Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kozák sapka recept

hozzászólások (28)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

összesen: 736 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

összesen: 8812 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

összesen: 340 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

falomag2011
falomag2011 Sat, 2018-01-06 14:42

Szia Vicikó.azt szeretném megkérdezni,h vajon nekem miért csapodik ki kicsit a krém,pedig a főzőtt krém síma volt,és amikor a cukrossal elkeverem ,akkor adódik a probléma

bobóci
bobóci Fri, 2019-08-02 14:03

Sziasztok! Én is ugyanígy jártam, pedig mindent kihűtöttem, mielőtt összekevertem. Nem értem én sem, sosem szoktam így járni, ráadásul holnap visszük/vinnénk vendégségbe, dupla adag krém, szóval nem szeretném kidobni. Van valami gyors tippetek. Bedobtam a hűtőbe, hátha történik valami csoda...

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2019-08-02 16:08

Szia!
Véletlenül láttam meg a hozzászólásodat. Megpróbálok válaszolni rá. Sajnos a főzött krém gyakran kicsapódik. Ezért csak összeforgatjuk a vajkrémmel! A kicsapódott krém az sajnos megmarad olyannak. A hűtés az jót tesz, kicsit szilárdul. Használd fel ezt a csúnyácska krémet nyugodtan, hiszen az íze biztosan jó! A kókuszreszelék befedi, látványra szép lesz. A 380 g vajhoz én biztosan 4 dl tej, 4 ek liszt, 4 ek cukor keverékéből készíteném a főzött krémet. A porcukor mennyiségét csökkenteném 250 g-ra. (Így elsőre, ha elkészíteném. A recept elolvasása után biztosan átírnám magamnak a főzött krémhez használt hozzávalók mennyiségét. Én szerintem a 450 ml tejhez kevés a 3 ek liszt. De ez csak az én véleményem.) Rumot, ha használok (én így tanultam) a főzött krémbe keverem és ezután forgatom össze a vajkrémmel. Biztosan nagyszerű lesz a sütid ízre és kinézetre! A kókuszreszelék „ápol és eltakar”.
Andi

bobóci
bobóci Fri, 2019-08-02 16:29

Kedves Andi!

Aranyos vagy, hogy válaszoltál, köszi. Közben a Google-lel próbáltam valami megoldást találni, és egy fórumon találtam egy tippet, ami bejött, úgyhogy megosztom veletek: gőz felett kellett egy kicsit visszamelegíteni a krémet, és eltűntek a kis darabkák, szép egynemű lett. Aztán persze újra hűtés. Köszi azért!

troni
troni Sun, 2013-12-08 17:02

Szia Vicikó!
A kakaópornál sima "cicás" kell vagy lehet mondjuk Nesquik kakaópor is? Van jelentősége?
Köszi

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-12-08 20:16

Szia!

Természetesen van jelentősége! A cicás kell, ha neked a natúr kakaóport az jelenti. Én holland kakaóport szoktam használni, az igen jó minőségű, és nem sokkal drágább mint a cicás, megéri azt venni. ( így is van a zacskójára írva: holland kakaó )
Üdv:-) Vici

P.Klára
P.Klára Fri, 2013-04-05 18:29

Juj, de finom lett! Húsvétra nagy sikert aratott.
Mivel én nem szeretem a felvagdosást, így két adagot csináltam, a másodikba kevertem egy kis kakaót, így lett egy sárga, egy barna része. Finom ez a lisztes krém.
A maradékokat összekevertem - tészták, krém,csokimáz - és a türelmetlenek ezt eszegették, mert csak Húsvétkor engedtem a kis sapkákhoz nyúlni a jónépet.
Kicsit babrás, de a dekoratív látvány megéri a pepecselést.

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-04-07 16:16

Kedves Klári!

Örülök, hogy sikerült, és ízlettek a sapkák!:-)))

Üdv:-) Vici

crystal 80
crystal 80 Thu, 2012-04-19 19:10

Sziasztok!
Mennyi vaj es porcukor kell a kremhez?Mert a hozzavaloknal is mas van es a leirasban is.Fel vannak cserelve az adagok.Koszi,Eva

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2012-04-19 20:49

Kedves Éva!
Nincsenek felcserélve az adagok.
A krémhez 380 g vaj, és 300 g porcukor kell. A hozzávalóknál is így szerepel, és a krém elkészítésénél is, a leírásban is.
Remélem most már érthetőbb.
Üdv: Vicikó

Thales
Thales Thu, 2012-06-07 12:27

Szia Vicikó!

