Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köttbullar recept

hozzászólások (3)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A húsgolyóhoz

A barnamártáshoz

összesen: 837 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A húsgolyóhoz

A barnamártáshoz

összesen: 5022 kcal

energiatartalom / 100 g *

A húsgolyóhoz

A barnamártáshoz

összesen: 149 kcal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-08-29 16:40

Szia Engie!

Egyáltalán nem bánt, ha segítenek, sőt hálás vagyok érte. Azért elmondom, hogy még soha életemben nem ettem az IKEA-ban semmit, csak a fiam barátjának elbeszélése alapján kezdtem kutakodni a recept után. Bizonyára sikeresebb lettem volna, ha megkóstolom, mert akkor az ízekből sok mindenre következtethettem volna, de nem ez történt. Lehet, hogy azt gondolják, nagyképű vagyok, hogy csak így belevágok, de a fiúnak szerettem volna meglepetést szerezni vele. Megkérlek, ha nem terhes számodra, hogy az e-mail címemre (evineni@gmail.com) légy szíves küldd el a hivatalos receptet, és megígérem, hogyha elkészítettem, beszámolok róla neked. Fáradozásodat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Vass Éva

Engie0416
Engie0416 Thu, 2012-09-20 18:34

Szia!
Ne haragudj, hogy csak most reagálok, valahogy teljesen kiment a fejemböl, hogy írtam neked, de igérem, hogy behozom a lemaradást :)
A receptet elküldöm neked, viszont én még nem csináltam, csak van egy svéd szakácskönyvem, amiböl ök is tanulnak, abban benne van :) Azt tudom, hogy ez a hivatalos recept :)
Jajj és szerintem abszolút nem nagyképüség, hogy bele mersz vágni az ismeretlen ízekbe, söt, dícséretes, hogy van kedved, idöd, energiád, és nem utolsó sorban kitartásod hozzá :)
Üdv :
Márton Angelika

Engie0416
Engie0416 Wed, 2012-08-29 11:32

Szia!
Nem kétlem, hogy finom a húsgombóc, de nem eredeti a recept egyáltalán. Ha gondolod, én az eredeti svéd húsgombóc receptet el tudom neked küldeni :)
Húsból pl igaz, hogy kevert marha és sertés hús kell bele, de nem muszály betartani. Lehet csak ebböl vagy csak abból, esetleg keverni mással, ahogy te is csináltad. Tejszín nem kell hozzá. Vagy tej vagy víz, esetleg keverve a kettö. Sima örölt feketebors kell bele, só és finomra vágott vöröshagyma... meg ahogy írtad te is zsemlemorzsa, de ezt be szokták áztatni.
Ha ghondolod, elküldöm a receptet neked, hogy ki tudd próbálni. :)
( Az IKEA-s húsgombócot nem lehet megközelíteni sajnos, ugyamnis nekik van egy speciális receptjük, amit nem adnak ki. Én is próbáltam megszerezni azt a fahéjjas csiga ( kanelbullar) receptet, ami nekik van, de lehetetlenség) :(
Remélem nem veszed tolakodásnak, hogy csak így beleszólok a receptedbe, csak szeretnék segíteni :) Szimpatikusnak tünsz a történetleírásod alapján :)
Üdv; egy "svéd" magyar :)

837
darált marhahús 50 dkg
darált pulykahús 30 dkg
vaj 10 dkg
főzőtejszín 1 dl
zsemlemorzsa 10 dkg
tojás 2 db
1 tk
zöldbors 1 késhegynyi
szegfűbors 1 teáskanál
borókabogyó 2 db
napraforgó olaj 2 dl
marhacsont 70 dkg
zöldségkeverék 30 dkg
vöröshagyma 2 kis fej
vörösbor 7.5 dl
fekete bors 1 kk
babérlevél 3 db
kakukkfű 2 szál
0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
sűrített paradicsom 10 dkg