Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétórás kenyér recept

hozzászólások (13)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 505 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2019 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 204 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Moneryke
Moneryke Fri, 2014-02-21 11:43

Ha netalán valakinek beleragad-odaragad az oldala a jénaihoz, miután meglocsoltátok vízzel-kezemmel megkenegettem- elengedi a tál a kenyeret.

Moneryke
Moneryke Fri, 2014-02-21 11:40

Hosszú keresgélés után bukkantam rá erre a receptre. Valóban nagyon könnyű az elkészítése. Az eredmény pedig remek.
Az első próbálkozásom volt kenyérsütéssel. Igazán pozítivan csalódtam.
Köszönöm ezt a remek receptet.

Bamanna
Bamanna Sat, 2012-08-25 17:36

Sziasztok!
Nem igazán értem, nekem ezzel a folyadék mennyiséggel egy kemény, szinte össze nem álló tészta lett. Kellett még öntenek hozzá folyadékot, fele-fele arányban tettem vizet és tejet, hogy egy lágy tészta legyen belőle.
Ezzel senkinek nem volt problémája?

Pontikos
Pontikos Tue, 2012-03-13 12:57

Köszönet a receptért! Olcsó, gyors, könnyű, és nem utolsó sorban isteni finom!

Baba02
Baba02 Fri, 2012-03-09 12:32

Mit értesz az alatt,hogy belehajtogatjuk?Megkelt a tésztám,de ezt esetleg boritani tudom a jénaiba.

Shellys
Somogyi Kinga / Shellys Fri, 2012-03-09 12:53

Akkor jó, ha nokdelitészta állagú. Lisztezett deszkára borítsd ki, majd a tetejét is lisztezd, és próbáld több oldalról a széleit középre hajtogatni. Közben elég lisztet felvesz, hogy utána jénaiba tehesd megfordítva. Én a jénai aljába is szórok egy kevés lisztet, hogy semmiképp se ragadjon le. Frissítettem a leírást. Köszi, hogy szóltál!

senilla
senilla Fri, 2012-03-09 10:59

Nagyon jól néz ki! Szeretném megsütni, de nem tudom , rendelkezem-e akkora edénnyel, melyben elfér...mekkora jénaiba raktad?

Shellys
Somogyi Kinga / Shellys Fri, 2012-03-09 11:10

7 cm magas, a felső átmérője 25 cm. A kenyér kicsit magasabb lesz, de tetővel még mindig marad hely neki.

Baba02
Baba02 Fri, 2012-03-09 10:50

Most kel:))Remélem meg tudom lepni családomat finom kenyérrel:))Sokáig én is kenyérsütőben sütöttem,de kb.két hónapja csak és kizárólag sütőben.

Shellys
Somogyi Kinga / Shellys Fri, 2012-03-09 10:00

Igen, jó ropogós. A belseje meg nem olyan tömör, mint a kenyérgéppel sütött. Eddig azzal csináltam, de most már csak így. :)

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Fri, 2012-03-09 08:10

Nagyon guszta a kenyered, szokatlan a tésztája, de ki fogom próbálni, mert ilyen ropogós tetejû kenyérkét (innen annak látszik) még nem sikerült gyártanom. :-)

505
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
víz 3 dl
tej 1.5 dl
1 ek
cukor 1 ek
lenmag 1 ek