Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovásszal készült foszlós kalács recept

hozzászólások (3)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Tészta

Kovász

Lekenés

összesen: 389 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

Tészta

Kovász

Lekenés

összesen: 2330 kcal

energiatartalom / 100 g *

Tészta

Kovász

Lekenés

összesen: 257 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

medea_89
medea / medea_89 Wed, 2015-04-15 08:19

Kedves Zilka! Megnéztem a mazsolás kovászt és fantasztikusnak találom. Mindenképpen szeretném kipróbálni, úgyis tervezek mazsolás kalácsbucikat készíteni, ez a kovász pedig tökéletesnek tűnik hozzá...köszönöm a tippet! :) Szép napot! M.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sat, 2015-04-18 12:09

Majd írd meg, bevált-e. Úgy is készítheted, hogy először a mazsolát vízbe áztatod, amíg meg nem erjed egy kissé, és ezzel a vízzel indítod el a kovászt. Tehát magát a mazsolát nem teszed bele. Általában így szokták készíteni a gyümölcsös kovászokat, de én kíváncsi voltam, milyen lesz, ha bennemarad a mazsola is. üdv, Zilka

389
finomliszt 30 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
porcukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
sütőpor 1 kk
1 kávéskanál
vaj 5 dkg
friss élesztő 3 g
víz 1 dl
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
porcukor 1 dkg