Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Express croissant 3. recept

hozzászólások (59)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1247 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 4992 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 318 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (59)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lasvegas7
lasvegas7 Tue, 2016-12-13 12:49

Nekem is élesztő izű, bár puha, így az élesztő miatti erős iz miatt párom nem szereti. Nem lehet ez ellen tenni vmit?

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sun, 2015-03-15 09:56

Nagyon jó lett, PEDIG teljes kiőrlésű lisztből csináltam. :) Húsvétkor ez lesz a reggelink. Csak ajánlani tudom. :)

pinte nelli
pinte nelli Fri, 2015-03-13 14:46

Valaki lefagyasztva nem próbálta,hogy hosszabb időre is gondoljon az ember?

marcsi0509
marcsi0509 Sat, 2015-03-14 20:55

Feltekerve jó lefagyasztani is. Sütés előtti este át teszed a hűtőbe, és reggel sütöd.

eszter03
eszter03 Tue, 2014-09-09 14:19

Elkészítettem, első croissantom és remekül sikerült! egy részét az általam főzött vaníliakrémmel töltöttem meg. Azok fogytak el a leghamarabb.... :)

kitchengourmet
kitchengourmet Fri, 2014-04-11 23:15

Nekem nem jött be sajnos, mert sósan szerettem volna elkészíteni, így csak 3 ek cukrot tettem bele, de így is borzalmasan édes lett a tésztája.

witch
witch / witch Sun, 2015-03-22 15:05

Te az osszes recepthez odairod, hogy borzalmasan edes. Ha egyszer mar megsutotted es tul edesnek talaltad, akkor a masik receptnel miert nem raktal bele kevesebbet?

kmary2
kmary2 Sat, 2013-08-24 20:58

Szia!
Ma elkészítettem, holnap ez lesz a reggelink.
Mit ne mondjak, az elkészítése elég macerás, de az eredmény biztos kárpótol.
Üdv:M.

Csici
Csici Tue, 2013-07-09 09:06

A recept eredetileg tényleg Limarától van, utána lehet keresni :) Amúgy én is másvalaki oldalán találtam rá, aki Limara oldalához vezetett. Egy tipp ahhoz, hogy a vajat könnyen lehessen reszelni (onnan van a tipp is): kevés időre mélyhűtőbe tesszük, s akkor minden OK!

Bamboza
Bamboza Sun, 2013-07-07 10:51

Köszönöm szépen, zseniális recept! Édesen is, sósan is, kezdő croissant-készítőnek is!

Fairy01
Fairy01 Wed, 2013-06-26 11:14

Nagyon jóóóóó!!
Tegnap megsütöttem,túróval...hmmmmmmm.....
Mentve a recept,isteni...és másnapra sem lesz kemény!
Köszi ezt a jó receptet,szép napot!!!
:)))))

Rohan
Rohan / Rohan Sun, 2012-09-16 20:45

Nagyon finom lett a croisssant, és nagyon jó a leírás is. Elmentve, kipróbálva -Köszi:-)))

niki371
Niki. / niki371 Sun, 2012-08-19 14:37

Szia!

Megcsináltam, már sülnek (az egyik fele, a másik fele majd holnap a tűzijátékra jön velünk) :)
Isteni az illata, sajt és füstölt sajtot kevertem össze azzal van megtöltve...

2anka
Chiaba / 2anka Wed, 2012-07-11 20:05

Ez az első croissant recept, amit kipróbáltam, de az tuti, hogy ezután mindig ezt fogom sütni!
Gyönyörű, hatalmas sütik lettek. Nutellával készítettem el, mindenkinek nagyon ízlett.
Köszönöm a receptet!

