Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös túrótorta 2. recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 684 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 2733 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 166 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

siklitimi
siklitimi / siklitimi Thu, 2011-04-28 16:11

Nagyon tetszik a recept, csak kellene egy kis segítség! Mennyi befőttlevet tegyek a túróhoz?:-)Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-27 22:52

Nagyon köszönöm az infókat! Látom, ez tényleg olyan recept, hogy nem lehet nagyon pontos mértékeket meghatározni hozzá, ki kell tapasztalni... Mindegy, elrontani nem tudom, mert az íze tuti jó, az állagán meg majd dolgozok, ha nem sikerül. Még egyszer köszi, mindenképpen ki fogom próbálni.

villers
villers Sat, 2010-10-09 07:47

Mennyit csinálok ilyet, csak cukormentesen, sovány túróból, meg zabkorpás tésztával. Így még diétába is simán belefér, és rengeteg variációja van. Lehet kisérletezni aromákkal, fűszerekkel. És ami nem elhanyagolható, előző nap megcsinálja az ember, és a másnapi vendégségre nem kell aznap szenvedni még a sütivel is :o)

salazsu
Salazsu / salazsu Sun, 2011-02-27 17:28

igen én is többfélét szoktam csinálni, mostanában már nem is zselatinnal csinálom, csak felverek hozzá egy fél liter hulala tejszínt (ez növényi alapú, van belőle cukormentes) kis édesítő szerrel és tökéletesen kenhető lesz. a legújabb, hogy egy narancs héját belereszelem néha, a levéből is teszek bele, másnapra istenien összeérik, nem kakaós, hanem sima piskótával is isteni finom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-27 15:53

Kedves villers! Milyen az a zabkorpás tészta? Már sok helyen próbáltam keresni olyan tészta receptet, amellyel a hasonló finomságok alapját helyettesíteni tudnám, de sajnos sikertelenül. Nagyon örülnék egynek, mert én is diétázom, és jól jönne néha egy hasonló finomságos torta :)

salazsu
Salazsu / salazsu Sun, 2011-02-27 17:24

kedves noe!

Zabkorpás piskótát én is sokat csinálok, mivel a párom update életmódot folytat.
Ha egyszerű piskótát szeretnél majdnem az mint lisztből: ahány tojás, annyi kanál zabkorpa ehhez jön egy sütőpor vagy egy késhegynyi szódabikarbóna és folyékony édesítőszer, azt kóstolni szoktam, ki hogy szereti, egy kerek tortaformához általában 5 tojást használok fel ugyanúgy készítjük, mint a hagyományos piskótát és 200 fokon kell sütni. Ennek azért kicsit más az izé,mint a sima piskótának. De készíthetsz a hagyományos recept szerint teljes kiőrlésű tönköly lisztből vagy zabpehely lisztből és fruktózból, ott az arány a tojások számának kétszere dkg-ban.( pl 5 tojás 10 dkg liszt 10 dkg fruktóz.) és egy sütőpor.

villers
villers Sun, 2011-02-27 16:55

Csak az összetevőket tudom megadni, mert én érzésre csinálom, így grammra sajnos nem tudom leírni, de olyan muffin sűrűségűnek kell lennie. Tehát kb 60-70 g zabkorpa, 1-2 evőkanál kakaópor (elhagyható, vagy mákkal, dióval, egyéb fűszerrel helyettesíthető, pl fahéj, de akkor abból azért kevesebb) 1 tojás (fehérje felverve), kb 2 evőkanál folyékony édesítő, kicsi citromlé, 1 kiskanál szódabikarbóna, és utána bele a tej. Annyi, hogy sűrűbb palacsintatészta/muffin tészta sűrűségű legyen. Mindent keverni, és utoljára beletenni a felvert fehérjét. Először inkább kevesebb tejet tegyél bele, nehogy túl híg legyen, de azért számold bele, hogy a zabkorpa megdagad, és felszívja a tejet. Ez a mennyiség egy kb 26-os tortaformához elég, ha nem akarsz túl vastag tésztaréteget...

684
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 2.5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 késhegynyi
tehéntúró 75 dkg
cukor 20 dkg
zselatinfix 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
őszibarack konzerv 20 dkg
tortazselé 1 csomag
őszibarack konzerv 20 dkg