Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fonott diós-rozsos kenyérkék recept

hozzászólások (6)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 644 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 3870 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 265 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2012-04-11 09:18

Kedves Éva!
Megsütöttem ezeket a gusztusos kis fonatokat, öregtésztával, ahogy kell. Az állaga kifogástalan, foszlós, puha (pedig az olajat véletlenül kifelejetettem, hopp), de "nagyon " érzem az öregtészta savanykás, élesztős ízét, pedig kevesebbet is tettem a tésztához, mint amennyit írtál. Ez természetes? Ez volt az első alkalom, hogy használtam öregtésztát, és kicsit elvette a kedvemet.
Üdv,

Viki

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-04-11 11:18

Kedves Viki!

Én évek óta használom, és legtöbbször rozskenyeret sütök, ahol nekem nem tűnik fel a savanykásság, pedig 10 napig is áll a hűtőben az öregtészta, mire felhasználom. Nem tuduk rá jó választ hirtelen, akkor hagyd ki belőle teljesen. A kenyér tésztáim olyanok, hogy elkészíthetők öregtészta nélkül is, csak akkor több élesztőt kell használni hozzá. A folyadékmennyiségen sem kell szerintem változtatni. Azért ne kedvetlenítsen el a dolog, mert kenyeret sütni nagyszerű dolog, csak ne használd az öregtésztát. Üdv: Évi néni

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2012-04-11 11:27

Köszönöm a gyors választ! Kenyeret sütni valóban fantasztikus foglalatosság számomra is, csak akkor veszek boltit, ha végképp nincs időm. Amióta megvan a kenyérsütőm, még bátrabban és többet kísérletezgetek, olykor én is töltök fel "péksüti" recepteket az oldalra.
Az öregtésztával sütést pedig nem adom fel, mindenképpen teszek még pár próbát, mert valóban sokkal szebben megkelt a tészta és nagyon szuper levegős az állaga annak ellenére is, hogy fellesben teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz. További szép napot!

644
öregtészta 25 dkg
rozsliszt 20 dkg
kenyérliszt BL80 40 dkg
dió 10 dkg
1 ek
melaszos nádcukor 1 teáskanál
kovász 1 dkg
friss élesztő 1 dkg
aszkorbinsav 1 csipet
sikér 1 tk
tej 2 dl
joghurt 2.5 dl
dióolaj 2 ek