Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír szódabikarbónás kenyér 2. -candidásoknak recept

hozzászólások (8)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 336 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1345 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 221 kcal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ellandi
ellandi Mon, 2011-05-09 12:07

Candidásoknál sütőport nem szabad használni. Mással ki lehet váltani esetleg?

szaborsika
Rozalie / szaborsika Fri, 2011-11-25 23:35

Én úgy tudom (de tényleg sok az ilyen információ), hogy foszfátmentes sütőpor biztosan használható. Ilyen mostanában már szinte minden nagyobb hipermarketben kapható, de a dm-ben is meg lehet találni.
Valószínűleg viszont a sima sütőpor sem okozhat problémát, bár erről tényleg van, aki tiltólistásként ír.

Kadika11
Kadika11 Fri, 2011-11-25 22:14

Szia Andi,
a candidások fogyaszthatnak sütőport, az élesztőt kell kerülni. Egy candida specialista természetgyógyász írásából idézek: "a rejtett élesztőtartalmú ételek, azaz az elszigetelt keményítő tartalmú ételek/ fehérkenyér, fehérliszt tartalmú ételek (pl. tészták) fogyasztása nagymértékben elősegíti a Candida gomba szaporodását, életképességét" - ezért candida diéta esetén ezek fogyasztása nem ajánlott. "A sütőpor alapú élelmiszerek használhatóak Candida diéta idején is, mivel a sütőpor nagyrészt Na-bicarbonát tartalmú." Remélem, segítettem és nem érkezett túl későn a válasz.
Üdvözlettel, Krisztina

ellandi
ellandi Fri, 2011-11-25 22:34

Köszi az infót bár én több helyen is (pl www.candidagomba.info) is a tiltólistán láttam a sütőport de ettől függetlenül igazad lehet. Az a baj, hogy bár van pár olyan élelmiszer ami mindenhol tiltás alatt van (fehérliszt, élesztő, magas cukortartalmú gyümölcsök kefír), de az egyes oldalakon nagyon sok az ellentmondás hogy mit lehet és mit nem, azért én kiprószintom ezt a recit :)

Kadika11
Kadika11 Sat, 2011-11-26 02:58

Szia Andi,
természetesen igazad van, jobb, ha az ember körültekintő. :) Jómagam a természetes gyógymódoknak vagyok a híve... már amennyire ez a mai világban megoldható.
Ahol erről a témáról - szerintem - hiteles információkat olvashatsz: http://candida.bioenergetikus.hu/ Itt nagyon részletesen, minden oldalról megvilágítják a témát. Elérhetőséget is találsz.
A gyümölcsökre visszatérve, ezen az oldalon ezt találod: "a gyümölcsök erjesztő és savasító jellege, ill. a magas szénhidrát tartalom miatt nem fogyaszthatóak (kivéve pl. a zöld alma, a citrom, a grapefruit, melyek a molekuláris anyagcsere folyamat végén sem savasítanak, és nem magas a gyümölcscukor tartalmuk, egyben elégséges C vitamin tartalmaznak)." Jó böngészést! :)

gigi0407
gigi0407 Sun, 2011-04-03 12:29

Szia,

nagyon finom! Szerencsere ki adag is, ugyhogy 2 ember szamara idealis. Aminek a legjobban orulok, hogy egeszseges, egyszeruen es gyorsan elkeszitheto, igy reggelire sajatkeszitesu, egeszseges kenyeret tehetek a tanyerkara! Mellesleg nem kell a boltba rohanni friss kenyerert;)
1 pici bajsag van vele csak, kerlek segits ha tudsz: a magok korul szurkesen szinezodik a kenyer meg az 1. nap. Nem tudom, hogy ez esetlegesen penesz lenne-e avagy olyasmi, mikor a meggy leve beszinezi a piskotat? Ezert legutobb csak szezammagot tettem bele es ugy nem volt gond.
Elore is koszonom, tovabbi jo sutogetest es varom az egeszseges recepteket!
Gyorgyi

szaborsika
Rozalie / szaborsika Wed, 2010-04-28 21:04

Igen, kicsit más, mint a jól megszokott fehér kenyér. Örülök, hogy ennek ellenére sikerült megbarátkozni vele. Így, hogy van rá igény, megpróbálok több hasonlót felpakolni, nagyon örülök, hogy tetszik a dolog :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-04-14 17:48

Először szokatlan volt az íze, de egészen meg lehet szokni. :) 4 nap alatt fogyott el és a 4. napon is teljesen jó volt, ez nagy pozitívum. Ezentúl igyekszem csak ezt enni majd kenyérfélék közül, most sül a 2. adag. Köszi a receptet! Nagyon jó lenne, ha tennél még fel ilyesmiket.

336
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
1 tk
szódabikarbóna 1 tk
foszfátmentes sütőpor 0.5 tk
szezámmag 1 ek
fűszersó 3 tk
medvehagyma 10 g
joghurt 2.5 dl
olívaolaj 2 ek