Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia almatorta kajszibarack lekvárral recept

hozzászólások (22)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

Az almapüréhez

A torta tetejére

összesen: 644 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

Az almapüréhez

A torta tetejére

összesen: 2574 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

Az almapüréhez

A torta tetejére

összesen: 138 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zelma3
zelma / zelma3 Sat, 2016-02-13 14:28

Éppen most sül ,először nem boldogultam a tésztával.de sikerült összeállt szépen.csodás illata van.

narsil
narsil Mon, 2014-05-05 10:26

Szia!

Én is elkészítettem a hétvégén ezt a fantasztikus receptet és hatalmas sikert aratott! Anyukám még a diétáját is megszegte vele. Kétszer. :) Köszönöm, hogy feltetted!

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Fri, 2013-10-04 12:49

Szia Tündér! Én is megsütöttem tegnap és én is készülök ma a következőre! Nagyon ízlett az egész családnak! Az én almám édes, ma már a pürébe nem is teszek cukrot, hogy olyan csinosak legyünk, mint a francia nők! mm

evaneo
Oli(E)va / evaneo Mon, 2012-03-26 23:41

Tegnap sutottem meg, mondanom se kell, morzsaja se maradt... Sokfele almatortat, sutit ettem mar eletemben, ennel finomabbat meg nem. Komolyan... Gratula!

veramacska
veramacska Sat, 2012-01-07 19:21

Ma elkészítettem. Nagyon finom összeállítás, bár legközelebb kicsit más arányokkal fogom készíteni. Talán kicsit túl sok lekvárt tettem rá, kicsit túl édes lett, meg szerintem ennyi pépmennyiséghez kicsit kevés ennyi tészta, én dupla vastagságúval is ki fogom próbálni.

Kertészné Ági
Kertészné Ági / Kertészné Ági Thu, 2011-11-03 18:22

Lehet, hogy buta lesz a kérdésem!
A storynál írtad, hogy igazi vajból csináljuk és ne margarinból. Az igazi vaj megnevezés a teavajat takarja, vagy jó ide a Rama kocka is? A hétvégén akarom meglepni vele a húgomat!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2011-11-03 22:33

Kedves Ági!
A Ráma kocka (is)= margarin. Ehhez a tésztához a margarin túl vizes. Mindenképpen vajat használj, a tea vaj is jó.

elefantbebi
elefantbebi Mon, 2011-09-12 09:32

Elkészítettem a tortát és pontosan ugyanígy nézett ki. Az íze pedig...hmmmm... nyammmmm...isteni volt! Azt hiszem ma sütök egy újabb adagot, mert nem tudok betelni vele!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2010-11-02 22:33

Kedves Mrs Smith!:) Köszönöm szépen! (Én is gondoltam arra, hogy lehetne mandulaforgáccsal díszíteni, de aztán hagytam így, ilyen egyszerű formában. Az elzászi változatra azért tettem;)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-10-29 08:23

Egyszer régen, Miskolcon egy hotel aljában volt egy cukrászda, ott készítettek hasonlót, azt nagyon szerettem. Ez messze felülmúlja azt a tortát, az almapüré és a kardamom szereplésével...:))) Egy jópofa plusz volt azon a tortán, amit ajánlok, ha valakinek tetszik, pirított mandulalapocskákkal volt meghintve. A kép is étvágygerjesztő, nagyon tetszik. Mentettem!!! Köszönjük a receptet: Mrs Smith

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-10-28 21:27

Éva-Anyóca! Köszönöm, igazán kedves vagy! Én már többször találkoztam a francia almatorta lekváros változatával. Volt receptem is, de a leírtak szerint (egy kis praktikus változtatással) készítettem. Direkt nem a szokásos fahéjas-citromos ízesítést adtam,és a kardamom telitalálat volt, jól kihozta az alma zamatát, ízét.

(A tortáról több képet láthatsz itt: http://izeskalandok.blogspot.com/2010/10/francia-almatorta.html )

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-10-28 20:29

Jaj, és még kardamom is van benne!De jó, hogy hozattam a pesti barátnőmmel, az Ázsia Bt. boltból.Az is dob rajta.Tündérke-tényleg tündérke vagy.Köszi!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-10-28 20:26

A név már sokat mond.Ismerős az első két név, és már csináltam, elfogadható sikerrel.A kajszibarack, tutira, hogy feldobja, a látvány legalábbis nekem erről szól.Íze is csodás lehet.Köszi,receptek közt, ez is próba lesz.Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-28 15:17

Tündérke,

ez több mint gyönyörű!

644
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
cukor 4 dkg
1 csipet
víz 1 ek
alma 3 közepes db
cukor 3 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
víz 2 evőkanál
kardamom 0 ízlés szerint
alma 3 nagy db
citromlé 1 fél citromból nyert
sárgabaracklekvár 2 ek