Reta
Reta Thu, 2012-06-07 09:54

Nagyon szuper lett! Köszönöm a receptet! tegnap sütöttem meg egy kis eltéréssel, én minden egyes kör alakú tésztát szobahőmérsékletű margarinnal megkentem azután kinyujtottam az egészet, felvágtam dio+egres lekvárral megtöltöttem, tojással megkentem és rögtön előmelegitett sütőbe 180 fokon megsütöttem. Nem volt helyem a hütőbe reggelig ottan tartani. Nagyon finomra sikerültek, én még az adagot is megnöveltem 1 kg lisztre és ehez viszonyitva kiszámoltam a többi hözzávalókat. Köszi a receptet!!

Swampi
Swampy / Swampi Sat, 2012-04-21 19:24

úúúú...hát én nem bírtam volna reggelig várni, így hűtöttem, formáztam, kelesztettem, sütöttem....de ez valami isteni. Csináltunk sajtosat, és nutellásat...nagyon nagyon finomak. Már régóta elegem volt a bolti vackokból, és gyűjtöttem az időt erre a finomságra. De nagyon megéri! :)) Csak ajánlani tudom mindenkinek. :)

exter
exter Sat, 2012-03-31 09:47

Ez volt életem első kelt tésztája, és nem mertem elhinni, hogy tényleg sikerült :) Nagyon finom lett és pont így néz ki! Én feleennyi alapanyagból csináltam, és 8 db jókora croissant lett belőle. Mindegyikbe más tölteléket tettem. Úgy vettem észre, h a nagyon édes töltelékekhez (pl. nutella, csoki, mogyoróvaj) tökéletes így, mert maga a tészta egyáltalán nem édes. Viszont ha kevésbé édes töltelékekkel (pl. mák, fahéj) csinálom, akkor legközelebb sokkal több cukrot teszek bele. Köszi a receptet!! :)

Cczska
Cczska Mon, 2012-03-12 12:17

Ínyenc és válogatós párocskámnál is nagy sikert aratott!! Este én próba sütést végeztem,akkor is megkóstoltuk..de reggel is tökéletes volt!! Köszi a receptet!!
ui.: kicsit több,mint fél órát szórakoztam vele :D

Anibere
Anibere / Anibere Tue, 2012-02-28 11:31

Isteni lett, pedig kicsit lustábban oldottam meg, inkább belegyúrtam a vajat, és nem osztottam 8 részre.. De kifogástalan az íze, az alakja és minden! :) Azt még hozzátenném, hogy lefeleztem az adagot, és így is lett minimum 15 criossant (persze el fog fogyni) :)

ildus4
ildus4 Mon, 2012-01-23 12:08

Szia!
Nagyon guszta a croissant! Szeretném elkészíteni a családnak:-) a kérdésem az lenne, hogy hány darab lesz ebből a tésztából?

Üdv. Ildus4

evaszalai
evaszalai Sat, 2011-12-10 21:16

Én is, csak csatlakozom az előttem szólókhoz....Isteni a recept,olyan mint a bolti...de még annál is jobb!! Köszönet érte.

Hippi
Hippi Sun, 2011-12-04 19:34

A recept fenomenalis! En az 5.lepest le szoktam egyszerusiteni. Nem osztom el 7 reszre, csak egyben kinyujtom az egesz tesztat, vajat reszelek ra, majd negyzet alakura hajtom, kinyujtom, ujra vajat reszelek ra, ujra osszehajtom egesz addig amig el nem fogy a vaj. Akkor kinyujtom az egeszet es felvagom.
Most keszultek el 3x-ra es nagyon finomak!

nbeatrix
nbeatrix Mon, 2011-10-10 13:54

Tényleg isteni a croissant! Jó kis recept. Én mondjuk jóval több időt szórakoztam vele mint 30 perc, de megérte, na meg gondolom legközelebb már gyorsabb, tapasztaltabb leszek.
Az meg hogy friss péksütit eszünk reggelire még a koránkelés áldozatát is elfeledteti velem :)

