Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne parmezános besamellel recept

hozzászólások (12)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

  • 125 g lasagne tészta (9-10 lap)464 kcal
  • 50 g sajt (reszelt vagy 1 mozzarella és 10 dkg másik sajt)176 kcal

A húsmártáshoz

A besamelhez

összesen: 1176 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

  • 500 g lasagne tészta (9-10 lap)1855 kcal
  • 200 g sajt (reszelt vagy 1 mozzarella és 10 dkg másik sajt)704 kcal

A húsmártáshoz

A besamelhez

összesen: 4700 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

  • 17.4 g lasagne tészta (9-10 lap)64 kcal
  • 7 g sajt (reszelt vagy 1 mozzarella és 10 dkg másik sajt)24 kcal

A húsmártáshoz

A besamelhez

összesen: 162 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blumen
Blumen Tue, 2013-05-28 13:16

Kedves Koszider
Elkészítettem én is a receptedet de nekem nagyon szétfött a tészta. 20 perc után levettem a fóliát a tetejéröl és a sajt megpirulásáig sütöttem.Tehát jóval rövidebb ideig sütöttem. A mennyiségek is ugyanazok de csak 1 doboz paradicsomot tettem rá, nem tudom mit ronthattam el.
Üdv Blumen

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2013-05-28 13:53

Kedves Blumen!
Száraz tésztalapot használtál? Nem is értem, mitől főhetett szét, mert soha nem szokott - inkább azon szoktam izgulni, hogy elegendő legyen a szotyak alatta ahhoz, hogy teljesen megpuhuljon. Még az egészen híg mártást is felszívja az utolsó cseppig, a tészta vastagra megdagad, sosem szokott leveses maradni. Lehet, hogy a tésztában volt a hiba? Én a papírdobozban árult, olasz lasagne-lapot szoktam használni, de abból bármilyen márka megteszi, nem kell a legdrágább (bár a Barilla az igazi, azt szeretem a legjobban).
Ha a sütési idő rövidebb lett, az nem lehetne probléma, mert minden sütő másként viselkedik, a lényeg, hogy a tészta puha, a sajt pedig pirult legyen. Gőzöm sincs, mi lehet a baj oka, én eddig annyira bombabiztosnak gondoltam ezt a receptet, százszor csináltam és mindig jó lett.
Üdvözöl: Koszider

Blumen
Blumen Tue, 2013-05-28 16:01

Szia,igen száraz lapot használtam, én is azon izgultam, hogy meg tudjon föni a lében a tészta, de annyira megfött, hogy nem is látni a rétegeket. Az íze az finom lett a recepttel nincs gond, csak reméltem találkoztál már ilyennel és van ötleted,hogy mit rontottam el. Legközelebb más márkájú tésztát veszek (ez olasz Volt,már föztem vele) és lehet azzal jobban sikerül.
Köszi a gyors választ, Blumen

anyoca78
anyoca78 Wed, 2012-10-24 13:33

Tegnap elkészítettem, nagyon finom volt! Annyit változtattam rajta, hogy a sajt fele füstölt trappista volt. Isteni finom lett! :) Köszönöm a receptet! :)

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2012-10-24 17:13

Kedves Anyóca!
Örülök, hogy ízlett! A füstölt sajt csak előnyére válhat.
Üdvözöl: Koszider

s.marcsi89
s.marcsi89 / s.marcsi89 Wed, 2012-10-17 19:08

Én ma elkészítettem. Magyar szokás szerint egyszerűsítve trappista sajttal és paradicsompürével, mert én nem nagyon szeretem a megfonnyadt paradicsomot. De így is isteni lett, köszönöm a receptet. :) Azt hiszem mostantól így készítem a lasagne-t. :) Én szezámmag függő vagyok, annyira fel tudja dobni a hasonló rakott ételeket, ha szórok a sajt tetejére. Erre is tettem. :)

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2012-10-18 08:48

Kedves Marcsi!
Örülök, hogy megtetszett ez a recept és ki is próbáltad. Én általában Pannóniát használok, ha meg "hopp-nap" van, akkor Grana Padano-t (szerintem jobb, mint a parmezán). A paradicsompüré teljesen jó, ahogy a házi paradicsomlé is. És a szezámmag se ronthatja el, én is szeretem, ki is fogom próbálni az ötletedet. Ja, épp mostanában olvastam valahol - ezt is érdemes esetleg kipróbálni -, hogy ropogósabb lesz a sajt, ha egy kevés zsemlemorzsával elkeverve szórjuk a tetejére. Köszönöm a visszajelzést!
Üdvözöl: Koszider

1176
lasagne tészta 50 dkg
sajt 20 dkg
darált sertéshús 50 dkg
paradicsom 1 kg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 4.5 dl
sajt 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint