Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus padlizsánkrém recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 94 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 377 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 35 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Sat, 2015-01-17 20:33

...költség 600Ft? Bár beküldve kb. másfél éve...
Max. nyáron. Ilyenkor inkább 1500Ft. ( 2015.01.17. )
"A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük"
Minek?
7-800 fok nem szárít le 3 csepp vizet?
Z.

zitta ramona
zitta ramona Tue, 2014-07-22 16:03

Szia petra meg mindenki :) !
En a vinetet a gaztuzhely langon sutom meg ..ugyanugy szenne...,megtisztitom es a gyumolcset "megpotyolom" nagyon finomra,a hagymat a legetoleg legaprobra vagom esolajba megpiritom amig megpuhul,ossze keverem a vineta gyumolcsevel majonezet keszitek hozza es izles szerint sozom.....imadom!!!

Szatyi
Szatyi Sun, 2014-07-20 20:57

Szerintem mindig az a finom ahogy TE szereted :-) Mifelénk(Erdélyben),csinálják fokhagymásan vagy nélküle,majonézzel vagy csak olajjal.Felénk sima napraforgó olajjal csinálják mert az oliva olajtól egy kicsit változik az íze.Annyit szeretnék a recepthez hozzáfűzni,hogy a 1,5 ek.olaj nagyon kevés 1kg.padlizsánhoz.Addig kell tenni az olajat amíg fényesedni nem kezd,legalábbis én így csinálom immár 30 éve :-)

dioevi
dioevi Sun, 2014-07-20 17:59

Biztos ez is finom, de ha nem haragszol én ( majonézzel és fokhagymásan ) és sztem sokan mások is úgy csinálják ahogy megszokták mondjuk otthon ,azzal együtt ,hogy talán nem az "eredetit" esszük...Ne vedd magadra !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2014-07-20 14:46

Fokhagyma nem kell bele, és fémmel ne nyúlj hozzá, mert megbarnul, és nem lesz szép fehér.Bors ha lehet fehér bors legyen, és az olaj, olíva olaj, úgy a fincsi.De ha még a hagymát lereszeled, az még jobb.
Én sokat csináltam már, eredeti recept szerint.

anna1957
anna1957 Sun, 2014-07-20 14:43

Szia! Szerintem kell bele fokhagyma,legalàbbis èn mindig adok hozzà,mèg egykis mustàrt is.Mi nagyon szeretjuk majonèzesen is.

Domokos Éva
Domokos Éva Sun, 2014-07-20 16:43

igen, pontosan, Én is igy készitem, most is azt fogok késziteni, és nagyon eteti magát.

Koni08
Koni08 Thu, 2014-05-22 11:58

Szia Petra! Köszi, hogy megosztottad velünk :) Kérdésem az lenne, hogy fokhagyma kell-e bele? Bevallom őszintén, még nem készítettem magam, de az íze olyan általában, mintha lenne benne. köszi!

94
padlizsán 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 ek