Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-csípős bab Bud Spencer módra recept

hozzászólások (33)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1006 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 4024 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 254 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csomix
csomix Tue, 2020-01-21 19:06

Szerintem baj van a mértékegységekkel meg a két konzervvel is amit nem látni a hozzávalókban

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2020-01-22 11:51

Köszönjük a jelzést, szerkesztői hiba folytán kerültek bele az elírások, javítottuk őket.
Üdvözlettel:
a Nosalty csapata

Napocska77
Napocska77 Sat, 2018-09-22 21:50

A hozzávalók között nincs paprika, a leírásban meg belekarikázzuk... ?

bahemaaf
bahemaaf Sun, 2016-10-30 22:37

Elkészítettem. Nem nagyon szoktam hozzászólni a receptekhez, de meg kell mondanom, hogy most eléggé utállak. :-) Betegre ettem magam belőle! :-) Nagyon finom, naggggyon-naggggyon. Chili és bor nélkül - nem szeretem a csípőset, a kolbász amúgy is elég erős, amit beletettem. K I V Á L Ó! Köszönöm!

terranova56
terranova56 Sat, 2016-10-01 04:17

Hiba volt rákattintanom a story folytatásra, de a recept nagyon jó, elkészítettem

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-06-29 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

stee146
Róbert :) / stee146 Tue, 2014-01-14 14:47

Legalább 20-adszor készítettem el! Imádom! Kevés cucc kell hozzá, a legtöbb szinte mindig van is otthon. Gyorsan készen van és nagyon finom. Igaz, csak én bírom megenni, mert a családban a csajoknak ehhez kényes a gyomra. :)
Ha lehet, akkor olyan babkonzervet veszek, ami eleve chili szószós lében van. Így levét hozzáöntve még finomabb. A bort ki szoktam hagyni. Inkább praktikusság miatt, nem vagyunk borosak, és ezért kár lenne felbontani egy üveggel. Még annyi, hogy tejfölt nem keverem bele, hanem tálaláskor teszek rá egy evőkanállal. Nekem így jobban bejön.

evamaria47
evamaria47 Mon, 2012-11-26 16:03

Jó a szöveg,jó a recept-mi kell még,hogy ez legyen a mai gyors ebéd?
Semmi,tehát elkészült és nem okozott csalódást,olyan finom volt mint amilyenre számítottunk.A tejfölt kihagytam és a chili mellé még belekerült kiskanálnyi zöld jalapeno paprika is.Eddig csak bacont tettem bele,de ez a kolbászos-boros variáns nagyon jó ötlet.Köszönet érte!

BabyDoll075
BabyDoll075 Mon, 2012-11-26 15:34

Nem szokásom hozzászólni, de kivételt kell tennem. Jókat röhögtem (magamban és jóóó hangosan is) a történeteiden, ma pedig ez készül kedves névnapja alkalmából. Csak ennyi!

vargaandika
vargaandika Thu, 2012-11-22 11:02

Szia!
Már Tőlem is kért a Férjem Budspenceres babot :), Neki is kedvenc filmek voltak. Szóval saját elgondolás alapján elkészítettem, jó is lett. Viszont ez a recept nagyon jól hangzik, és meg is lepem vele. Köszi a receptet!!! üdv Andika

stee146
Róbert :) / stee146 Sat, 2012-07-14 14:23

Megcsináltam a receptet. Nekem nagyon bejött. Minden szempontból pontosan az ízlésem! Csípős, babos, laktató, ízletes, férfias, Bud Spencer-es, olcsó, stb. Szóval király volt.
Igazából egy apró hibát vélek felfedezni, a tejföl. Szerintem kár belekeverni, mert ennek a kajának szép sötét pirosnak kell lennie, a tejföl meg elrontja az egészet. Legfeljebb a tányér közepére díszítésnek passzol. Talán még annyi, hogy legközelebb egyféle babot teszek bele, de ez is csak a hangulata miatt.

torkika
Torkika / torkika Tue, 2012-05-01 23:06

Utalom a babot, de miutan megemlitetted a tulelo kedvencem es a vonzoan bunko kedvencem elhataroztam, hogy penteken ez lesz az ebed! Aki fent emlitetteket szereti, annak bizom az izleseben :)

