Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi teljes kiőrlésű csiráztatott mandulaliszt recept

hozzászólások (4)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 590 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2360 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 98 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bittmann Renáta
Bittmann Renáta Sat, 2017-05-20 15:39

Kedves Raw,
Véleményed szerint elkészíthető lenne ez héj nélkül is? Vagy a forrázás hatására már tönkre mennének azok a dolgok benne amik aktiválódhatnának?

Corra
Corra Mon, 2013-01-07 17:13

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a mandulatej előnyén kívül mennyiben más az így készített mandulaliszt/dara, mint a isma őrölt mandula?

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2013-01-08 21:07

Kedves Corra!
Elolvastam a profilodat:) nagyon tetszett!
Üdv:Raw/Kristina

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2013-01-08 04:21

Kedves Corra!
Igen sokban külömbözik:) A víz aktiválja a magban lévő enzimeket. A mag vitamintartalma nagymértékben megemelkedik, az ásványi anyagok könnyen felszívódó formába, szerves kötésbe kerülnek.

Az előcsíráztatás kifejezés a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban használatos. Ez egy eljárás amely a magvakat készíti elő a további feldolgozásra. Ezzel az előkészítéssel a további felhasználáskor nagyságrendi többletet érünk el eredményként, mint anélkül, ezért közkedvelt. Használatos még egy kifejezés erre, ami ugyanezt takarja: aktivált.

Fő jellegzetessége, hogy a magvakból nem bújik ki a növény, tehát a mag burka fel sem nyílik ezen csíráztatási eljárás során. Angolul: pre-sprouting.

Az előcsíráztatott magvak belsejében aktivált állapotba kerültek azok az alkotó elemek (aminosav, zsírsav, szénhidrát, enzim, vitamin) amik az élet megindulásához alapvetőek. A táplálék ekkor rendkívül dús mindazokkal az anyagokkal amik a sejtek működéséhez alapvetőek. Az élet ezáltal könnyen regenerálódik a sejteken keresztül. Ezek a tápanyagok nem csupán emésztéssel bomlanak fel a szervezetben, hanem az aktivált magvak már alkotóelem formájában juthatnak be a szervezetbe, amikhez legtöbbször emésztési folyamat sem kell. Ez, az ember számára is igen értékes, természetes formájú tápanyagforrás.

https://hu.wikipedia.org/wiki/El%C5%91cs%C3%ADr%C3%A1ztat%C3%A1s

Raw

590
mandula 400 g
víz 2 l