Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes meggyes-barackos szülinapi torta recept

hozzászólások (26)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

összesen: 1003 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

összesen: 12006 kcal

energiatartalom / 100 g *

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

összesen: 234 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vanilla26
vanilla26 Thu, 2013-08-22 11:23

Kedves erabell!
Neked minden érzéked megvan hozzá, hogy Mestercukrász légy! Nem, tévedtem! Már most is az vagy!
Üdvözlettel: Vanilla

Linda770508
Linda770508 Sat, 2013-02-23 15:22

Szia! Tejszínhabra tetted a fondantot? Nem olvad el tőle a fondant? Máshol olvastam, hogy vajas krémmel vagy lekvárral vonjuk be a tortát, mert a tejszíntől megolvad.

erabell
Erabell / erabell Tue, 2013-02-26 14:58

Szia!Igen,tejszínhabra tettem a fondantot és nekem soha nem volt még vele problémám.

anita.suzuki
anita.suzuki Thu, 2012-11-08 13:59

Kedves erabell!
Nagyon jól néz ki a remekmű! :-)
Dobtam egy szavazatot, mert én most próbálkozom ilyesmi tortákat készíteni (csak családon belül), és tudom, hogy mekkora munka.

Édrien
Édrien Thu, 2012-10-25 11:21

Kedves Erabell!
Ez megint nem egy agyoncicomázott torta... Meseszép... Az én ízlésemnek való... :))

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-10-25 14:23

Kedves Édrien!Nagyon szépen köszönöm a dicsérő szavakat,nagyon jól esik!!!:)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-10-24 21:37

Jaj de gyönyörű!
Elfogadnám a fiam 18. szülinapi tortájának, most decemberre, de őszintén, házassági évfordulós tortának is, kiváló lehet, a rózsa színe meg csak az alkalom és az illető ízlésének a függvénye, csak gyönyörködök benne..:-O...nagyon szép és biztos, hogy finom, köszönöm.:-O
Éva-A.

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-10-25 14:28

Nagyon szépen köszönöm!!!Szeptemberben ünnepeltük a szüleim 30.Házassági évfordulóját,és arra is én készítettem a tortát.Majd felrakom azt is,az szerintem még szebb lett!Igen,a visszajelzés alapján nagyon finom volt,ízlett mindenkinek!Szívesen!:))) Erabell

erabell
Erabell / erabell Sat, 2012-10-27 12:26

Kedves Éva-Anyóca!Már feltöltöttem,csak a megjelenésre várok!Igen,az is fini volt,az alsó rész ananászkrémes,a teteje gesztenyés.Várom majd a hozzászólásod!:))Erabell

elos
elos Wed, 2012-10-24 18:52

Szió!
Nagyon gyönyörű a tortád!
Lenne 1 kérdésem, hogy hol a lekönnyebb fondantot beszerezni?
Előre is köszönöm a válaszodat:)

elos
elos Thu, 2012-10-25 19:34

Szia!
Köszönöm a megadott cimeket:)
És te hogy csinálod a fondantot?

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-10-25 20:01

Szia!Nagyon szívesen!Leírtam az egyik hozzászóláshoz a fondant receptet,majd nézd meg!:)

iza37
iza37 / iza37 Wed, 2012-10-24 15:12

Gyönyörű és nagyon fini lehet, fondant receptet is leírnád hozzá?

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-10-25 15:13

Köszönöm szépen!Igen,a visszajelzés alapján nagyon finom lett!!!Az Én fondant receptem:50 dkg porcukor,1,5 ek.étkezési zselatin,2 ek.méz,1 ek.teavaj,2 kk.színtelen mandula aroma.A porcukrot egy tálba szitáljuk.Ezt a műveletet 3x kell elvégezni,hogy a porcukor minél"finomabb"legyen.Ezután a zselatint elkeverjük kb.7 ek-nál hideg vízben.Gőz felett elkezdjük melegíteni,majd ha már teljesen feloldódott belerakjuk a teavajat.Ezt is olvadásig keverjük.Végül a mézet,majd az aromát tesszük bele.Amikor teljesen egyneművé válik,beleöntjük a porcukorba.(előtte a porcukor közepébe egy kis mélyedést készítünk,ebbe öntjük a zselatinos keveréket.)Kézzel jól összedolgozzuk,majd folpackba tekerjük.Hűtőben tároljuk.Felhasználás előtt(ha keménynek bizonyul) mikróban egy picit melegítünk rajta,hogy gyúrható legyen.Étkezési keményítővel megszórt felületen nyújtjuk ki,kb.2-3mm vastagságúra.:)))

iza37
iza37 / iza37 Thu, 2012-10-25 16:00

Köszönöm a gyors választ, szinte majdnem ugyan ez van meg nekem is,bár még nem próbáltam ki,mert eddig marcipánt használtam,de legközelebb kifogom próbálni, köszi mégegyszer

1003
tojássárgája 8 db
tojásfehérje 8 db
finomliszt 30 dkg
cukor 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 5 db
tojásfehérje 5 db
finomliszt 20 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
meggybefőtt 350 g
vaníliás pudingpor 1 csomag
meggylé 3 dl
növényi habtejszín 6 dl
porcukor 2 ek
zselatin 1 ek
tejföl 2 dl
növényi habtejszín 2 dl
porcukor 8 dkg
őszibarack 3 közepes db
vaníliás cukor 1 csomag
cukorfondant 60 dkg
cukorfondant 10 dkg
cukorgyöngy 2 ek
habtejszín 1 dl
növényi habtejszín 3 dl
ételfesték 5 csepp