Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás cvekedli recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 607 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2426 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 119 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hetedik
hetedik Wed, 2017-08-02 12:10

HATALMAS ÚJÍTÁSOM! A reszelt, lesózott és kinyomkodott káposztát TEPSIBE teszem, a tetejére teszek zsírt (nem olajat, vannak ételek, melyek zsírral jobb ízűek), és kristály cukrot! - aztán BETESZEM A SÜTŐBE. Nálam grill fiók is van, ott a közepesnél alacsonyabb hőre kapcsolva. Időnként kiveszem a tepsit és megforgatom a pirítani szánt káposzta reszeléket.
Nem kell folyamatosan ott álldogálni a tűzhely mellett, a fazék felett és nem kell folyamatosan kevergetnem. Addig mást is megcsinálhatok, de figyelni kell, s időnként meg kell keverni. Soha nem szabad "teljes cacaora", magas hőre tenni, mert akkor nem pirul, de megég, az pedig keserű ízt adna. Csak óvatosan, de ügyesen. Nagyon sokszor és sok mindenkinek már ezt elmondtam, leírtam. Sikeres pirítást és jó étvágyat a káposztás cvekkedlihez!

Éva néni
Éva néni Tue, 2017-03-28 06:20

Nahát! A 60+ éveimmel együtt most jól elképedtem. Nincs karamellizált cukor, és enélkül is olyan a végeredmény, amilyennek lennie kell. Amikor cukros lettem, megpróbáltam a cukor nélküli változatot elkészíteni mivel imádom a káposztást, de amolyan hóttemberes kinézete és íze lett, ezért inkább leszoktattam magam róla. Ki fogom próbálni!

607
káposzta 1 közepes db
tészta 50 dkg
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
sertészsír 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint