másrészt a recept nagyon rossz. Már sokszor sütöttem palacsintát, soha nem ragadt le, bánom, hogy kipróbáltam ezt a receptet. Az első 3 ment a kukába, mert leragadt, leégett, utána javítottam a tésztán. A tojást is sokallom, de a cukor nagyon sok benne, ez nem csak sütés közben, de az ízén is érződik.
Sütés közben eszembe is jutottál: ha évekig kísérleteztél a palacsintával és végül ez bevált, vajon milyenek lehettek a korábbi próbálkozásaid receptjei?!?

z123456789
z123456789 Mon, 2018-09-03 19:42

Ez a legrosszabb recept amit valaha próbáltam. Pár éve felléptem ide, rákattintottam az alap palacsinta receptre, és életemben először (voltam konyhában is, nem hogy palacsintát sütöttem), megsütöttem 30 palacsintát. Egy darab sem ragadt le, vagy égett oda. Ezzel!? ... Semmi.... Az egészet kivágtam a WC-be. Miután a 10. db sem sikerült, mondom na jó, ebből elég. A jó recept, attól jó, hogy egyértelmű, és a legnagyobb balfék is meg tudja csinálni amit kell, főleg egy ilyen egyszerű dolgot, mint a palacsinta. Katasztrófa, az egész estémet hazavágta.
Jöhetnek a hsz-ek, hogy ez legyen a legnagyobb bajom, meg hogy velem van a baj stb... Ettől még a recept rossz. (Jól olvastam valamelyik hsz-t, pihentetni is kellett volna? Minek hagynak jóvá egy ilyen receptet, amiből a lényeges dolgokat kihagyják? Honnan kéne nekem - aki sosem jár a konyha közelében, csak minden tizedik szökőévben - ezt tudni? )

bertalango
bertalango Mon, 2018-09-17 09:07

Én is szkeptikus voltam pl a cukor miatt! De elkészítettem próbaként! És láss csodát! Az összessikerült! egy darab sem égett le! és a páromnak is izlett! kb 1 hónapja láttam a receptet, azóta 1 héten 2x kell sütnöm belőle és a végeredmény mindig finom!! szóval te rontottál el valamit:) Isteni a recept!!

z123456789
z123456789 Mon, 2018-09-17 11:17

Nem, nem az. Azóta találtam másik 3-at, mindegyikkel sikerült. Ez a recept egy szar. :D

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-08-20 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-08-06 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2017-08-30 10:43

isteni recept, én aki 10 év alatt max. háromszor készítettem palacsintát, most 1 hét alatt kétszer is készítettem, annyira ízlik :) és legtöbbször csak magában eszem, kár elrontani bármilyen töltelékkel is :)
Lenne egy tanácsom mindenkinek:
laktózmentes tejjel (abból is a tartós verzió) érdemes készíteni, mivel abban már eleve karamellizáltan van jelen a cukor és ad egy hatalmas aromalöketet a tésztának :)

S.Szilard
S.Szilard Sat, 2017-08-12 19:17

Nagyon finom lett de, ki az a négy személy akinek elég 12 db palacsinta? Mert nekem nem az tuti.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-08-08 01:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.08.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

pannika222
pannika222 Wed, 2017-04-05 18:15

Kedves Andi80!
44 éve vagyok háziasszony,van két fiam,akik voltak kamaszok is ,tehát van tapasztalatom a palacsinta sütésben.Mikor a fíúk tizenévesek voltak,előfordult,hogy 60 db palacsintát sütöttem .
Legalább két éve,hogy vénségemre problémám lett a palacsinta tésztával.
Mikor megfordítom a tésztát látom,hogy összemegy.Egyszer lemértem,3 cm-rel lett kisebb az átmérője.A probléma nem ott van,hogy kisebb,hanem ott,hogy megvastagszik a tésztája.Már vettem új,kerámiás palacsinta sütőt,de a probléma nem szünt meg.Én még úgy tanultam,hogy réteslisztből csinálom,tej és szódavíz hozzáadásával.De róbáltam már sima lisztből,Nagymamával is az eredmény ugyanaz.
Tudsz- e valami okot mondani,hogy miért van ez,és hogyan lehet megváltoztatni.?
Várom válaszodat.Üdv.

