Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta -liszt nélkül recept

hozzászólások (17)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A krémhez

összesen: 662 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A krémhez

összesen: 2645 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A krémhez

összesen: 206 kcal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nymph
Nymph Wed, 2015-10-21 23:20

Mennyei, könnyű, nem gejl, nem kell sokat mosogatni utána, és persze pillanatok alatt elfogyott! :D Köszönöm a receptet! (Nekem is összesett, így csak kettőbe tudtam vágni, de nem volt fojtós vagy tömör a tészta így sem. Én növényi tejszínnel készítettem el, így laktózmentes is lett. :) )

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-12 23:04

Szia!
Kösz a választ, de a gesztenyés sütiről beszélek amibe ugye nincs liszt?? vagy elnéztem vmit?
Akkor vajon mit rontottam el?
A krém jó lett igaz a puha gesztenyemasszát nem igazán tudtam "beledolgozni " a habba, de igy is megfelelő lett, majd holnap kiderül

Ajandek
Ajandek / Ajandek Mon, 2010-11-15 08:51

Szia.
Elnézésedet kérem, igazad van. Az igazság az, hogy van hogy csak a krémhez elég a gesztenyemasszám, és akkor sima piskótát sütök. Ezért írtam azt, bocsánat.
Nem tudom mi lehetett a baj, mert anyósomnak és nekem is szokott sikerülni. De ha a lányomnak sütünk, akkor szinte mindig picit összeesik a tészta. Nincs olyan tartása, mint igazi liszttel :-(
Esetleg próbáld majd meg a piskótát úgy, ahogy a rendeset kell, csak liszt helyett Emese sütiport tegyél bele. Az egész jól tart...
A krémet pedig robotgéppel kell alaposan a habba keverni. Amíg szép fényesre nem keveredik. Nem kell félni, nem olyan, mint a tojásfehérje, ezt nyugodtan keverheted jó sokáig.
Legyen szép napod! :-)
Évi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-12 21:30

Szia!
Elkészítettem, de megtölteni nem tudtam, mert annyira puha lett a tészta, hogy szétvágni sem lehetett, pláne szétvenni hogy megtöltsem. Gáz sütőben 30 percig 200 C-on készítettem Ahogy látom megsült ,de amilyen szépen feldagadt sütés alatt, úgy esett össze miután kihűlt, pedig nem nyitottam ki közbe a sütő ajtót és megvártam amíg kihűl. Végeredményben a habos gesztenyés krémmel oldalt és kívül bekentem így mentettem ami menthető.(+ csokireszeléket szórtam rá)
A tapasztalatodat szeretném kérni miért is történhetett ez és mire figyeljek a legközelebb. mit rontottam el? (holnap lesz fogyasztva, lisztérzékeny unokaöcsémnek holnap van a szülinapja.
Várom válaszod
Köszi

Ajandek
Ajandek / Ajandek Fri, 2010-11-12 22:11

Szia.
Hát sajnos lisztérzékenyeknek sütni nem könnyű....
Nálam is előfordul, hogy feljön a tészta, majd összeesik kicsit, de nekem azért tölthető szokott maradni. Talán legközelebb próbáld meg süteményporral készíteni, az jobban tart. Ill. próbálj meg 1 kanállal több lisztet vagy sütiport tenni bele, hogy szilárdabb legyen. Én érzem már ha pl. nagyobbacskák a tojások, akkor picit több lisztet teszek bele.
Remélem azért legalább a krém jól sikerült?! :-)

Az unokaöcsédnek Boldog szülinapot kívánok!

Évi

Pamicica
Pamicica Fri, 2010-11-12 11:10

szia!
Hétvégén megcsináltam, de sajnos nekem nem sikerült. A recept szerint 15 perc a sütési idő, de nekem még 1 óra elteltével sem sült át a tészta. A krém pedig nem fedte be a tortát, lefolyt róla. Ne tudom mit rontottam el pedig pontosan követtem a receptet. :(

Ajandek
Ajandek / Ajandek Fri, 2010-11-12 11:20

Szia.
Ez egy sima piskótarecept, így tényleg gyorsan meg kell sülnie. Nem tudom, mi lehetett a baj. 1 óra rengeteg idő, ezalatt szénné kellett volna égnie.
A krém akkor folyhat, ha a tejszínt nem verted nagyon kemény habbá. Akkor idővel kicsapódik a folyadék, és folyni fog. Vagy ha rossz volt a tejszín. Más ötletem nincs.
Én már nagyon sokszor készítettem ezt a krémet, és nekem mindig sikerült.
Sajnálom, hogy neked nem vált be ez a recept, de remélem azért nem szegte kedved !
üdv.
Évi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-11 09:41

Szia!
A képen azt látom, hogy a kész tészta be van kenve talán tejszinnel? Vagy a kikevert gesztenyemassza és hab egy részét a tésztába töltöm, a másikat pedig rákenem, hogy ilyen szép fehér legyen?
Várom válaszod
Köszi

Ajandek
Ajandek / Ajandek Thu, 2010-11-11 11:11

Szia.
A díszítést ha akarod Te csinálhatod csak tejszínhabbal is, akkor hófehér lesz. Én a képen lévő tortát a gesztenyekrém egy részével kentem be, de így nem lesz teljesen fehér. Mivel a krém mindössze tejszínből és gesztenyemasszából áll, jól kikeverve a színe így is szép világos lesz.
Remélem tudtam segíteni! :-))
Kellemes sütögetést kívánok!
Évi

winny
winny / winny Tue, 2010-10-19 17:39

Szia, nagyon finom lett a parom szerint is, Koszonom a receptet! :)

Ajandek
Ajandek / Ajandek Wed, 2010-10-13 16:34

Szia.
Szerintem van cukor nélküli is, de őszintén megmondom nem tudom, hogy amit én használok cukrozott-e. Ha nem sűrgős, és megyek a Tescoba, megnézem neked.
Gesztenyével nem tudom hogy kell csinálni, sosem próbáltam,így ebben sajnos nem tudok segíteni, ne haragudj.
Évi

winny
winny / winny Thu, 2010-10-14 15:59

Szia, köszi, ne fáradj vele. Külföldön vagyok, és itt sajna nem igen hallottak a masszás verzióról. Az igazi gesztenyét is alig tudtam beszerezni. Akkor majd kísérletezek. De mindenképp megírom a végét :)
Üdv

winny
winny / winny Wed, 2010-10-13 15:24

Szia,

szeretenem elkesziteni, de nincs gesztenyemasszam, csak gesztenyem. Akkor ahhoz extra cukor kell? Ugy tudom,hogy a boli gesztenyemassza mar cukrozott. Vagy nem?

Koszi

662
tojás 6 db
porcukor 6 ek
gesztenyemassza 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
gesztenyemassza 25 dkg
habtejszín 4 dl