Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérpecsenye oroszosan recept

hozzászólások (15)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 819 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 3279 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 196 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2018-11-11 15:33

Végre sor került erre is. Nagyon finom lett. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Mamokam0129
Mamokam0129 Fri, 2017-10-13 11:06

Kedves Ildikó!

Ugye jól értelmezem, hogy a húst egyben teszem be a sütőbe pirítani? Üdv. Rózsa

Mamokam0129
Mamokam0129 Sat, 2017-10-14 21:32

Nagyon köszönöm a gyors választ! Szép "vénasszonyok nyarát", és minden jót!

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Tue, 2014-06-24 09:54

Meg van a hétvégi ebéd! Hurrá!
Én két ponton, nem három ponton változtatok a recipén:
1. Az alapanyag szarvas borjú (vadászok)
2. Mindig van húsleves lefagyasztva (alaplé) nem szeretem a "kockák" ízét.
3. Az uborkát csak a vége felé teszem bele hogy roppanós maradjon.
Vörös hús lévén én egy jó száraz vörösbort (2003-as Szekszárdi Óvörös) ajánlanék hozzá amennyiben vacsora, ha ebéd akkor Soproni Kékfrankos Rosé.
Hobbi Szakács üdvözlettel: Bandipapa

Sancho
Sancho Fri, 2012-09-21 17:01

Vodkát mellé, ha már ruszki! Savanyú uborkával készítettem el, szuper lett!

Kolett90
Kolett90 Wed, 2012-09-19 20:20

Ma elkészítettem a páromnak, és oda volt érte...köszönjük a receptet :)

zsuzsa04
zsuzsa04 Fri, 2011-11-11 10:54

szia!
A sütőben megpirítani az azt jelenti, hogy rakjam egy tepsibe minden nélkül és toljam be 200(-ra?
És meddig kell pirítani? Még sosem csináltam ilyet, és van egy marha hátszín a fagyasztómba aminek itt lenne az ideje, hogy elkészítsem! /sosem csináltam még ilyen húsból semmit/
Köszönöm

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2011-11-19 21:34

Szia Zsuzsa!
Kicsit megkésve válaszolok, bocs! Talán még fagyasztóban a hátszín :)
Igen, ahogy írod, tepsiben (persze teflonos tepsiben, vagy különben menjen alá egy kis zsiradék, hogy le ne ragadjon) 200 fokra betolod. Addig pirítod, míg szép, pirosra sült kérge nem lesz a húsnak.
Aztán tovább! Isteni egy étel, annyit mondhatok, és aligha ronthatod el!
Üdv: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-21 18:07

Kipróbáltuk, nagyon finom volt. Köszi a receptet :-)

Bocsárd
Bocsárd / Bocsárd Tue, 2009-06-09 10:36

Én személy szerint ebédkor hosszúlépésben vagy nagyfröccsben füröszteném, mondjuk egy jó rizlingből, de vacsorakor a furmint valóban szépen mutat az asztalnál. Ha pedig furmint, akkor a Somlóról vagy Tokajhegyaljáról egy szép szárazat. Mivel betáraztam, és a pincémben dédelgetem tovább Szepsy István fölnevelt bor-gyermekeit, így valószínűleg közülük esne a választásom az estebédre elköltött párolt marhahúshoz az egyik palackra.

819
fehérpecsenye 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
kenyérszalonna 5 dkg
csemegeuborka 4 db
napraforgó olaj 1 dl
leveskocka 1 db
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl