Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamell fagylalt recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 557 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2228 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 223 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nostri
nostri Tue, 2012-07-03 14:21

Némely fagyihoz Philadelphia sajtot (vagyis tejszines izé-bizét :) is ajánlanak.
Én ezt házilag csináltam zsíros, v. házi tejfölből.
Egy nagy doboz zsíros tejfölt sűrű konyharuhába, vagy tüllbe öntöttem, összekötöttem a
ruha sarkait, és hűtőben 3 nap alatt a felesleges iró lecsöpögöttt. Nyomkodni nem szabad. Olyan állagú tejszínkrémet kapunk , mint a Philadelphi tejszínsajt.
Próbáljátok ki. Házi fejfölből még fínomabb. Ízesítve snidlinggel, más zöldfűszerrel kenyérre
kenve is fogyasztható.

petra
Petra / petra Wed, 2012-05-09 10:10

El lehet készíteni egy műanyag dobozba téve a mélyhűtőben is, csak akkor az elején félóránként jól át kell keverni. Az eredmény azonban így nem lesz olyan krémes, mint a fagyigépben készítve.

nostri
nostri Tue, 2012-07-03 14:12

Jaj, ne haragudj, megköszönni elfelejtettem a receptet. Köszönöm szépen.
Csak azt írtam le, vagyis azt akartam mondani, hogy bármely krémes fagyi a mélyhűtőben
tárolás után kemény lesz. Üdv. M

nostri
nostri Tue, 2012-07-03 14:04

...ha nem fogy el a fagyi, és tovább várja, hogy megegyék, akkor már ez sem lesz krémes...
evés előtt 15 perccel ki kell venni...akár csak a többi keményre fagyott fagyit.

Icegirl009
Icegirl009 Fri, 2011-08-05 18:01

Nem akarok okostojás lenni, de a créme fraiche lényege nem az, hogy a tejföl és a tejszín egyenlő arányban legyen? pl. 100 ml tejszínhez 100 ml tejföl
Nem biztos, csak kérdezem, de én így emlékszem rá.

petra
Petra / petra Thu, 2009-03-19 20:14

kedves Ilona,
Örülök, hogy tetszenek a receptek:-)
Az oldalon található egy alapanyag rész is, ahol szerepel egy rövid leírás a créme fraiche-ról is:
http://www.nosalty.hu/creme_frache_alapanyag_545
(a fenti recept hozzávalói közt is ráklikkelhet a créme fraiche-ra, így megnyílik a leírás)
üdvözlettel,
S. Pápa Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-03-19 19:51

Nagyon jó receptek vannak, de most pl. a karamellfagyinál el sem tudom képzelni, hogy mi az a " créme fraiche". Talán jó lenne magyarul kiírni, hogy mi az a hozzávaló.Egy háziasszony így nem tudja megcsinálni a kiválasztott receptet.

557
tej 500 ml
crème fraîche 15 dkg
tojássárgája 3 db
cukor 250 g
vaj 35 g