Udv.

gabicika
gabicika Fri, 2012-03-30 14:51

En is több tiz eve elek bud spenceren, es neha unalmas is szamomra, de ezek a filmek meg egyetlen generacionak sem artottak, nem ugy mint a maiak. Aranyosak, szerethetök, artatlanok ezek a filmek. Nem jön el bennük a vilagvege, nem halnak meg artatlanok, söt senki nem hal meg, politika mentes, nem kell belölük melyre nyulo következteteseket levonni. Több ilyen kellene. Talan azert ezeket vetitik ilyen sokszor, mert majdhogynem az ö filmjei azok, amelyekröl ez elmondhato. Sajna!! Es Bud Spencer hagymas babja is tök jo, ugyhogy ma el is keszitem))) Köszi hogy feltetted a receptet!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Tue, 2012-03-27 21:37

Bejovos :)
Most bor nelkul csinaltam, foleg, mert nem volt itthon (micsoda???), ill. mert a kicsi fiam is evett belole (bar ez inkabb csak kifogas, mert ha a chilit szereti, akkor a bort is :)
Szoval tutira kiprobalom majd azzal is, mert nagyon harmonizalhat vele - az illatok legalabbis ezt sugalltak :)
Szoval tengerbe a Puffinnal, eljen a hagymas bab!
Koszi es udv: Chococat

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2012-03-16 04:36

Nagyon jo!! Ha vorosbor helyett sort lottyintenel bele (pl. mexokoit!), kesz a frijoles charros, ill. cowboy beans :-)) A malata allitolag jol kihozza a csili izet. En chilibe is azt teszek, szerintem a vorosbor tul "europai".

cukorpotlo
cukorpotlo Thu, 2012-03-15 14:18

jó egy dl bor, most ez nem nagy mennyiség, de egyébként az alkoholt sosem szabad benne hagyni az ételben, el kell égetni, szokásos látványkonyha dolog, de amúgy tényleg igaz.
ha nem konzerv babot használnék hanem áztatott igazi babot akkor hogyan folytatódna a recept?

Nemnagykunszt
nemnagykunszt / Nemnagykunszt Thu, 2012-03-15 15:16

Kedves Cukorpotlo. Ez így ebben a a formában... Sajnos a bor alkoholtartalma nem túl nagy :), ezért nem lehet elégetni. A tálaláskor, vagy a főzés közben elégetett (flambírozás) szeszek alkoholfoka nagyon magas, nem 10-12 %, hanem 37-40%-nál kezdődik A bort, vagy az alkoholt bizonyos ételekből valóban el kell főzni, illetve vannak olyan ételek, ahol csak bizonyos főzési fázisban lehet beletenni az ételbe (pl vörösboros pörköltek esetében illik a vége felé, mert hamarabb megfő, illetve nem lesz rágós, stb.).
Viszont, vannak receptek, amiből szigorúan :) tilos elrotyogtatni, vagy elfőzni az alkoholt pl konyakban érlelt libamáj, vagy ebből a babos ételből sem szabad elforralni teljesen, mert egy testes vörösbortól lesz igazán markáns íze.
Az sokkal jobb, ha nem konzervbabot használsz, ez egy rapid változat volt, azért került bele konzerv. Szóval, ha szárazbab, akkor előző nap, de minimum este be kell áztatni, mert különben jó pár óra míg megfő és az áztatóvizét is felhasználnám, de az alapreceptnem változna. A végén több sóra lesz szükség függően a bab mennyiségétől, valamint a hagymák párolásánál használnék egy kis őrölt pirospaprikát
Üdv

1006
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
csípős kolbász 15 dkg
mangalica zsír 2 ek
paradicsomlé 2 dl
vörösbor 1 dl
1 teáskanál
tejföl 2 ek
bors 0.5 teáskanál
chili 1 db
vörösbab 400 g
fehérbab 400 g
hegyes erős paprika 1 közepes db
étcsokoládé 2 dkg