Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti koszorú ahogy Eszti készíti recept

hozzászólások (3)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A genovai piskótához:

A töltelékhez

A sziruphoz

A grillázshoz

A vajkrémhez

összesen: 1011 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

A genovai piskótához:

A töltelékhez

A sziruphoz

A grillázshoz

A vajkrémhez

összesen: 12122 kcal

energiatartalom / 100 g *

A genovai piskótához:

A töltelékhez

A sziruphoz

A grillázshoz

A vajkrémhez

összesen: 370 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eszti1324
Eszti1324 / Eszti1324 Sat, 2014-01-11 23:33

Kedves Margó!
Remelem a belseje jó lett a tesztadnak :) a tészta mennyisége nekem is szinte megtöltötte a torta formát, de mivel nem tartalmaz sütőport , így nem jött ki belőle .
Ha legközelebb előkészíted a receptet, majd jelezz vissza, hogy hogyan sikerült!
Üdvözlettel : Eszti :)

dadimami
dadimami Sat, 2014-01-11 22:39

Kedves Eszti!
Látom ma tetted fel ezt a receptet. Nagyon guszta a tortád.
Tulajdonképpen citromtortát készítek, csak a piskótát akartam hozzá mást mint eddig, így akadtam a tiedre, látom már jó páran megnézték. A te recepted szerinti mennyiségekkel készítettem a , bár a 4 tk. víz most vettem észre, hogy kimaradt és a vaj mennyiségét csökkentettem. Viszont miután az arányokat illetően egy majdnem hasonló bécsi piskóta receptem van, és annak az elkészítési módja annyiban megegyezik a tieddel, hogy az egész tojásokat keverjük ki a cukorral, viszont nem hőkezeléssel történik a kikeverés, de így is jól bevált, tehát ezt is így állítottam össze, ezt már ennél lehet, hogy nem jól tettem. Miután én egész tortát akartam, nem középen lyukas formába tettem, (jelzem bele sem fért volna ez a mennyiség), mert színültig lett a torta formám, pedig vajat csak 10 dkg-ot tettem bele, mert soknak gondoltam a 165 g-ot. Végül a 45 perc alatt megsült ugyan, bár 10 perc után a tetejét lefedtem sütőpapírral a tészta pereme a felső oldalon és a tetején úgy 1,5-2 cm sávban körül fekete lett. Amúgy szépen egyenletesen magas és átsült. Azt hiszem ez a kis vékony feketeség részben annak is betudható, hogy a gázsütőmet csak gondolomra tudom beállítani, mert a beállító gombnak (vagy minek nevezzem) írtó nagy a holtjátéka. Tehát csak hozzávetőlegesen volt a hőfok 175 fok, az elején lehet, hogy több volt. A gázsütőmhöz a problémák ellenére ragaszkodom (átalánydíjas) kitapasztaltam már mire kell vigyázzak és azért egyébként jól működik, csak sokszor a gáz minősége (tűzereje) sem egyforma. Érdekes módon húsvétkor és karácsonykor igyekeznek megfelelően jó minőségben szolgáltatni, máskor meg nem kék hanem rózsaszín lángon pislákol, tűzerő nélkül. Egy hiper-szuper légkeveréses elektromos sütőjű tűzhelyet megvenni még csak megreszkíroznám, de a használatára ingem-gatyám ráfizetném, mivel igen sokat sütök.
Mindezt, nem is annyira neked szántam leírni, hanem okulásul azoknak akik hozzám hasonlóan próbálnak eltérni, - ilyen-olyan okok miatt - az általad leírtaktól. Miután még meleg a piskóta a belsejéről nem tudok nyilatkozni, de valószínűleg jó. Legközelebb ha megsütöm, akkor az elkészítési módot, a sütőformát is beleértve, követem, vagy tepsiben sütöm és akkor téglalap alakú torta lesz. Szoktam olyat is készíteni, mivel az kevesebb helyet igényel a hűtőben, és ez olykor lényeges szempont. Amennyiben normál tortaformában sütöm akkor 4, vagy 5 tojással készítem, átszámolva arányosan a többi hozzávalót is.
Minden esetre a recepted biztosan jó, nem akarok senkit lebeszélni róla, csak nem szabad eltérni tőle.
Köszönöm a receptet, elmentettem, remélem legközelebb tökéletes lesz.
Üdvözlettel: Margó

1011
finomliszt 100 g
étkezési keményítő 150 g
tojás 6 db
porcukor 225 g
víz 4 teáskanál
citromhéj 1 ek
vaj 165 g
0 ízlés szerint
meggylekvár 500 g
cseresznye 12 dkg
cukor 125 g
víz 125 ml
pálinka 4 teáskanál
dió 300 g
víz 45 ml
cukor 300 g
tojássárgája 6 db
víz 110 ml
porcukor 150 g
vaj 360 g
vaníliaaroma 4 ml
pálinka 4 ek
1 csipet