Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű rizsleves recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 280 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1115 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 46 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mesekeksz
Mesekeksz Mon, 2018-12-31 08:39

Szia KoszIder! Megmondom őszintén, hogy amikor először megláttam a "rizsleves" nevet, elkerekedett a szemem, de mivel kívánom a könnyebb és hús nélküli ételeket mostanában, gondoltam, kipróbálom! Zseniális! Sosem gondoltam volna, hogy egy "rizsleves" ennyire jóízű lehet!!! <3

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2018-12-31 11:58

Kedves Mesekeksz!
Szívből örülök, hogy kipróbáltad és ízlett is! Igen, ez egy finom, könnyű leves, gyorsan megvan és tökéletes meleg étel a hideg napokra. Én is épp most főztem, karácsony után, mert már sok volt a húsból, tettem bele cukkinit, karalábét, zöldborsót - olyan jó lett, mint egy húsleves. (A Maggi csípős tyúkhúsleves-kockájával csináltam, annak isteni, kicsit csípős íze van, minden levesbe jó.)
Köszönöm, hogy kipróbáltad és megírtad a véleményedet!
Boldog új évet kívánok: Koszider

dadimami
dadimami Sat, 2018-03-17 12:54

Kedves Koszider!
Tősgyökeres budapesti vagyok, de 10-14 éves koromban a nyarakat Túrkevén töltöttem (kanászkodtam, - jól elkanászodtam) az alföldi pásztor ételek szeretete akkor ragadt rám. A jó sűrű leveseket szeretem. Ott ettem slambucot, amit a kedvünkért azóta is elkészítettek rokonaink látogatásaink alkalmával.
A dödöllét, ha egyszer elkészíted, bizton megszereted, mert egyszerű és nagyszerű, mi tejföl nélkül szoktuk készíteni, de érdemes a különböző változatokat is megismerni.

Én is kívánok neked finom étkekkel körített kellemes húsvéti ünnepet!
szeretettel: Margó

dadimami
dadimami Fri, 2018-03-16 12:28

Kedves Koszider!
Nálunk eddig csak a paradicsomleves volt, amibe rizst tettünk, de ezt el fogom készíteni.
Nagypénteken nálunk a dödölle a fő fogás, ugyan mi csak krumplikásának nevezzük ami jobban illik rá miután többnyire a sütőbe már nem kerül csak a tetejére tesszük a pirított hagymát.
üdvözlettel: Margó

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2018-03-16 18:46

Kedves Margó!
Ugye, te dunántúli vagy? (Leginkább vasinak gondollak.) Én alföldi vagyok - szolnoki, itt is születtem -, fogalmam sincs a dödölléről, errefelé nem ismerik, nem készítik. A Szilban született barátnőm (Szilban és nem Szilben!) viszont regéket mesél róla, meg a babstercről, és egyéb dunántúli finomságokról. Ki kéne már próbálni, nem épp nagypénteken, mert mindkettőhöz kell a pirított szalonna-hagyma.
Rátérve a rizslevesre: tényleg melegen ajánlom, mert egyszerű "szegény" étel, de finom. Akkor jó, ha jó sűrű a rizstől.
Szeretettel üdvözöl és már jó előre kellemes húsvétot kíván: Koszider

280
rizs 0.5 bögre
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
burgonya 2 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
sertészsír 2 ek
fűszerpaprika 2 kávéskanál
alaplé 1.5 l
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint