Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás tört krumpli recept

hozzászólások (36)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 545 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2179 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 151 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dalocska
Dalocska Thu, 2013-08-29 17:53

Nekem ebből hagymás krumplipüré lett :( Túl főztem vajh a krumplit? Mindenesetre az íze fini ;) ♥

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2013-12-07 20:06

Bocsi Dalocska, de most olvasom újra a hozzászólásodat. A héjában főtt krumplit nagyon nehéz túlfőzni, szerintem Neked sem sikerült :) Még a fajtaválasztás SEM lehet ludas, jobban belegondolva.
Még, ha darabokban is, de leöblítve, leszűrve meghámozod (a túlfőtt /= szétesett/ darabokat), akkor is rendben kell legyen a hagymás tört krumplihoz.
Az a kérdésem, hogyan került VÍZ a krumpli és a hagyma mellé?
Ne add fel!
Ölellek: Ildikó

bmbe
Bejja / bmbe Tue, 2012-11-13 23:12

Az én drága megboldogult Anyósom is így csinálta. Imádtam!
Zsírosan, sok hagymával!
Holnap elkészítem az emlékére!
Köszönöm, hogy eszembe juttattad ezt az isteni étket!

evacili
evacili Fri, 2011-11-04 15:34

Én is így csinálom a hagymás tört krumplit,de előfordul, hogy nem összetöröm, hanem a nagylyuku reszelőn belereszelem a megpiritott hagymába. Persze így már nem tört a krumpli, hanem reszelt, de finom és érdekes módon más íze van mint össszetörve. Próbáljátok ki.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-13 06:17

Előre sózni? Káposztás tésztához talán, de párolt (dinsztelt) káposztánál ez vétek. A kifacsart sós lével kiöntjük az ízek egy részét is.
Erős szatmári kötődésem okán, én a szokásos cukor - ecet - só kombináció mellé köményt is hintek a káposztára, nem őröltet, egészt. Tudom, sokan nem szeretik, de érdemes kipróbálni.
Ugyanez a helyzet a tört krumplival. Amikor a hagyma dohánybarnára pirult, meghintem kevés frissen durvára őrölt fekete borssal.
(Néha a maradék tört krumpli- dinsztelt káposzta a másnapi reggelim, hidegen, hús nélkül.)

csikosmalac
csikosmalac Sun, 2010-01-10 08:33

Nagyon jól hangzik a recept, Nagyon régen egy ismerősömnél ettem ilyet, imádtam.
Mit jelent az, hogy lepirítom? Egy kicsit a hagymával bekeverve tovább kell pirítani?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-30 16:29

 Kedves Ildiko!Csak megemlitek egy masik elnevezest is,amit nalunk a hagymas tort burgonyara hasznalunk:moring.Kivancsi vagyok,hogy ismered?

daragodora
Daragodora / daragodora Sat, 2010-03-06 01:20

Nem értem, miért nem kereshetek rá egy receptküldő nevére (pont aki ahagymás tört krumplit beküldte) és elolvashatnám a személy többi receptjét is, csokorban...

evacili
evacili Fri, 2011-11-04 15:31

Én is ajánlom nézz -nézzetek- körül a finomságai között, érdemes. Én imádom a receptjeit.

loncsi
loncsi Sat, 2010-03-06 01:27

Kedves Daragodora !

Nézz egy kicsit feljebb, ott van kékkel a szakács neve a kis szakács mellett, ha ráklikk, máris nála vagy, és ott vannak a csodás finomságok!:()

545
burgonya 1 kg
vöröshagyma 3 közepes fej
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint