Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füge szirupban recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

  • 167 g füge (alulról éles kiskéssel körkörösen meghámozott)122 kcal
  • 167 g cukor645 kcal
  • 42 g mandula (forró vízbe dobva, lehéjazva)246 kcal
  • 0 g szegfűszeg0 kcal
  • 3 g citromlé1 kcal
  • 100 g víz0 kcal
összesen: 1014 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

  • 2000 g füge (alulról éles kiskéssel körkörösen meghámozott)1465 kcal
  • 2000 g cukor7740 kcal
  • 500 g mandula (forró vízbe dobva, lehéjazva)2950 kcal
  • 0.5 g szegfűszeg0 kcal
  • 40 g citromlé9 kcal
  • 1200 g víz0 kcal
összesen: 12164 kcal

energiatartalom / 100 g *

  • 34.8 g füge (alulról éles kiskéssel körkörösen meghámozott)26 kcal
  • 34.8 g cukor135 kcal
  • 8.7 g mandula (forró vízbe dobva, lehéjazva)51 kcal
  • 0 g szegfűszeg0 kcal
  • 0.7 g citromlé0 kcal
  • 20.9 g víz0 kcal
összesen: 212 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jucus53
Jucus53 / Jucus53 Wed, 2014-09-17 15:26

Kedves Éva!
Hát végre elkészült a várva várt "füge szirupban". Köszönöm a receptet isteni finom lett. Igaz mandula nem került bele, mert otthon maradt, és az itteni fánkat valaki teljesen megdézsmálta. Hoztunk haza üveges fügét Görögországból, de az ugye nem ugyan az mint amit mi csináltunk. Még egyszer ezer köszönet.

WhiteCat
WhiteCat Sat, 2013-12-28 12:43

Kedves Éva! Évek óta használom a Nosaltyt, de Te vagy az első akinek írok is! Nagyon köszönöm az ötletet, ezt még megpróbálom a fügékkel. 2 nagy bokrom van, hihetetlen mennyiséget terem. Ha lekvárt főztem belőle, finom, - mondta kedves családom, - barack nincs? Na köszi. Az összeset elajándékoztam. Édesapám, amíg élt bort készített belőle, az nagyon finom volt, de én nem értek hozzá. Nyáron jelentkezem az eredménnyel!!! Addig is jó sütést-főzést. Üdv: Cat

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2013-12-28 13:46

Kedves FeherCica, koszi szepen, hogy irtal, en is azert szeretem a Nosaltyt, mert mar sokat tanultam is toletek,, meg ha van nekem is egy valamire valo otletem, jo erzes, hogy masok is felhasznalhatjak. Nekem is van ket hatalmas fugefam (tegnap lettek "megnyirva"), a fugebol a legtobbjet frissen esszuk, elajendekozzuk, de lehet szaritani is telre, ha nem fogy el, az egyik legegeszsegesebb gyumolcs, valahol olvastam, hogy az egyetlen, amiben termeszetes antibiotikum van, ugyhogy tovabbra is csinalhatsz lekvart belole, meg a kohogest is csillapitja... Barackbol mi nem csinalunk glykot, mert nagyon puha, szetfone es eretlen allapotaban meg keseru. Boldog uj evet kivanok; Eva

Jucus53
Jucus53 / Jucus53 Tue, 2013-09-24 20:41

Kedves Éva! Biztos teszek bele mandulát, mert szerencsére elég sok lett, épp a hétvégén vertük le és pucoltuk meg. Már alig várom a jövő nyarat, hogy tehessek el fügét, ha már az idén nem lesz, de kárpótol a fincsi füge lekvár. Igyekszem én is fel tenni pár receptemet, de mindig valamit elbénázok. Na majd igyekszem.

Jucus53
Jucus53 / Jucus53 Tue, 2013-09-24 10:55

Kedves Éva! Nagyon köszönöm ezt a receptet. Ez pont az amit kerestem. Sajnos már az idén nem tudom megcsinálni, de jövőre biztos elkészítem.

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2013-09-24 17:56

Nagyon szivesem, kedves Jucus, neked csinaltam...::))) Persze, a mandula nelkul is szuper es gyorsabban megy. Udv; Eva

1014
füge 2 kg
cukor 2 kg
mandula 50 dkg
szegfűszeg 50 db
citromlé 1 citromból nyert
víz 12 dl