Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászosuborka leves recept

hozzászólások (19)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A leveshez

A tálaláshoz

összesen: 465 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A leveshez

A tálaláshoz

összesen: 1860 kcal

energiatartalom / 100 g *

A leveshez

A tálaláshoz

összesen: 231 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsiéhes
orsiéhes Wed, 2017-07-26 15:49

tavaly hallottam először erről a levesről, a recepted miatt jutott újra eszembe. :) könnyű elkésziteni, és nagyon finom.:)) nachossal fogom tálalni.:) köszi a receptet!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Wed, 2015-04-29 11:08

Kedves Szerkesztők!
-Bocs., de nem tudom szó nélkül hagyni: -rendkívül "ÉLETSZERŰ" és fantasztikus ötlet, februári, és május elsejei!!! receptnek kiemelni a kovászos uborka levest???
-BIZONYÁRA, mindenkinek van kéznél ilyenkor kovászos uborkája?

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2014-08-09 15:08

Remek recept, de a többiek altal leirtak is nagyon! Köszi, imadjuk a kovaszost, mindig van a hazban, egesz idenyben. (Lsd. receptemet!)

Üdv: Marti

Hoborc
Hoborc Wed, 2013-06-26 15:03

Nagyon szeretem a kovászos uborka levest. Pontosan két hete találtam egy receptet egy másik oldalon, azóta folyamatosan készítem, mert nem bírunk betelni vele.
Ha nem baj, leírom ezt a másik verziót:
3 dl kovászos uborka lé
3 dl zöldségleves alaplé, vagy leveskockából kihűtött lé
3 dl joghurt, vagy tejföl
4-6 kovászos uborka összekockázva
1 gerezd fokhagyma Mindent beletenni a turmixgépbe és a hűtőbe. Az uborkákat szoktam először összeturmixolni, utána tejföl és a levek. Tetejére pirított kenyérkocka tálaláskor.

iverson3
Iverson3 / iverson3 Fri, 2011-06-24 13:17

Szia Petra!
Mit jelent, hogy a levével együtt??? Mert más recept leírja külön, hogy 8dl kovászos uborka lé kell hozzá. Te hogy érted ezt? Annyi amennyi el lep 25dkg ubit?
Köszönöm a válaszod előre is.

peterapo
peterapo Wed, 2009-07-29 10:12

Tarator - bolgár uborkaleves

Hozzávalók:

5-6 uborka (vagy 1-2 kígyóuborka)
5-6 gerezd fokhagyma
1-2 pohár joghurt
kis marék dió
1/2 csomó kapor

Elkészítés:
Az uborkát megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, majd belekeverjük a finomra vágott kaprot és a fokhagymát. Másnapig hűtőben tartjuk, hogy jól összeérjenek az ízek. Tálaláskor a tetejére durvára vágott diót szórunk.

465
kovászos uborka 25 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
kapor 0.5 csokor
tejföl 1.5 dl
olívaolaj 2 ek
cukor 2 csipet
füstölt szalonna 20 dkg