Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált császárhús recept

hozzászólások (6)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 2246 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 13472 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 331 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

animoni
animoni / animoni Fri, 2010-11-05 09:22

Szia!

Igen,IGEN! Ott az a krumpli! Kérlek,kérlek tudnál küldeni egy fényképet ennek a fajta krumplinak a szeletelőjéről!!! Tudom, hogy ennek egy speciális fajta kell és azt is tudom, hogy nekünk is van ilyenünk valahol, de mivel kis koromba ettem ilyet utoljára, csak a krumplira emlékszem, hogy így nézett ki!!!
email: animoni@vipmail.hu

Köszönöm!
Üdv:animoni

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2010-11-05 10:55

Kedves animoni!
Persze, hogy átküldöm! Haza megyek, lefényképezem és küldöm a megadott mailre. Remélem még nem lesz késő.
Én hullámgyalunak hívom, annyi a titka, hogy minden húzásnál elfordítjuk 90 fokkal. Ettől lesz rácsos. Az enyémben két szintre lehet tenni a betétet, a szélesebb részen olyan hullámosat is tudok készíteni, ami nem lyukas, csak hullámos. Ujjakra nagyon kell vigyázni, könnyen meg van a baj.
Üdv.: G. Éva

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Fri, 2010-11-05 09:05

Gratulálok az ételhez! Látod, ez a legjobb példája annak, hogy nem csak a csúcskonyhákon kell az ilyesmit alkalmazni, bár megjegyzem, ők is a régi öregektől vették át...:D Juci

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2010-11-05 10:42

Kedves Juci!
Köszönöm az elismerést. Igazad van, az öregektől tanulni nem szégyen, hanem bölcsesség! Jó lenne, ha még az alapanyagok minőségét is örökölhetnénk...az lenne az igazi! A tápos műhúsra, a fóliás zöldségekre gondolok, amit az üzletekben lehet kapni. A házi, takarmánnyal etetett állatok húsa és a kis göcsörtös, sáros, isteni ízű zöldségek helyett. Az már nem lesz a régi...sajnos.
Üdv.:G. Éva

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2010-11-05 09:03

Nálunk ezt hívják lesütött húsnak. Gyerekkoromban, disznóvágáskor rendszeresen készítettük, így tartósítottuk a húst,és az én kedvemért a sült kolbászt is. Ez még a hűtőládák térhódítása előtt volt. (Idén tavasszal készített anyukám - nosztalgiából és mert persze nagyon szeretjük;), tegnap ez volt az ebédem:) amint a példa is mutatja, hónapokig eltartható így a hús, a kolbász. A lényeg, hogy kellő mennyiségű zsírral öntsük le, és az légmentesen zárja az alsó húsos réteget. Hűvös helyen kell tárolni. Így töpörtyűt is tettünk el....tavasszal öntött salátával igazi csemege volt:)
Tündér

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2010-11-05 10:31

Szia Tündér! Ez így igaz, a régi ízek feledhetetlenek. Bár azt nem tudom, hogy mennyi ideig abálták zsírban régen, de az íz hasonlóan finom.
És a töpörtyű, hmmm..., most, hogy említetted nagyon megkívántam.:) Ez lesz a következő akcióm!:)
Üdv.: G. Éva

2246
sertéshús 2.5 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 fej
zöldpaprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 teáskanál
bors 1 ek
babérlevél 2 db
mangalica zsír 100 dkg