Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves karajcsontból recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 204 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 1218 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 23 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anagyferó
Anagyferó Sat, 2020-08-08 14:33

Ha csontból készítünk levest, legalább 3-4 órát kell gyöngyözve főzni, így fő ki a csontból a kollagén. A zöldséget és burgonyát csak a végén kell beletenni, mert különben szétfőnek. Ha a leves kész, legalább 20-30 percig állni kell hagyni, hogy leülepedjen, majd így kell leszűrni, vigyázva, ne kavarjuk fel, ne legyen zavaros. A hagymát ne hámozzuk meg, hagyni kell rajta a hájat, mert az is színt ad a levesnek. A gyömbértől még finomabb lesz a levesünk. Ha vízben lehűtjük a maradékot, és hűtőbe tesszük, 2-3- napig is jó. A jó húsleves lehűtve megkocsonyásodik.

mtotpalne
mtotpalne Tue, 2016-11-15 18:04

Csak azt szeretném megjegyezni, hogy csigatészta főzésével kapcsolatosan, ha le van öblítve és nagyon jól lecsöpögtetve nem kell arra semmiféle zsiradék biztosan nem fog összeállni.

204
karajcsont 1 kg
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zeller 1 közepes db
zellerlevél 1 db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
petrezselyem 1 ek
csigatészta 10 dkg
leveskocka 2 db
fekete bors 1 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
karalábé 1 kis db
burgonya 4 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l