Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszernövény olívaolajban eltéve recept

hozzászólások (18)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1593 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

  • 2125 g olívaolaj (jó minőségű extra szűz, mennyisége attól függ, mennyi fűszerünk van, amit el szeretnénk rakni)18785 kcal
  • 180 g rozmaring (jó nagy)236 kcal
  • 0 g oregánó (jó nagy)0 kcal
  • 60 g bazsalikom (jó nagy)14 kcal
  • 60 g bazsalikom (jó nagy, bordó)14 kcal
  • 60 g bazsalikom (jó nagy, görög)14 kcal
  • 60 g bazsalikom (jó nagy, citromos)14 kcal
  • 0 g kakukkfű (jó nagy)0 kcal
  • 0 g kakukkfű (jó nagy, citromos)0 kcal
  • 15 g zsálya (jó nagy)47 kcal
összesen: 19124 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 749 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2014-12-03 10:30

Kedves NoSalty Csapat!

Nagyon köszönöm, a kétszeri cikkekbe való ajánlását a fűszer eltevésemnek....megtisztelő . :)
További jó egészséget s munkát kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2014-09-17 05:47

Kedves NoSalty Csapat!

Köszönöm szépen. :)

További szép napot , napokat és jó munkát kívánok !
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-09-30 10:48

Kedves Torma!

Igazán nagyon szívesen, remélem sikerül és ízleni fog.:-O
Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca

csato
csato Sat, 2012-09-01 13:10

Szia!

Ha sikerült megnevettetni egy rumlis nap után akkor már megérte a klotyón ülés!!!!!!!!!!!!!:)üdv

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-09-01 18:16

Hát igen, így utólagosan..:-O
Tényleg pocsék napom volt, és sikerült a nevetés után nyugodtan el is aludnom..., tehát tényleg sokat ér egy nevetés.:-o
Éva-Anyóca

csato
csato Thu, 2012-08-30 20:20

Szia!
Én biztosan nem használnék ehhez így olívát,nem is értem!Főleg nem ennyit.
Ennek két oka van:
1./Ha nagyon finom az olaj akkor megmosod a fűszer növényeket,letörölgeted megszárítod kicsit és szépséges üvegekbe szépen elrendezed.Ezt felöntöd az olajjal,és fantasztikusan finom aromás olajad lesz.Külön-külön csinálsz ilyen,meg olyan ízű olajat remek sültekhez.

2./Ha mosás után leszárítod a növényeket és összevagdosod,vagy tépkeded ahogy te szereted és beteszed egy mezei fagyasztó zacsiba,ellapogatod irány a mélyhűtő.Nagyon jól megtartja az aromáját,csak török belőle amikor kell.Ha tésztára akarom pld.varázsolni kap egy kis olívát akkor.

Jaj ne haragudj csak ezért írtam ezt,mert tök feleslegesnek tartom az olajat fagyasztani.Meg de ez csak most jutott eszembe ha felengeded egy picit vizes is lesz.Szóval nem okoskodni akartam,csak tapasztalatot megosztani.Üdv Csató

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-08-30 23:02

Kedves csato!

Van fenn receptem, de még nem jött ki, amikor is a fűszereket: zsálya, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, oregánó, fokhagyma, csak simán üvegbe, mosás és száradás után, leveleire tépve, olívaolajba teszem, és ez is fel lett téve.

Ez a megoldás csak meglepett, érdekesnek találtam, és ezért készült belőle próba minden fűszerből egy adagnyi. Biztos van értelme, -de ennyit nem variáltam rajta-, megtetszett , elkészítettem, és remélem, hogy így se fog befuccsolni az olajos fűszer, és az ételbe is finom lesz.

Én a drágasága miatt tartottam feleslegesnek, de majd jön a következő, azok a leírásod alapján, (ahogy fentebb írtam), üveges megoldásban készültek, na mondjuk úgy sem olcsó, fűszerek vannak, a kertben, de olaj akkor is kell, és az bizony drága, akár fagyasztom, akár nem...:-O

Ez csak egy kapott ötlet kipróbálása volt, ennyi.:-o

/ Olaj azért kellett olyan sok, mert többféle fűszert fagyasztottam (5), és bizony hogy ellepje kellett az olaj,- na meg az üvegesbe is kellett...:-o /

Szép közelgő hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

csato
csato Thu, 2012-08-30 23:53

Szia Éva-Anyóca!
Igazából engem is csak meglepett!Csak emiatt reagáltam erre.Hát persze,hogy nem olcsó hátast dobok amikor meglátom egy jó olaj árát.
És az a legborzasztóbb,hogy én nem is bírom enni.Megveszem, csinálok belőle ezt-azt de csak a vendégeim élvezik.Ahogy megeszem távozik.Évek óta próbálkozom evvel és egyszerűen nem megy.Olyan irigy vagyok,hogy azokat a szuper dolgokat mások eszik!:)Üdv Csató

