Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamáj-falatok recept

hozzászólások (8)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 2226 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

összesen: 17807 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 372 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Sat, 2011-10-29 14:17

Ez mitől lesz tradicionális magyar étel és miért kell a libamájat 2óra hosszáig sütni?A vizet meg felejtsétek el.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Fri, 2010-05-28 12:41

Kedves Mártika és Feri, a sztoritokhoz szeretnék hozzátenni annyit, hogy Gorgon Ramsay az egyik műsorában (a Fickó F-fel egyik részében) libamájat sütött, mégpedig magyart (!!!!!) ezt külön hangsúlyozta is, meg azt is, hogy csúcsminőségű. :)))) Alig hittem a fülemnek. Szóval nincs minden veszve.:)
A másik, hogy azt a fene nagy nemzeti öntudatukat a franciáknak... Karácsonykor az egyik rokonom szerezte be nekem a libamájat (vágóhídja van) és olyan-de-olyan minőségű volt, hogy évek óta nem ettünk olyan finomat. Nem boltból volt, hanem valahonnan "pult alól", FELIRAT: Fois Gras (franciául libamáj), alatta sok francia szöveg, amit sajna nem értettem) és az egész be volt bugyolálva még egy nejlonba, amiról kiderült, hogy származási hely Magyarország, ill. hogy "exportból visszamaradt". Szóval ennyit a franciák libamájáról.

Annyi tippem van a receptetekhez - mert mi is ugyanígy készítjük - hogy ne vízbe, hanem TEJBE áztassátok be amájat, ezt anyukámtól így tanultam, tuti módszer. Csak utána a tejet szépen le kell róla itatni papírtörlővel.
Minden jót, Juci

taksi
Mártika és Feri / taksi Fri, 2010-06-04 10:07

Kedves strawberry !

Köszönjük a tippet, érdekes ferenc nagymamája
is tejben áztatta a májat.
Igaz ő kacsamájat.
De mindenképpen kipróbáljuk, legközelebb.

További jó főzőcskézést!

Üdvözlettel:
Mártika és Feri

torpi
torpi Fri, 2010-05-28 05:02

Martika! Probaljatok ki 1x ha szep belso liba testhajat kaptok, lehartyazni, bedorzsolni soval, fokhagymaval es megszorni pirospaprikaval, kifagyasztva fogyaszthato, mint a szalonna, isteni finom.Salata vagy hagyma is jo hozza.Regen nem ettunk ilyen finomsagokat.

taksi
Mártika és Feri / taksi Fri, 2010-06-04 10:09

Kedves torpi!

Kipróbáljuk, nagyon jól hangzik.
Biztosan finom is.

További jó főzőcskézést!

Üdvözlettel:
Mártika és Feri

torpi
torpi Fri, 2010-05-28 04:55

Hat gondolom eleg draga dolog ez .Mikor meg otthon eltem minden karacsonykor vettunk egy hizott libat.Mi a majat sutes utan rogton annyi zsirba tettunk hogy ellepje.Jol lehetett kaparni zsirral egyutt es friss illatos kenyerekere kenni.Nalunk itt nincsenek hizott allatok, sot nem is szabad tomni oket, marpedig igazi maj tomes nelkul nincs."Sajnos" itt ez allatkinzasnak minosul es eleg kemeny, van mikor bortonbuntetes jar erte.Minden esetre nagyon finom ahogy foztok, ahogy kezelitek az eteleiteket, gratula nektek.

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-05-27 20:43

Ó az a libamáj!Két évvel ezelőtt vettünk 12 db élő libát.Életemben először nekem kellett feldolgozni.Még jó hogy anyukám segített.Akkor ettem utoljára libamájat,az íze most is itt van a számban.Semmihez sem hasonlítható...:p.Nagyon finom volt de nagyon meg is dolgoztunk érte.Aki tisztított már libát tudja...Most végre itt egy profi recept hogyan is kell jól elkészíteni.Köszönöm.Legközelebb kipróbálom.Üdvözlettel:Bogi

2226
libaháj 1.5 kg
libamáj 1 kg
0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 3 közepes fej
paradicsom 4 db
tv paprika 2 közepes db
kígyóuborka 1 db
toast kenyér 100 dkg