Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűsítő citromleves recept

hozzászólások (27)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 317 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1268 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 68 kcal

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Mon, 2019-07-29 13:24

Fantasztikusan finom, nagyon jó! Biztos vagyok benne, hogy többször fogom csinálni, remek ötlet vendégek elkápráztatására is.
Köszönöm a receptet.
Üdv
Pogácsa

Gombócka
Gombócka Tue, 2013-07-30 10:53

Mennyei!!!! Ezzel a szóval tudnám jellemezni :) Köszi a receptet!

zeparr
zeparr Fri, 2012-12-14 11:57

Már többször elkészítettem ezt a levest, és nagyon szeretjük! A napokban kaptam olcsó citromot, anyukám pedig beállított egy friss, érett ananásszal, úgyhogy nem volt kérdés, mi készül belőle. Ezúttal - december lévén - melegen ettük, így is ízletes, a friss ananásszal pedig isteni lett!

Jomagam
Jomagam Thu, 2012-08-09 14:02

ELKÉSZÍTETTEM! Nagyon finom, imádjuk, még a 2 éves kisfiam is. Az egyedüli gond (én nem tudom mit bénáztam el), hogy majdnem puding sűrűségű lett (nem igazán leves). Pedig - legalábbis emlékeim szerint - mindent ugyanúgy csináltam, ahogy le van írva. Köszönöm a receptet! A fiaskó ellenére biztos hogy még fogom csinálni.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2012-08-09 14:58

Szia! Nagyon örülök, hogy ízlik nektek! Nem tudom mitől lehet ennyire sűrű neked, hiszen az 1,2 liter folyadékot a fél csomag puding nem tudja jelentősen besűríteni. Remélem legközelebb már az állaga is jó lesz, nemcsak az íze. :) Köszönöm, hogy megírtad a véleményed! Hajni

Jomagam
Jomagam Fri, 2012-08-10 13:25

Megvan, leírni is szégyellem. Én 1 egész csomag pudingport tettem bele. Most vettem észre, hogy felet írtál (de ettől még feltűnhetett volna, hogy az sok lesz). Na most kiállítottam magamrom a szegénységi bizonyítványt :-( De legalább mostmár legközelebb tökéletes lesz!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2012-08-10 16:53

Ó, ne szabadkozz! Van az úgy néha, hogy a legnagyobb odafigyelés mellett is tévesztünk. De legalább kiderült a bibi és legközelebb felezed a pudingot :)

Turbolya
Turbolya Fri, 2012-07-27 17:22

Vendégeimnek készítettem el,és nagyon ízlett nekik,viszont egy kis változtatással készült mivel elfelejtettem tejszint venni.Valamivel több pudingporral és tejet habosítottam azzal turmixoltam össze.Nagyon finom lett.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2012-07-27 20:56

Szia Turbolya!
Nagyon örülök, hogy sikere volt és annak is, hogy kreatívan megoldottad a tejszín hiányát! Köszönöm, hogy megírtad a véleményedet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-07-12 23:06

De nagyon jó ötlet. Imádom a citromot és az ananászt is. Majd megírom milyen lett. köszi a receptet. Üdv: Évi néni

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2012-07-13 08:57

Kedves Éva! Remélem ízlik majd! Mindenképp várom a véleményedet róla :) Hajni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-07-14 12:17

Kedves Hajni!
Elkészítettem a levest a Kudlik Julis változatban. Nagyon finom. Én egy nagy citrom imádó vagyok, tehát biztos volt, hogy ízleni fog. Nagyon jó, hogy feltetted, köszönöm. Üdv: Évi néni

Jomagam
Jomagam Wed, 2012-07-11 09:27

Nagyon jól hangzik, meg fogom csinálni. Egy kérdésem van csak: a tejszínt miért a hűtés után teszed csak hozzá, a főzéskor nem lehet (mostanában kezdek csak ismerkedni a tejszínnel, nem ismerem még eléggé a tulajdonságait)? Ha válaszolsz azt előre is nagyon köszönöm!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2012-07-12 12:28

Szia Jomagam! A tejszínt főzni nem szabad (tudtommal), max. melegíteni, így a citrommal az elején nem lehet főzni. A forró citromos léhez a hideg tejszínt ismét nem ildomos hozzáadni, nehogy kicsapja. Persze lehet(ne) hőkiegyenlítéssel (kanalanként adod a forró levest a tejszínhez), de akkor az egész mennyiséget kell behűtened ismét. Ez a mozzanat az eredeti sorrendből maradt meg: miszerint a hideg tejszínben keverik el a pudingport és csak ezzel (hidegen) sűrítik be a levest. Nekem így a puding nem ízlett benne, ezért adom a forró citromos léhez, utána már a hideg citromlevest lazítom, krémesítem a hideg tejszínnel - így tuti szépre keveredik a két egyforma hőmérsékletű folyadék :) Nagyjából ennyi, de talán más tud majd konkrétabbat is mondani. A levest bátran ajánlom, én azt hiszem függő vagyok, képes vagyok egyedül megenni az egészet... :-D igaz, akkor más nem is kell :) Remélem neked is ízlik majd! Ha elkészítetted, kérlek, számolj be a tapasztalataidról! Üdv, Hajni

kakaóspék
kakaóspék Tue, 2012-07-03 16:12

Nagyon finom lett!!! :))) és tényleg nagyon finom hozzá az ananász ^.^

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2012-07-03 12:12

Drukkolok! :-D Remélem ízlik majd! Várom a véleményedet a kóstolás után!!! :) Nálunk csütörtökön lesz (ismét) ez a leves :P

317
citrom 2 db
víz 1 l
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 4 db
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
habtejszín 2 dl
ananászkonzerv 20 dkg