Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt csöves kukorica recept

hozzászólások (23)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 58 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 232 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 11 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2018-07-15 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.07.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2017-07-01 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.06.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

evelinke62
evelinke62 Wed, 2015-11-11 14:06

én még egy kevés olajat és egész köményt dobok bele a cukor-só mellé.És a vizében hagyom mig el nem fogy!!!

BeneNiki
BeneNiki Mon, 2014-09-15 22:32

Elméletileg egyszerű dolog a kukorica főzés, de ezelőtt még soha életemben nem csináltam, így nem is tudtam hogyan álljak neki. Örülök, hogy találtam ezt a leírást, a kukorica tényleg nagyon finom volt! :)

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-08-07 13:20

Erdekes, hogy a legnezettebb receptek között talalhato ez az egyszerüseg... :)
Marti48

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2013-07-31 17:49

Szerintem sok a 15-20 perces főzés. Ha tényleg zsenge a kukorica 3 perc is elég neki .

Második2011
Második2011 Sun, 2012-07-29 23:38

Kedves Mercedes! A cukrot azért tesszük bele, mert akkor jobban kiérezni a só ízét. A húslevesbe is teszek kevés cukrot, tehát minden sós ételbe cukrot - és a cukros ételbe/süteménybe pedig sót. Mértékkel. Valamit félre értettél Kedves, mi csak addig hagyjuk a levében, amíg kihűl. Utána tesszük a zománcos fazékba, s nem műanyagba. S, amit a fedő tisztán tartásáról írtam, erre kevesen gondolnak. S, nézd, figyeld csak meg, egy lefedett étel, akár egyetlen éjszakára is - de a fedő bepárásodik. No, ez a pára, ha visszacsurog, attól lesz rossz ízű az étel.
Köszönöm, hogy írtál! Jó egészséget Neked és Családodnak! Jó kukoricázást! S, még valami nagyon finom a kukorica fóliába csomagolva, kissé megvajazva, s parázsba beletéve, sűrűn forgatva. Őrületesen jó! No, itt is a kukoricát megmosom, leszárítom, vajjal NEM MARGARINNAL megkenem, megsózom, majd csomagolom az alufóliába - kellő helyet hagyva a gőznek. Azután beletesszük a lassan izzó parázsba, szépen forgatjuk. S, egy idő után - kivesszük, kicsomagoljuk, s illatos, s nagyon ízletes! - Bojana* = Második2011

Második2011
Második2011 Sun, 2012-07-29 12:35

Nagymamámtól tanultam, de nekem, sőt a családom többi tagjánál is bevált. Először is a főtt kukoricát csak akkor esszük, amikor sem idegen, sem vendég nincs a közelünkben. Mert MALACOSAN esszük! Miért és hogyan?
Amikor a lehántolt kukoricákat csak a belső szép zöld héjjal felteszem főzni a hideg vízbe, akkor teszek bele SÓT és CUKROT is. Így, amikor megfő, már nem is kell sózni, van aki sósabban szereti az még kicsi rásóz! - Mármint a kukoricára!
No amikor a levében hagyva kihűl akkor esszük, de hogyan? Rágjuk, s a csőből kiszűrcsöljük az ízes édes-sós levet. Tudom, ez malacos, de nagyon-nagyon finom! Még a Vejemet is rászoktattam erre a "malackodásra".
S, a többi csövet, ami megmaradt soha nem műanyag dobozban, de normál, rendes zománcos fazékban, zománcos fedővel lefedve tesszük a hűtőbe. S, ha többet főztünk, esetleg több napig ott maradnak - mindig kevesebben, és még kevesebben a fazékban! - Ezért minden áldott nap reggel és este NEMCSAK a kukorica fedőjét, de minden hűtőben tartott megfőtt ételünket borító zománcos fedőt lemosok, s szárazra törölve teszem vissza.
Így ezzel a módszerrel a képződő párát lemosom, letörlöm - s hosszabb ideig, biztosan nem romlik meg az étel.
*
Hja igen! Nagyapám még beledobott 1 fej (csak külső héjától megfosztott) vöröshagymát is a főzővízbe. Van, hogy én is, van, hogy nem. Kedvemtől függ. De az biztos, hogy nagyon ízletes.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sun, 2012-07-29 15:40

Akkor hasonlóképp csináljátok mint mi,a sózást,cukrozást kivéve.Én szeretem ha érzem rajta a finom szemcsés sót.A kukorica azon ételek egyike,amit jó sósan eszem.Mi semmit sem tartunk sokáig a hűtőben,mert a levest leszámitva mindent frissen szeretünk,ez főképp az én bogarasságom...Én is mindig benne hagyom a lébe,addig még el nem fogy.Mondjuk az nem sok idő nálunk.Csak úgy lehet enni,ahogy Ti is eszitek,Anyut úgy hivom kukorica majszolás közben,hogy Miss Röfi:)

58
víz 1.5 l
csöves kukorica 2 db