Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Érlelt mézeskalács - mézeskalács 17. recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1982 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 7925 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 392 kcal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Roni24
Roni24 Fri, 2015-12-18 12:56

Nagyon amatőr lesz a kérdésem, de még csak pár hónapja vagyok háziasszony, tehát nézzétek el. :)
Hűtőben kell "érlelni"?

juditneu
juditneu Sun, 2014-12-07 14:04

Ma én is megsutottem. A tésztával nagyon konnyu dolgozni, az eredmény ténlyeg puha mézeskalács. Talán legkozelebb kevesebb szódabikarbonát teszek, mert így a feluletuk nem sima és eléggé megemelkedtek. Az íze viszont nagyon jó. Koszi a receptet.

Keesia
Keesia Wed, 2013-09-25 20:39

Fantasztikus recept, tavaly többször is megsütöttem, mindig tökéletes lett és nagy sikert aratott! Köszönöm :)

szemsan
szemsan Fri, 2012-02-17 16:48

Köszi a receptet!!!
Megsütöttem, tényleg finom puha lett, még annak ellenére is, hogy kicsit túlsütöttem.

Csak a tésztája szerintem kicsit ragacsos volt másnap. A nyújtással meg sem próbálkoztam, mert sok liszt kellett volna hozzá, hogy ne ragadjon le, és féltem, hogy akkor meg kemény lesz. Inkább belenyomkodtam muffin-sütőbe. Szép lett és finom, csak a gyerekeknek maradt el a figurák kiszaggatásának az öröme.

WIIKK
WIIKK / WIIKK Sun, 2011-12-18 12:18

Nagyon kellemes könnyű tészta, ez volt életem első mézeskalács. Egy picit kemények lettek pedig mindent betartottam. Csigabigákat csináltam és porcukor, kakaópor és víz keverékével díszítettem, cukik lettek :) Köszönöm a receptet.

tomorj
tomorj Sun, 2011-12-11 12:47

Szerintetek nem gond, ha többet érik, mint 8-10 óra? (a receptben levő "másnapig" kb. ez az idő intervallum szerintem) Mert ma (vasárnap) lesz időm bekeverni, de csak kedd este tudom megsütni. Köszönöm!

kingus80
kingus80 Sat, 2011-12-10 15:36

Ez a recept szuper!
Volt egy bevált reeptem,de sajnos elhagytam egy költözésnél. Azóta minden évban csak felbosszantottam magam a mézeskalács sütéssel. Ezzel a recepttel azonban élvezet volt a sütés. Könnyen kezelhető a tészta,jók az arányok és isteni puha végeredmény.Lehet,hogy jövőre másfél adagot kell sütnöm?Ezer hála a receptért, köszi. Aki hezitál ezt a receptet válassza!!!

tpetra89
tpetra89 Thu, 2011-11-24 18:22

Kedves Meluka!
Bár nem én vagyok a recept beküldője, és még csak most kevertem be,- holnap lesz a sütés. De véleményem szerintem, a jó mézeskalács iszonyatosan sokáig el áll. Nálunk valamelyik évben iszonyatosan keményre sikeredett. Húsvét magasságában valakinek eszébe jutott, hogy karácsonykor valahová eldugtuk a fémdobozban a mézeskalácsot. A mézeskalács megpuhult, mi meg megettük. Szóval ez az a sütemény, ami nem egy könnyen romlik meg. :)

meluka
meluka Sat, 2011-12-03 08:34

Szia!
Akkor nem aggódom , biztos jó lesz karácsonykor :-) kösziiiiii

meluka
meluka Sun, 2011-11-20 08:58

Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig marad friss és puha ez a mézeskalács?Mert szeretnék kicsit "előredolgozni" , gondoltam 2-3 hétre beleraknám frissen tartó edénybe.
Köszi az infót!

1982
finomliszt 100 dkg
cukor 30 dkg
margarin 30 dkg
méz 25 dkg
tojás 3 db
gyömbér 3 kk
szegfűszeg 3 kávéskanál
fahéj 3 kk
szódabikarbóna 1 ek
1 csipet