Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kápia paprika ízesítő recept

hozzászólások (3)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 636 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2542 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 22 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva Tue, 2013-09-17 14:26

Már régóta keresem ezt a receptet, most végre rátaláltam. Annak idején nagymamám tett el ilyet - persze ő a saját paradicsompaprikájukból - de még anyu sem tudta az arányokat. Egyszer - vagy 30 éve - próbálkoztam, sikerült is, de már azt is rég elfelejtettem. Azért az nem mindegy, mennyi só van rajta - ha kevés az a baj, ha sok, akkor ehetetlen.
Nekem nagyon sok lé lett rajta, úgyhogy betettem egy szűrőbe és ami pillanatok alatt kicsurgott, azt rá sem öntöttem. Így, a sok lé nélkül tettem üvegekbe, mert én ezt legjobban vajas kenyérre kenve szeretem, viszont, ha nagyon leveses, akkor úgy nem jó, mert lecsurog a lényeg.
Természetesen a lét sem öntöttem ki, azt is betettem üvegekbe és só helyett ételekbe lehet felhasználni.
Köszönöm a receptet, biztos minden évben el fogom készíteni.
További jó sütés-főzést.
Üdvözlettel: Vivike

Boldboy
Rattner Gyula / Boldboy Mon, 2011-08-29 09:53

Szombaton elkészítettük a következő éves adagot, de a kiterjedtebb családot is beszámítva 22 kg paprikából, ebből kb 4 kg volt a csuma. Ehhez összesen 3 kg sót használtunk fel és 1 evőkanál borkén is javára válik.
Köszönöm az érdeklődést és sikeres alkalmazást kívánok.

636
kápia paprika 10 kg
150 dkg
nátrium-benzoát 4 kk
borkén 10 g