Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves ahogy BackerMan készíti recept

hozzászólások (8)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 232 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 1394 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 28 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sz-es
BackerMan / Sz-es Thu, 2012-11-15 19:20

Köszönöm, hogy hozzá szóltok a recepthez. Úgy gondolom, hogy mindenki ízlése szerint készíti el az ételeket és ha valakinek tetszik akkor elkészíti saját magának is vagy a saját verzióját. Szerintem nem lenne értelme az ilyen és hasonló web szakács könyveknek, ha mindenki egyformán főzne ugyanazzal az ízekkel.
A hiányosságot javítom a receptben. Köszi!

cartelli
cartelli Wed, 2012-11-14 17:07

Bocsi, hogy beleszólok, de a gulyás alapja a pörkölt, márpedig a pörkölt attól lesz pörkölt, hogy a zsírban megdinsztelt hagymát jól beszórjuk pirospaprikával és MEGPÖRKÖLJÜK, azaz addig sütjük míg a pirospaprika meg nem PÖRKÖLŐDIK, ez adja meg az igazi pörkölt ízét, ha kész mehet rá a hús és addig kell együtt pörkölni tovább, míg a hús ki nem fehéredik, utána felöntjük annyi vízzel, ami éppen-hogy ellepi és így készítjük el a gulyás pörköltalapját.
Ja, és amiről itt fent beszélgettek annak köze sincs a gulyáshoz, mert mint a nevéből is ki lehet következtetni gulyás csak marha lehet, disznóból meg nem lesz marha, csak azokból akiket át lehet verni disznóból készült un. "gulyással", jobb lenne inkább "kondás levesnek" hívni...
(nem rátok gondolok, mert látom azért ti tudjátok miből igazi a gulyás)

Sz-es
BackerMan / Sz-es Wed, 2012-11-14 16:45

Szia! Köszönöm a hozzászólásod.
Igen, jó írtad nagy hő kell hozzá. Lehet, hogy elfelejtettem jelezni a receptbe, de hogy a piros paprika ne égjen meg félre kel húzni a lábast. Valószínű egyértelműnek gondoltam.
A mi családunkba szoktuk egészben használni a szemes borsot levesekbe. Igaz fenn áll a veszélye, hogy rá harapunk, de ez még izgalmasabbá teszi az evést. :)
A zöldség adagolás azért van mert más a főlési idő. Igaz a zöldje nem föl szét. A paprikát mindenféleképpen utoljára rakom bele, mert félő, hogy ki fől a vége, és az egész erős lesz az egész.
Nálunk nem mindenki szereti a marha húst. Igen, marhából az igazi, de ára is van. :)
Nem hallottál még hamis gulyáslevesről? Azt szinte minden üzemi konyhán készítenek.
Én így készítem a gulyáslevest. Van aki másként. Ha gondolod elkészíted így, nálunk nagy sikere volt.

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-11-14 17:05

Szió,
nagyon örülök, hogy nem sértődtél meg:) A kezdők miatt célszerű lenne átjavítani a pirospaprikás részt. Én egyszerre teszem bele a zöldséget és mindent, nem aprózom el. Még sose főtt szét semmi. Sőt, télen, bogrács helyett a gyorsaság miatt kuktába főzőm, mindent gyorsan belepakolva. A csípős paprika meg aki akar tesz bele. Alapjaiban nincs gondom a leveseddel. A többi szájíz kérdése. Hallottam hamis gulyáslevesről...hát arról meg aztán nem is mondok semmit:))) Nekem gulyásleves az hússal készült gulyásleves, a másik + egy rossz emlékű menzás hamisítvány brrrrrrrrrrrrr

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-11-14 15:42

Szia,
előre is bocsánatot kérek, de van némi gondom....2. pont: beledobom a hagymára a húst, ne eresszen levet, az nagy lángot (magas hőt) feltételez. Utána ráteszem a pirospaprikát, nincs lé!! úgy piritom tovább, annak elég nagy esélye van, hogy a pirospaprika megég, és úgye akkor keserű lesz az étel. A szemesborssal az a bajom, ha arra valaki óhatatlanul ráharap, nem biztos h örülni fog..inkább örölt bors. A 6 főre megadott mennyiségnél én személy szerint keveslem az ízesítőket. A zöldségféléket egybe teszem bele, nem értem a szakaszosságot. Az már biztos egyéni ízlésem, hogy gulyásleves igazából marhalábszárból a legízletesebb. Az ajánlatodat meg végképp nem értem. Ha hús nélkül főzők gulyáslevest, akkor az már valami egész más...inkább zöldségleves féle. Tévedek??

Sancho
Sancho Wed, 2012-11-14 16:52

Egyetértek, háromszor olvastam el, de nekem sehogy se jött be. Főleg, hogy ezt így, bográcsban nem lehet elkészíteni.

232
sertéscomb 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fehérrépa 1 nagy db
sárgarépa 3 db
burgonya 3 db
zeller 0.5 db
fokhagyma 3 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
0 ízlés szerint
bors 7 szem
köménymag 0.5 teáskanál
gulyáskrém 1 tk
paprikakrém 1 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
zellerlevél 3 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
kelkáposzta 1 kis db
napraforgó olaj 1 ek
víz 3 l