nbeatrix
nbeatrix Sun, 2011-10-09 22:14

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan szoktátok a vajat reszelni? Én előre lereszeltem tökreszelőn, hideg volt, és hűtőbe is tettem felhasználásig, hogy ne melegedjen, de sajnos teljesen összeragadt, csak csomókban tudtam a lapokra tenni.
Nekem olyan nagy lett a tészta amit 2-3mm vékonyra kellett volna nyújtani, hogy ha kétszer olyan nagy lett volna a deszkám se igen fért volna rá. Hely hiányában csak kb 1 cm vastagra tudtam nyújtani. Lehet hogy valamit félreértelmeztem a receptben? Vagy inkább csak kisebb adaggal érdemes próbálkozni?
Csak reggel fog kisülni, már nagyon várom, remélem amatőrségem ellenére legalább olyan jól fog sikerülni mint az előttem szólóknak :)

nbeatrix
nbeatrix Sun, 2011-10-09 21:45

Sziasztok! Olyan sok jót olvastam erről a finomságról, hogy ma este elkészítettem, igaz, hogy csak holnap fogom tudni tesztelni, lenne máris néhány kérdésem:
Ti hogy reszelitek le a vajat? Hideg vajjal próbáltam, a reszelő azon oldalán, ahol a tököt szokták, majd rögtön hűtőbe raktam ismét, csak akkor vettem elő amikor szükség volt rá, vigyázva, hogy ne melegedjen fel, de mikor a lapokra szórtam volna, csak csomókban tudtam rátenni.
A másik; a rétegzett lapokat próbáltam kinyújtani, de 2-3 mm-s lapot esély se lett volna nyújtanom, akkora volt a tészta. Talán ha kétszer nagyobb lett volna a deszkám (pedig szerintem nem kicsi). Ekkora adagnál lehet ezt egyszerre nyújtani? Vagy én csináltam valamit rosszul?
Előre is köszönöm a választ. Remélem nekem is olyan jól sikerül, mint az előttem szólóknak :)

anyamaci 22
anyamaci 22 Wed, 2011-10-05 19:19

Huh,megsütöttem,csodálatoson finom lett!Köszönöm!Üdvözlettel:anyamaci

berecz
berecz Sun, 2011-10-02 08:55

Megcsináltam, nagyon szép lett, olyan, mint a képen és tésztája is nagyon finom. Az enyémmel egy gond volt, hogy - szerintem ez alaprecept lehet - mert savanykás (eper) lekvárt tettem bele és nem nem elég édes. Vagyis legközelebb, ha édes töltelékkel csinálom a tésztába is több cukor kell majd. Sajnos sósat nem készítettem belőle, sajnálom.
Majd a következőből olyan is lesz.
A hűtőben egyébként nekem is vizes lett az alja. Én lazán fóliáztam le, hogy tudjon még dagadni .
MSzilvi, Neked biztosan elég édes volt a nutellával.
BSzilvi

MSzilvi
MSzilvi Tue, 2011-09-27 09:51

Szuper recept! Gesztenyével és nutellával töltöttem, pillanatok alatt elfogyott.
Köszönöm szépen!
MSzilvi

blivi
blivi / blivi Sat, 2011-09-17 21:20

Én tojás nélkül csináltam meg, 50 dkg sima liszttel és 20 dkg keverék (kukorica, graham, és teljeskiörlésű rozs) liszttel, meg egy pici szódabikarbónát tettem bele, hogy helyettesítsem a tojást, a tetejét pedig olvasztott margarinnal kentem meg.
Így is nagyon finom lett, úgyhogy bátran ajánlom a tojásallergiásoknak és a tojás-tejallergiások is meg próbálhatják YOJA szójajoghurttal és vízzel. Szerencsére az én fiam már csak a tojásra allergiás így sima joghurttal és tejjel készítettem. Viszont a 140 gr joghurt helyett kb 220 gr-ot tettem bele, hogy jó állagú legyen a tészta.
Szóval így megvariálva is isteni finom lett, croisson függő családomnak sűrűn el fogom készíteni. Köszönöm.

