Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos rakott csirkemell franciásan recept

hozzászólások (12)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 562 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 3365 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 72 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Harmadik2011
Harmadik2011 Mon, 2012-09-03 16:36

A sütőben sütött morzsában meghempergetett karfiolt különben Lengyelországban többször készítik, itthon nem annyira ismerik. Én sokszor ettem kiskoromban, mert Nagyanyám Lembergben született. Én is nagyon szeretem. De ezt a húsos változatot nem ismertem, de én a csirkemellét biztosan előre bepácolnám, majd kissé átforgatnám zsíron, megpárolnám. Mert a karfiol nagyon hamar készen van. Hja, és a Nagyanyám a karfiolt őrölt borsos, sós, kevés őrölt szerencsendióval megbolondított vízben tette fel. S, még! Fontos! A karifolt csak akkor tette bele a fazékba, amikor a víz már forrt. S, valóban nem sok ideig forralta, de tény, hogy félrehúzta, hogy a karfiol jól átvegye a fűszerek ízét. Majd kivajazott tepsibe tette a zsemlemorzsát, majd rá a rózsáira szedett karfiolt, s a tetejét valóban tejföllel öntötte le, de abba is beletett egy kevés sót, őrölt borsot és tojásnak a sárgáját! Közepesre állított sütőben készre sütötte. S, amikor készen volt, akkor tette a KŐKEMÉNYRE FELVERT és őrölt fekete borssal, petrezselyemmel gazdagított HABOT a tespsis műve tetejére. Visszatette, de csak addig, amíg rózsaszínt nem kapott az a hab! Fantasztikusan finom volt!

u.bridge
bridge / u.bridge Wed, 2012-09-05 14:29

Nekem pácolás nélkül is nagyon ízletes volt a husi! De majd egyszer így is kipróbálom, köszi a tippet!

562
karfiol 1 közepes db
csirkemell filé 50 dkg
tejföl 600 g
sajt 25 dkg
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
margarin 1 ek
napraforgó olaj 4 ek
zsemlemorzsa 8 ek
víz 2.5 l