Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű és puha túrógombóc recept

hozzászólások (51)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A gombóchoz

A morzsához

összesen: 378 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A gombóchoz

A morzsához

összesen: 2261 kcal

energiatartalom / 100 g *

A gombóchoz

A morzsához

összesen: 267 kcal

Hozzászólások (51)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FyN018
FyN018 Fri, 2015-11-20 19:04

Kedves ízHUSZÁR! A panko helyettesíthető zabkorpával? Köszönöm.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-10-09 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.10.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-10-08 02:06

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.10.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

eragal
eragal / eragal Sat, 2015-08-29 19:15

Isteni lett és elronthatatlannak érzem a receptet. Igaz, még soha nem készítettem ezelőtt túrógombócot, így se viszonyítási alapom, se tapasztalatom.

qawsedr
qawsedr Tue, 2015-08-04 12:47

A búzadarával készült gombócot be szoktam keverni előző este, és hűtőben tartom, Ennek a pankoval készült változatnak sem ártana vajon ez?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-07-24 02:53

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

műszakács
műszakács Tue, 2014-12-23 06:47

Szerintem a Naprendszer legjobb túrógombóca az ősembertől napjainkig.Fehér kenyér morzsával készítettem, 5*-os lett.Nem győztem dicsekedni.
Egy Michelin-csillagot adnék érte Neked.

terranova56
terranova56 Sun, 2014-11-09 17:43

Ez a panko kicsit túl lett lihegve, szerintem. Én zsemlemorzsát szoktam készíteni, és tényleg zsemléből készítem, és ha van benne kis száraz kenyér, akkor mi van?

edinan
edinan Wed, 2014-08-13 19:16

Sziasztok. Nagyon finom, csak fözes utan egy habos massza lett belöle, nem golyok. Lehet, hogy tulföztem?

KatalinM
KatalinM Sat, 2014-08-09 17:44

Koni08! Nem kell a túrót átszitálni, elég ha villával jól összetöröd és alaposan összedolgozod a többi alapanyaggal. A pankó helyett pedig tökéletes a búzadara (8dkg fél kiló túróhoz); a vaj és sütőpor szükségtelen, 3 tojás sárgája a masszához, a fehérjék felvert habját a végén óvatosan beleforgatni. Kifőzés előtt a hűtőben szoktam pihentetni 2-3 órát. Egy citrom reszelt héja benne csodát művel. Garantáltan könnyű, puha túrógombóc a végeredmény!

gamica
gamica Mon, 2016-04-18 17:27

"Imádom" az ilyen előrevivő hozzászólásokat! Bizonyára a Te túrógombócod is isteni, de ez most nem a Te verziód. Nekem az a segítség, ha valaki az eredetit készíti el, és arról mond véleményt, hiszen itt ez lenne a cél.

Koni08
Koni08 Sat, 2014-08-09 17:50

Koszi! mi is daraval es szitalas nelkul szoktuk, csak azert vagyok kivancsi, hogy a szitalasos trukk mennyiben valtoztat rajta :) viszont a citromos otlet nagyon jo. muszaj mindezen dolgokat, amiket ma tanultam, kiprobalni egy zsenialis turogomboc formajaban. az eredmenyrol beszamolok;)

Koni08
Koni08 Sat, 2014-08-09 17:06

Sziasztok! nekem a turo atszitalasaval kapcsolatban lenne kerdesem. Milyen szita v. szu
ro kell ehhez? barmelyikre is gondolok, szinte lehetetlennek erzem azokon atnyomni.Valaki linkeljen be egy ehhez valot!koszonom szepen

evacili
evacili Sat, 2014-08-09 22:06

Én krumplinyomón szoktam átnyomni. Mint a gesztenyemasszát.

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Sat, 2014-08-09 17:44

Szia,

Minél finomabb, annál jobb, de igazából az a lényeg, hogy ne maradjanak benne nagy darabok. Beleteszed egy szitába a túrót, majd kanállal elkezded átnyomkodni rajta. Menni fog, hidd el! :)

ízHUSZÁR

Koni08
Koni08 Sat, 2014-08-09 17:46

biztos?:) ertem en, csak soha nem hasznalok szitat, igy nem tudom, hogy abbol vannak-e kulonbozo meretek :) de akkor majd kinezek valami megfelelo meretut :D koszi a biztatast!:)

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Sat, 2014-08-09 17:46

Én már láttam szupermarketben is, szóval nem lehetetlen beszerezni. Ha itt mégsem sikerülne, akkor a delikátesz boltokban biztos találsz.

ízHUSZÁR

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Tue, 2014-08-05 21:10

Nem kell tragikusan venni, csak egy kis logika kell hozzá, hogy mi is készítsünk pankót.Nem kell más mint finom fehér kenyér maradék, a héját levágod és a sütőben alacsony fokon megszárítod. Végül a diódarálón ledarálod, majd átszitálod.!!!!
Szerintem ugyanolyan jó lesz.

Latencia
Latencia Wed, 2019-02-27 10:51

Kedves Dávid! 72 éves múltam, nagy a család, az elmúlt 50 évben nem volt nap, hogy ne főztem volna, tehát nem vagyok kezdő. De azt a szót, hogy panko, most hallottam (olvastam) először életemben és fogalmam sem volt, mit takar Nem tudom melyik égtájon nevezik így, de jobb lenne a speciális, csak egy vidékre jellemző becenevek helyett egy nyomozómunkát nem kivánó megnevezéssel helyettesiteni, mondjuk "fehérkenyér morzsa" (panko), hogy mi más vidékről származók is értsük. Egyébként a recept kiváló, kivéve, hogy nálunk és otthon anyáméknál is a túrógombócot kizárólag sósan szerettük, de ez egyéni izlés kérdése.

378
vaj 80 g
tojás 1 db
tojássárgája 3 db
porcukor 2 ek
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
tehéntúró 500 g
panko 6 dkg
vaj 2 ek
panko 5 dkg