A 4-es pontban még mindíg fordítva van írva a vaj és porcukor.

deakvirag
Virág22 / deakvirag Wed, 2012-04-04 20:17

sziasztok! most kezdem a sütést :) már nagyon rég nézegetem a receptet,ez a kedvenc sütim. Sokat sütök,de eddig ennek még nem mertem nekifutni.De a barátom rábökött,hogy ezt kéri. :)
köszi a receptet!

fifiella
fifiella Sat, 2012-03-31 18:52

Köszi a receptet,nagyon finom lett!
Bár én kockákat csináltam,hogy egy falat se vesszen el belőle!:)

ildica
ildica Mon, 2012-03-12 12:26

Megcsináltam a hétvégén! Isteni finom, bár nem lett olyan magas az enyém, mint itt a képen. EGy picit nagyobb volt a tepsim, (gáztepsi), gondolom azért. A krém fele megmaradt, nem értem miért! Nekem a lisztes-tejes massza egyáltalán nem volt sűrű. De a végeredmény mégegyszer mondom: Isteni fini volt! :)

Bodzi
Bodzi / Bodzi Tue, 2011-12-13 12:58

A múlt héten és most is megcsináltam.
Macerás ugyan, tényleg idő kell hozzá, de megéri mert zseniális az eredmény :)
Köszi a receptet!

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2011-12-14 00:39

Szia Bodzi!
Nagyon örülök a sikerednek :-)
Köszi, hogy megírtad!
Szép adventi napokat kívánok Neked!
Üdv: Vici

VKriszta
VKriszta / VKriszta Wed, 2011-10-26 17:43

Nagyon régen kerestem már ezt a receptet. Végre. Köszönöm. A hétvégén megcsináltam és bár amikor mondtam a páromnak, hogy mit készítek fintorgott, de amikor megkóstolta egyből megevett vagy négyet :) Nagyon izlett az egész családnak, csak az a baj, hogy hamar elfogyott..:) Ja és én kicsit csaltam, vaniliás pudingporral csináltam a krémet, de így is nagyon jó lett.

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2011-10-26 23:32

Kedves VKriszta!
Örülök, hogy ilyen jól sikerült... :-)))) Egészségetekre!!!
Próbáld ki esetleg legközelebb az eredeti krémmel, szerintem időben nem sokkal több.
Üdv. Vicikó

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2011-08-14 09:59

Kedves Vicikó!
Tiéd lett 2011. augusztus 13. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

kodelka
kodelka Sat, 2011-08-13 15:03

Szia Vicikó!
Szeretném megkérdezni,hogy ha liszt helyett vaníliás pudingporral csinálnám a krémet jó lenne e szerinted?

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2011-08-13 15:16

Szia kodelka! Megmondom őszintén, hogy nem tudom. Bocsi! A lisztes-tejes massza igen sűrű szokott lenni, ezt lazítja fel a cukros-vaj. Én kipróbálnám egy tört részén a hozzávalókból és akkor meglátod. Vagy! Nagyon sűrűre főzd a pudingot. 1 zacsi porhoz csak kb 3 dl tejet tegyél és akkor már sűrűbb a krémed. De így a kész krém hozzávalóinak a mennyiségét is majd ehhez kell igazítani, mert minden kicsit megváltozott. Az én lisztes-tejes krémem kb 5-6 dl szokott lenni. Ehhez kell a megadott vajas-cukros mennnyiség. Remélem kicsit tudtam segíteni, azért kiváncsi vagyok mire jutottál? Sok sikert! Üdv: Vici

736
tojás 8 db
porcukor 400 g
finomliszt 250 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 450 ml
finomliszt 3 evőkanál
vaj 380 g
porcukor 300 g
rum 30 ml
kókuszreszelék 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
porcukor 4 ek
vaj 50 g
citromlé 2 ek