Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós buborék kalács recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

összesen: 523 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

összesen: 2087 kcal

energiatartalom / 100 g *

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

összesen: 320 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sat, 2012-06-02 10:02

Szia!

Nekem is tetszik a recept, a kakaót/csokit imádó családomnak biztos tetszene.
Megtennéd, hogy a sütést kicsit pontosabban részleteznéd? (hány fokon mennyi perc)

Milumano
Milumano / Milumano Sat, 2012-06-02 10:20

Biztos tetszeni fog mert nagyon finom!Még a Páromnak is izlett pedig Ö jobban szereti a krémesebb sütiket!
Hát a hőfokot nehezen tudnám neked megmondani.Sima sütőm van,az első 5 percben a legnagyobb fokon sütőm,utána vissza veszem kb. a felére.De igy is a közepe fele le szoktam takarni mert a teteje hamar megpirul.A sütés kb. 25-30 perc.Tűpróbát szoktam csinálni.Időközben többször elkészítettem.A mákos is nagyon finom.De amikor írtad hogy a családod csoki imádó,eszembe jutott hogy nem lehet rossz csokival töltve se.Érdemes kipróbálni.

Döme-Ádám
Döme-Ádám Fri, 2013-04-05 22:37

Köszönöm, ki fogom próbálni...... de közben jött egy hirtelen ötletem is: frissen szedett apró epreket fogok elrejteni a gombócokba!
A jövő hétre időzítettem a sütést, majd beszámolok az eredményről.

sziszu
sziszu Sat, 2012-06-02 09:57

Kedves Milumano!
Ez egy nagyon-nagyon jó kalácsreceptnek tűnik. Feltétlenül kipróbálom. Előre is köszi a receptet, biztos vagyok benne, hogy nagy sikere lesz. Csak egy kérdésem lenne: a cukrozott kakaó rendesen fel tud olvadni a tésztában?
köszi

Milumano
Milumano / Milumano Sat, 2012-06-02 10:22

Hogy fel-e olvad?Én inkább azt mondanám hogy olyan félig-meddig!És számomra ez pont igy jó hogy nem olyan folyós.Olyan krém állagú inkább!Ha folyósobban szeretitek akkor Én a helyedbe a cukrot ledarálnám!

523
tej 1 dl
tejföl 3 ek
élesztő 2.5 dkg
finomliszt 25 dkg
cukor 3 ek
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 5 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
instant kakaópor 3 ek
tojássárgája 2 db