Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körömpörkölt Kornél konyhájából recept

hozzászólások (19)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 574 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 3445 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 131 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cselédes zoltán
cselédes zoltán Wed, 2015-11-11 13:44

Én mindenkor,bármilyen ételt készitek körömből,tisztitás után 20.-perc csendes forrás után ,hideg vizzel át mosom .Csonttal lefele helyezem az edénybe.

Gregor
Greg / Gregor Fri, 2014-11-21 22:34

Ma ezt főztem és én is a csontos felével rakom az edénybe. Így biztosan nem ragad le. A körmök tisztítása pedig többnyire otthoni feladat. Szerintem is sok őrölt köményt kíván. Az ízesítés már egyéni ízlés kérdése. A harmóniára mindenképpen törekedni kell és nem marad el az eredmény. Én a lecsót itt nem használom. Kozma Gyula és Tarackos barátaink megjegyzéseivel egyetértek. Ők már bizonyítottak.

csomeszke
csomeszke Sat, 2013-06-01 13:25

Őrületesen jó lett... :D köménymagról nem tudtam, hogy kell bele, eddig meg voltam győződve, a lecsó alaptól lesz tökéletes. Kösz a megosztást. :)

Georgina319
Georgina319 Fri, 2012-04-13 20:48

Holnap készülök körömpörköltet főzni. Friss peprika, és paradicsom helyett mehet bele eltett lecsó?

salumeria
Kornél / salumeria Fri, 2012-04-13 23:43

Szia,
simán mehet a lecsó, csak az arányokra figyelj oda.
Gyakorlatilag ízre majdnem ugyanaz, sőt...sokak szerint a lecsó ízletesebb.
Én viszont ezzel óvatos vagyok, miután a lecsóban található paradicsom el tudja tolni az ízeket olyan irányba, ami már nem kívánatos, adott esetben túlságosan savas, savanyú lesz az étel...
Szóval arányokra figyelj, és patent lesz...:)

Üdv.: K.

Tarackos
Tarackos / Tarackos Thu, 2012-04-05 16:02

A jobb hentesek kérésre elfűrészelik a körmöket és akkor nem lesz szilánkos.Gáz fölött kitűnően lehet lepörkölni a maradék szőröket.

zafirov
zafirov Sat, 2012-03-24 16:19

Hát nekem már hosszú évek óta ugyan az a hentesem /családi jó barát/ És még ő is azt mondja, hogy célszerű otthon átpirítani és átkapirgálni, ha nem akar az ember szőrszálakkal küzdeni. Ami pedig a roncsolás illeti a hentes bárdnál jobban semmi nem szilánkosítja ki jobban. Én mint nő simán szét tudom vágni anélkül, hogy csontfűrészt kellene használni. Nem utolsó sorban pedig egy egészen más pikánsabb íze lesz a pörköltnek ha otthon még egyszer átpirítja és átkapirgálja az ember. De ízlés dolga, én biztos nem enném meg azt a trutyit amit a hentes szét csapkod.

salumeria
Kornél / salumeria Sat, 2012-03-24 17:31

én pedig azt nem főzöm meg...nekem úgy vágják szét, ahogy kell, szilánk nélkül, máskülönben a nyakukon marad, ennyire már ismernek...
Amúgy a szőrre visszatérve: nem tudom ki a hentesed, -mindegy is- azért arról tudjál, hogy sertésköröm megy ki exportra, valamint jön be importból is. Alapvető kritérium, hogy nem lehet rajta szőr...Ettől kezdve feltehetően a vágóhíd a ludas, aki nem megfelelően feldolgozott félsertést szállít a hentesednek. De ez tényleg egy másik story...

zafirov
zafirov Sat, 2012-03-24 22:15

hát csak főzzed, jó étvágyat hozzá. a hentesedet meg biztos szentté avatják és neki külön válogatnak a vágóhídon, mert félnek, hogy rajtuk marad az a 5-6 db amit te nem veszel meg

zafirov
zafirov Fri, 2012-03-23 19:46

Hááááááááááát nem tudom, de én soha nem vágatom össze a hentessel, mert akkor nem tudom megpirítani és átszőrteleníteni. Annál pedig nem utálok semmit jobban mint amikor a fogam közül kell kihúzgálni a szőrszálakat, akár milyen szép is a köröm. Még soha nem találkoztam olyan körömmel ami szőrmentesen lett volna az üzletben.

salumeria
Kornél / salumeria Fri, 2012-03-23 23:43

én meg összevágatom, mert otthoni körülmények között lehetetlen roncsolás nélkül megoldani. (hacsak nem lóg valahol egy csontfűrész...)
Amúgy manapság igenis lehet szépen tisztított körmöket kapni, más kérdés, hogy ki kell válogatni, és azt bizony nem mindegyik hentes "eszi"....

574
sertésköröm 2 kg
vöröshagyma 3 közepes fej
zöldpaprika 2 db
paradicsom 1 db
fokhagyma 1 gerezd
köménymag 2 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1.5 teáskanál
sertészsír 2 ek
fűszerpaprika 1 ek