Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült őzgerinc recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Az őzgerinchez

A pácléhez

összesen: 706 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

Az őzgerinchez

A pácléhez

összesen: 2815 kcal

energiatartalom / 100 g *

Az őzgerinchez

A pácléhez

összesen: 80 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorci0621
dorci0621 Tue, 2014-03-11 22:37

Kedves Ferenc!
Még soha nem sütöttem vadhúst, de most kaptam egy őzcombot egyben. Azt is el tudom a recepted alapján készíteni? nem szívesen csontoznám ki, ennyire profi nem vagyok, gondoltam egyben sütném, jó sokáig persze. Nagyon szívesen fogadnék egy proftiól tanácsot, konkrétan combra nem találtam receptet (persze még nagymamámat meginterjúvolom:) )
Előre is köszönöm és üdv: Dorci

kőklára
kőklára Sun, 2013-07-07 06:39

Kedves Ferenc,
korábban próbálkoztam már vadhús elkészítésével, több-kevesebb sikerrel. Legutóbb már majd nem elégedett voltam. De most megtaláltam amit kerestem.
Tökéletes recept, csak ajánlani tudom másoknak is, bátran tegyék úgy, ahogy itt le van írva.
Köretnek majdnem főtt újburgonyát karikáztam és sütöttem hirtelen enyhén pirosra. Természetesen áfonyalekvárral párosítva. Pazar volt.
Köszönöm a receptet, üdv. KőKlára

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-20 11:49

 Kedves Ferenc!A recept vegen az van irva,hogy:burgonyalevet,afonyalekvart kinalunk melle.Ezt nem ertem,hogy a burgonyalenek mi a szerepe?Udv!

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-07-20 13:32

Kedves husika!

Elírás történt, már jeleztem az info@mosalty.hu-ra
nem burgonyalé, hanem burgonyapüré.

Köszönöm a hozzászólást.
További jó sütés főzést!

Üdv
Ferenc

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-20 10:25

 Hello,Martika es Feri!Nem vagyok nagy vadhus szakerto,az afonyalekvart mar hallottam,hogy finom a vadhushoz,de a burgonyalenek mi a szerepe?Udv.

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-07-20 10:58

Kedves husika!

Konkrétan mire gondolsz a burgonyalével kapcsolatosan?

(A zöldséglé nagyon erősen lúgosít, pl. a burgonyalé
burgonyalé kúra.)

Üdvözlettel:
Ferenc

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-07-19 05:55

Kedves Mártika és Feri!Végre itt egy profi recept!Már nagyon vártam,én is próbálkoztam nedves páccal de nekem sajnos eléggé ecetes lett végül a hús,pedig kb ennyit használtam a páchoz mint ti.Mit ronthattam el?Az ecet 10%-os,ugye?Üdvözlettel:Bogi

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2010-07-19 06:27

Kedves Bia!

Mi is 10%-os borecetet használtunk, de jó a megecetesedett bor is.
Szerintübk a páclé főzésének az ideje rövid, vagy hosszabb lehetett, ha a páclében lévő sárgarépa, petrezselyemgyökér már majdnem megpuhul akkor már jónak kell lennie a pácnak.
Ha több időt állt a pácban a vadhús mint kellet volna- akkor is lehet ecetes az íz.
A vad életkora is számít, általában a fiatal vad húsát 1-2 éves korig elég egy éjszakára vagy 1 napon át pácolni.
De ezt sem könnyű így kijelenteni mert az őzbak és a suta húsának milyensége, minősége is különbözik. (a bak húsa izmosabb inasabb, rostosabb a suta húsa kevésbé inas).
Kérdés az is frissen elejtett az állat húsa vagy több ideje fagyasztott volt a hús?
Általában a hús pácolás után a fűszerezéssel még
sokat lehet javítani a hús ízén.

Üdvözlettel:
Ferenc

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-07-19 12:51

Kedves Ferenc!Ez egy kb 1 hónapot állt a fagyasztóban,de nem tudom fiatal őz volt-e.Igazából nem veszett kárba a hús csak egy kicsit ecetesebb lett,így elment a kedvem a nedves ecetes páctól,de ha legközelebb őzhöz jutok a te recepted szerint ki fogom próbálni.Köszönöm a gyors választ üdv:Bogi

706
őzgerinc 1.2 kg
erdélyi szalonna 10 dkg
libazsír 5 dkg
fehér bors 1 késhegynyi
1 tk
provence-i fűszerkeverék 2 teáskanál
rozmaring 2 szál
alaplé 2 dl
víz 1.5 l
ecet 1 dl
vöröshagyma 1 kis fej
salottahagyma 2 db
babérlevél 2 db
kakukkfű 1 csipet
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
zeller 0.5 db
fenyőmag 1 teáskanál
fekete bors 7 szem
szegfűszeg 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert