Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libatepertő házilag recept

hozzászólások (6)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1697 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

összesen: 13572 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 803 kcal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tepertös_fagyi
tepertös_fagyi Fri, 2012-12-21 19:37

Néhány hasznos tipp a lelkes, de kezdő szakácsoknak:

- amikor a tejet beleteszed, menekülj fedezékbe
- attól mert egy edényre az van írva, hogy "hőálló", az még nem azt jelenti, hogy hőálló, hanem azt, hogy "nagyjából hőálló, de a forró libazsírt, azt lécci ne..."
- a konyhapultról kb. 15-20 zsebkendővel lehet felitatni annyi kifolyt zsírt, hogy már érdemes legyen nekimenni mosószeres szivaccsal
- a két részből összeillesztett konyhapulton bizony átszivárog a zsír, és csak másnap jössz rá, hogy minden edényed, ami a szekrényben volt, libazsíros, éppen ezért...
-... tegyél egy jó nagy tálcát a pult illesztése alá, mert tök jól felfogja majd a zsírt, és legalább ennyit meg tudsz menteni belőle! :)

Szóval az a kevés, ami megmaradt, az finom volt, bár irtózatosan kozmás az odaégett tejtől, és furcsán mosószeres aromája volt...

Reßarbara
Reßarbara / Reßarbara Fri, 2011-11-11 23:30

Szia! Nagyon érdekel, hogy miért teszel bele tejet? Anyukám sokszor süt itthon hájat(bár ő kacsáét), de még soha nem rakott bele tejet. Üdv, Barbi

Muci
Muci / Muci Sat, 2011-11-19 17:37

Kedves ReBarbara !
Egy hétig nem voltam itthon, ezért válaszolok csak most. Amint látom egy kedves látogató már meg is előzött a
válasszal. A kevés tejet azért szoktuk hozzáadni, hogy pirosabb, ropogósabb legyen, Ő is így tudja.
Üdv.: Muci

Fruitlány
Fruitlány Sat, 2011-11-12 13:58

A tejtől lesz olyan igazi ropogós! Próbáljátok ki, étteremben is így csinálják a szakácsok. ;)

1697
libaháj 1.5 kg
tej 1 ek
lila hagyma 2 közepes fej