Bomba35
Bomba35 / Bomba35 Fri, 2011-09-16 09:18

Tegnap megcsináltam, ma reggel megsütöttem. Nagyon finom, csak nekem valamiért kifolyt a töltelék belőle :( Éjszakára tepsivel együtt a hűtőbe tettem, de nem mertem lefóliázni, mert nem tudtam mennyire fog megkelni és így esetleg hozzáragadni a folpack-hoz. Reggelre kicsit megszáradt, talán ezért is a kirepedezés és a mogyorókrém kifolyása. Sebaj, így is nagy sikere volt reggel a frissen sült péksüteménynek!

bakfitty
bakfitty Fri, 2011-09-16 08:53

Na de mekkora hűtőd van, hogy egy egész tepsi befér! :-) Latakarod éjszakára?

Anya32
Anya32 Thu, 2011-09-15 21:28

Betettem a receptkönyvembe,kisfiam kedven sütije ,Meglepem vele.

szeva65
Sz Éva / szeva65 Thu, 2011-09-15 21:23

Ezzel a recepttel csak az a baj, hogy nincs feltüntetve a származási helye. Egyébként ugyanezzel a névvel csak melléraktam hogy reggelire már szerepel a recept itt is. Egyébként Limara receptje.

veronicas
veronicas Sat, 2011-07-02 09:46

Gyors segítséget kérnék. Ha nem éjszakáztatom a croissant, akkor a tepsibe kelesztem meg duplájára? Az elején a tésztát, akkor is be kell tenni a hűtőbe 1,5 órára?
Segítsetek légyszi ez lenne ma az ebéd!

Lara66
Lara66 Fri, 2011-07-01 19:20

Köszönöm szépen a receptet, isteni finom lett! Mindenkinek ajánlom!!!

Lara66
Lara66 Fri, 2011-07-01 19:19

Köszönöm szépen a receptet, isteni finom lett! Mindenkinek ajánlom!!!

mosoly01
mosoly01 Mon, 2011-06-20 18:49

 
Szeretnék olyan tölteléket a croissantomba, amit a tésztával együtt kell feltekerni, nem beletölteni. Van ötletetek?
Köszi!
(amúgy nagy péksüteményzabáló vagyok) :D:D

eszag
eszag Sat, 2011-06-04 19:39

Megcsináltam, nem bírtam ki és párat még este megsütöttünk. A többi várja a reggelit!
Azt hiszem nekem is rendszeresen készített lesz! Hiába kell sokat nyújtani, annyira jó a tészta és nem szakad, hogy hamar megy és megéri! Én mindenféle sajtot raktam bele amit találtam a hűtőben, egy cikk mackósajtot, vagy egy kis reszelt füstöltet! Mind isteni lett !

hajduani
hajduani Thu, 2011-06-02 18:46

Ez nagyon jó recept, én rendszeresen sütöm, nem véletlenül Limarától származik?

iliameli
Panini / iliameli Thu, 2011-06-02 07:39

Szia Napocska!

Tegnap este elkészítettem ezt a fantasztikus Croissant, és valami mennyei lett! Isteni puha a tésztája, és nagyon finom. Annyi változtatást tettem, hogy én nem 16 cikkre vágtam a cipókat, hanem 8-ra, így csak 32 db kiflike lett belőle. Köszi a receptet!

Üdv.
Panini

ildus4
ildus4 Mon, 2012-01-23 12:17

Szia!

Csak 32 db lett belőle?:-) az igen! nekem elég lenne a fele is:o)

pbirgit
Bridget / pbirgit Tue, 2011-05-31 18:38

Kedves napocska!

Ennek a croissant-nak nem tudtam ellenállni, úgyhogy már bent van a hűtőben, már csak egy kicsit kell várni!:DD
Remélem olyan finom, mint amilyen gyönyörű a képen!
Köszönöm:)))

Brigi

1247
finomliszt 70 dkg
joghurt 140 g
tej 2 dl
1 kávéskanál
cukor 5 ek
tojás 2 db
élesztő 5 dkg
vaj 25 dkg
tojás 1 db