Finimini
Finimini / Finimini Thu, 2017-07-27 10:20

Kedves Pannika, nem írtad, hogy pihenteted-e a tésztát. Legalább fél órát, de inkább egy órával előbb keverd be sütés előtt. (Réteslisztnél egyenesen kötelező!) A másik fontos dolog, hogy a sütőnek (én először kis olajat teszek bele) olyan forrónak kell lenni, hogy majdnem füstöljön. Megint más: addig nem fordítom meg a palit, amíg van rajta akár egy körömnyi fehér rész is! Én egyenletes lángon forró sütővel sütöm, soha nem veszem le a gázt. És még eszembe jutott valami: lehet, hogy hideg a tészta amikor rámered a serpenyőbe és attól ugrik össze? Érdemes kísérletezni. Üdv. Edit

ravana86
ravana86 Mon, 2017-03-06 21:03

Köszi a receptet . Nagyon jò lett, kicsit valtoztattam rajta azzal, hogy 180 ml tejet asvanyvizzel helyettesitettem valamint 2 kanal cukrot tettem bele 4 helyett de ez mar csak izles dolga. Egyaltalan nem ragadt le .

Reeka
Reeka / Reeka Sun, 2017-02-12 16:04

Kedves Andi!

Tökéletes a recept, nem ragadtak le a palacsinták! Köszönöm szépen! :)

Hörcsög Pofi
Hörcsög Pofi Sun, 2017-01-22 11:06

Kedves Andi! Ezt a receptet dolgozd át! 4 ek cukortól az összes széle odaégett majdnem ki hajítottam az egészet a kukába!

Gerő Ágota
Gerő Ágota Sat, 2017-03-18 18:16

A recept tökéletes, másban keresd a hibát. :) Egy ideje felezem a cukrot és a tej fele szóda, úgy még jobb de az eredeti recept is hibátlan.

janiwind
janiwind Sat, 2017-01-28 01:32

Én mint 33 éves férfi, mindig ezt a receptet használom, igaz nem is próbáltam más receptet de egyszerűen nehéz lejönni róla :) Egyszer sem égett oda. Talán érdemes megvizsgálni a palacsintasütőt, nem-e túl vékony az anyaga, abban szerintem minden könnyebben leég. Dupla adagokat is csináltam, sosem volt probléma. Próbáltam 2 fajta palacsintasütőben is, a gyengébbik, olcsóbb, vékonyabb falú palacsintasütőben valóban nagyon oda kellett figyelni. Ez szerintem nem a recept hibája :)

zana szakács
zana szakács Thu, 2016-12-08 17:27

Kedves Andi! Sokszor probálkoztam már a tökéletes palacsintatészta kikeverésével, de ezek általában leragadtak, ízre sem voltak olyan finomak.... Elkezdtem keresgélni, és megtaláltam a Te receptedet. ELRONTHATATLAN! A LEGJOBB!!! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk!! Imádja az egész család!!! :)

zsofi_5
zsofi_5 Mon, 2016-05-30 16:48

Kedves Andi, nagyon szépen köszönöm a receptet, én is a "félek a palacsinta sütéstől" csapatba tartoztam egészen eddig, nem szakadt szét, nem szenvedtem vele, viszont nagyon finom let és örülök, hogy végre sikerült finom palacsintát sütnöm! Üdvözlettel, Zsófi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-03-14 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

lilibe
lilibe Sun, 2016-03-13 15:22

hát én 15-nél sokkal többször sütöttem palacsintát... sosem szakad el és nem ég oda. A tojás, liszt tej aránya nagyjából azonos ezzel, de soha nem teszek a tésztába cukrot -legfeljebb 1 tasak vaníliás cukor, (felesleges kalória.. a töltelék izesít) és nem keverem bele az olajat. Az olajból csak a serpenyőbe kell pár csepp, forró legyen amikor a tészta belekerül és a serpenyő mozgatásával el kell oszlatni egyenletesen. Egy ideje kókusz-zsírral készítem, igy nem marad olajszag és egészséges is. Az meg hogy a széle puha vagy nem- izlés kérdése: mi szeretjük a ropogós részeket is.

Boróka és Dani
Boróka és Dani Sun, 2016-01-03 11:44

Üdv!
Nagyon szeretem ezt a receptet. Kicsit kísérletezgettem vele, én a 480 ml tej helyett 350 ml tejet és 150 ml szénsavas ásványvizet használok újabban, így nem annyira vastag a tészta, de nem szakad, még elég rugalmas, kezelhető, viszont gyorsabban sül. De amúgy ez a recept hozta vissza a palacsinta sütéshez a kedvem, sosem ragad le, nem szakad, előtte ezekkel mindig gondom volt. Persze nem vagyok őstehetség, így nem is csoda :)
Köszönöm.
Boróka és Dani anyu

518
tojás 3 db
cukor 4 púpozott ek
finomliszt 12 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 tk
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 480 ml