csato
csato Fri, 2012-08-31 22:55

Szia!
Jót somolyogtam a leveleden!Na akkor csak úgy magyarosan az,h nem bírom az konkrétan azt jelenti ha megeszem eszméletlen hasmenésem lesz.Először az akkor még Jugoszláviában jártam meg.Reggeltől-estig klotyó!Nem tudtam én akkor még,h ez az olíva miatt van.Azt hittem valami romlott cuccot ettem.
De a nászutam az még szebb vót Krétán.Megérkeztünk hát naná,hogy első utunk egy jó kis étterem volt.Valami fergeteges báránnyal,meg némi hallal.Hoztak mellé sült paradicsomos-olívás salátát.Előttünk a tenger..........Fantasztikusan finom volt.Csak ne lett volna másnap!Konkrétan két napig ültem a vécén!De olyan szinten,hogy a szobából nem tudtam kijönni.Harmadik nap kirándultunk Santorinira hajóval.Kaja a hajón,meg a szigeten.Na újra vécé.Totál szerelmes lettem Santoriniba,ősszel visszamentünk egy hétre oda és ismét vécé.Köv.tavasszal voltunk Spanyol országba és újra.Na akkor sikerült megfejtenem,hogy nem bírom az olívát.
Én azt gondolom ha az ember nyaral csak akkor menjen ha nem valami apartmanban főzőcskézik,hanem beül enni.Nem azért megyek nyaralni,hogy főzzek meg mosogassak.Rendben az anyagi vonzatát értem a dolognak,de ha egyszer nyaralok akkor már legyen meg ez is!De egyszerűen rákényszerültem egy héten mondjuk kétszer,mert nekem kell a meleg étel és ezekben az országokban csak az olíva dívik.
Szeretem az ízét,fantasztikus csak ugye...........Na így aztán tojok az árára!Tényleg csak mások miatt csinálok olívás cuccot.
Érdekes a bogyót meg kifejezetten nem szeretem!Semmi jót nem találok benne.Ok ez a kinek mi kategória.
Szóval részemről az olíva történetnek vége sajnos!Nincs olyan szép vécé,h ott rakjak fészket miatta.Pedig most micsoda kultusza van!Nézem néha a paprika tévét mindenre hat hektó olíva kerül!Na jó ez nekem nem is tetszik túlzás szerintem.Saláta és fél óráig locsolja a séf!!!!!!!!!Milyen gyomra van annak????????Meg minek???Na dugulok szép hétvégét!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-08-31 23:16

Kedves csato!

Én viszont hatalmasat nevettem a történeteden, / nem kívánok se neked , se másnak ilyen kellemetlen élményt, igazad van, / -de akkor is annyira jó volt a story, hogy csak hangosan nevettem, a könnyem is kicsordult, pedig ma nehéz napom volt, azaz tegnap. :-O
Köszönöm a nevetés élményét Neked!!!! :-O
Szép hétvégét, és hát akkor így jártunk az olívaolajjal, kinek igen, kinek nem, a férjuram a tejjel van így....de ne keseredjünk el. Nézzük, mi az amit ehetünk, és ihatunk, és jókat nevethetünk.:-O
Köszi szépen még egyszer és szia:Éva :-O

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-08-31 21:45

Kedves csato!

A meglepetés miatt döntöttem úgy, hogy miért is ne, megcsinálom, most van, olaj is ,friss fűszer is, adott a lehetőség, de amúgy, nem igazán erre szántam, hanem a tipikus olaszos kajákat akartam volna vele főzni.......- de ha van, gondoltam, tegyük el, főleg, hogy az orrom alá nyomta a barátném ezt a recit, meg az üveges megoldást is magyarázta....:-O

Hát nagyon sajnáltam az olajat!!!!, mit ne mondjak, ezért reménykedem, hogy megérte az egész.:-O
Igen, van egy tipikus jellegzetes illata, íze, aromája, és hát, meg kell szokni na, ha ott laknánk, lehet semmi bajunk nem lenne, mert ugyanis a kész ételtől nincs gondunk, sőt!! , nagyon finommá teszi az olívaolaj. :-O
Amikor görögbe voltam, a reggeli kupica pálinka helyett, az idősek, kupica olívaolajat eregettek le a torkukon, és jókedvű, igen csak idős nénik és bácsik beszélgettek abba a kis városkába, ahol egyszer egy reggel felébredtünk,a buszon, és lekászálódtunk szétnézni, miközben egy uticél felé tartottunk, - és ezt láttuk, és a tolmács fordított, hogy ezt évek óta,sőt! , évtizedek óta teszik, és mellé magát a csodás olívabogyót is eszik, ez az egészség,...én se bírtam lehúzni,( a csoportból próbálkozgattunk ott vele),a többség csak kóstolt, belenyalt.:-O
Olaszok is ilyenek, azt mondják, napi egy pohárka és kész, azért locsolnak feszt mindent olajjal.
Biztos oka van, hogy isszák, és ezzel főznek, sőt még meg is öntözik vele az ételt, - nekünk szerencsére nem árt, csak az ára, de az viszont nagyon!! :-O
Ha olívaolajos módon készítesz el egy mondjuk olaszos tésztás ételt, akkor se jó? Azért az mégse oly tömény?
Igen, igazad van, finom ételek születnek belőle,vele, miatta: de ha még se sikerül,( vagy venni, vagy mert nem bírjuk az ízét, stb.), akkor azért még tudunk nélküle is finom ételeket sütni és főzni!!Ez azért megnyugtató. :-O
Ez az én fagyós és üveges megoldásom se lesz sűrűn alkalmazva, ez egy nagy és izgalmas próba volt. Valószínű, hogy egyszeri, és nem azért mert rossz, hanem mert drága.
Azért reménykedek, hogy finom lesz használatba vételkor is.:-O
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

1593
olívaolaj 25 dl
rozmaring 1 csokor
oregánó 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
kakukkfű 1 csokor
kakukkfű 1 csokor
zsálya 1 csokor