Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kimchi koreai savanyúság recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A káposztához

A szószhoz

összesen: 116 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A káposztához

A szószhoz

összesen: 466 kcal

energiatartalom / 100 g *

A káposztához

A szószhoz

összesen: 22 kcal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

paleolaca
paleolaca Thu, 2015-07-16 15:39

Én már többször készítettem, de sosem tudtam megvárni, hogy rendesen beerjedjen mert mindig kóstolgattam. Azt gondolom a titok abban rejlik, hogy tényleg várni kell 2-3 napot, vagy még többet és csak utána szabad hozzálátni. Jellemző, ha felbontok egy üveggel nem tudom abbahagyni. Akkora mennyiséget pedig sosem tudok készíteni, hogy napokig kitartson. A kínai boltban viszont horror az ára (kb. 25 dkg zacskó 1500 Ft) úgyhogy mindenképpen érdemes otthon elkészíteni.

Finimini
Finimini / Finimini Mon, 2014-06-23 15:30

Egyszer a TV-ben volt egy műsor ahol ipari mennyiségben csinálták óriási teremben, rengeteg ember csupálta, keverte a gusztustalan nagy leveleket - hát undorító volt, ahogy az itt leírt recept alapján azt is el tudom képzelni milyen íze lehet.

Blondecat666
Blondecat666 Fri, 2017-11-24 11:53

Valószínúleg más népek mondjuk a kovászos uborkáról gondolhatják ezt. Egyébként nem tudod elképzelni. Ilyen méretű xenofóbiával javaslom, hogy a pacalon kívül ne egyél semmit. Az jó magyaros, megszokhattad. az ízét. Férjhez is csak nagybajúszú kondáshoz menj, annak lesz ismerős a szaga.

erax
erax Tue, 2013-02-05 23:19

Köszönöm a receptet! Kb. 20 perce készültem el vele. Annyit változtattam, hogy én fele-fele arányban tettem bele csípős pirospaprikát és chilit...hááát igencsak lángolt a képem,amikor megkóstoltam, de kíváncsian várom milyen lesz :)

Valus
Valus Wed, 2012-02-08 14:17

Bocs de mitől lesz savanyú,hisz a fejes káposztának is kell min 3 nap hogy kierjedjen a sótól.Ezt meg másnap beteszed a hűtőbe!

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Fri, 2012-01-20 11:30

Valószínűleg nem. De háznál, vidéken, tradícionálisan úgy készül :)

Mondjuk minden népnél van valami, ami a másiknak rendkívül undi lehet :)

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Fri, 2012-01-20 09:03

Fú, egyszer láttam, h h készítik a tradícionális kimcsit. Gyakorlatilag rothadt az egész :D Félig elássák és azt hiszem valami fél évig hagyják a napon érlelődni.

sachiko
sachiko / sachiko Fri, 2012-01-20 10:26

Hát igen, ahány ház, annyi szokás :D Bár nem hiszem, hogy Szöul közepén ennyit rohasztanák szerencsétlen káposztákat :D

116
kínai kel 1 közepes db
5 tk
víz 7.5 dl
jégcsapretek 1 db
gyömbér 5 cm
fokhagyma 2 fej
rizsliszt 2 evőkanál
csípős fűszerpaprika 2 ek
cukor 1 késhegynyi
0 ízlés szerint