Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-meggyes gyümölcstorta recept

hozzászólások (29)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A piskótához

A tetejére

összesen: 334 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A piskótához

A tetejére

összesen: 1331 kcal

energiatartalom / 100 g *

A piskótához

A tetejére

összesen: 122 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubuka86
bubuka86 Sat, 2015-03-14 14:08

Szia
Gyönyörű a tortád. Én is hasonlóan nagyon szeretek gyümölcstortákat készíteni, bár nállunk a pudingos annyira nem jött be. Próbáld ki javaslom tejszinnel, keményre felvered a tejszint, legjobban nekem a poros tejszin jött be, és mikor már jó kemény, belekevered a DR outker zselatin fixet, ami direkt tejszines krémekez van, a piskótát vékonyan megkenem vagy olyan vagy hasonló lekvárral mint ami a tetején lesz, de akár ki is hagyható, erre jön a tejszin, kicsit hűtőben hagyd pihenni, erre jön a gyümölcs, és arra a zselatin. Imádom a piros bogyós, erdei gyümölcsös, ananász, mandarin, őszibarack, meggy, ribizli, szeder tortákat. Próbáld ki, nállunk a tejszin telitalálat, a vajas krém émelyítő, a pudingos se tökéletes, a tejszines, habkönnyű, és nem is édes. Pont jó. :)

pitypangvirág
pitypangvirág Thu, 2013-08-08 19:50

Szia! Azt szeretném tudni, hogyan béleled ki a formát a papírral úgy, hogy a barázda is megmarad? Nem tudom elképzelni.
Én nem rég eldöntöttem, hogy nem sütök gyümölcs tortát, mert totálisan beleragadt a formába :-(. De így, hogy megláttam a recepted, megjött a kedvem tenni egy próbát vele :-).
Köszi a választ!

iceflower
iceflower / iceflower Sat, 2013-08-10 20:10

Szia pitypangvirág!

A barázdákban is szépen megmarad a selyempapír, próbáld csak ki! Először kikened vajjal a formát, majd beleigazítod a vékony selyempapírt (nem sütőpapírt, mert az vastag), és körbe levágod a tetejét. Szépen belesimul a barázdákba, a vaj "odaragasztja", majd beleöntöd a tésztát, és megsütöd. Nekem mindig könnyen lejön sütés után a selyempapír a tésztáról.
Ha túlsütöd, akkor szeret ráégni a papír, és nehezen távolítható el, de ha eltalálod a sütési időt, akkor könnyen le kell jönnie.
Remélem, sikerül!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-07-08 14:57

Kedves Iceflower!
Receptedet kiemeltük iWiW Klubunkban!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

klarica
klarica Wed, 2011-06-15 12:31

Én még annyit szoktam hozátenni hogy a tortalapot átitamom rumos vzzel és megkenem eperlekvárral majd jöhet a puding:)

marcipanne
marcipanne Thu, 2011-06-09 10:04

Kedves Iceflower!
Gyönyörű ez a torta! Éppen most vettem egy gyümölcstorta formát és a recepted alapján készítettem el benne az első tortát, nagyon nagy sikere volt! Köszi a receptet! Timi

iceflower
iceflower / iceflower Mon, 2011-06-20 08:13

Kedves marcipanne!
Örülök a sikerednek, köszi, hogy itt is megosztottad velünk! További jó sütögetést kívánok neked is, a nyári szezonban rengeteg gyümölcs-variációval elkészíthető ez a torta.

Csokisbolondgomba
Csokisbolondgomba Sun, 2010-10-24 22:41

Én albérleti lehetetlenküldetéses körülmények közt sütöttem meg a sütit egy olyan régi sütőben,aminek a gombját akárhova tekerhetem, nem változik a hőfok, mégis tökéletes lett a piskóta. :) Egy nap alatt elfogyott az egész torta. Nagyon finom és egészen egyszerű megcsinálni. Alig várom a piros gyümölcsös időszakot, hogy minél többet lehessen csinálni kertből is. :)

_eViKe_
_eViKe_ Mon, 2010-07-19 16:49

Szia :) áh, már látom. Bocsánat, de nem gondoltam volna, hogy a válasz ott lesz :) azért köszi :)
Üdv: _eViKe_

_eViKe_
_eViKe_ Fri, 2010-07-16 16:08

Hello kedves iceflower!

Az elkészítésnél azt írod hogy kanalazzuk a piskótára az elkészült puding felét. A másik felét hová teszed? sehol se látom hogy írnál róla... Előre is köszi a választ.

Üdv: _eViKe_

iceflower
iceflower / iceflower Fri, 2010-07-16 21:10

Szia eViKe!
Pedig leírtam az ajánlat című részben. Onnan kezdődik,hogy
"Miután elkészülünk a tortával...."

De ha gondolod, akár el is felezheted a tasak puding tartalmát, és akkor csak annyit főzöl meg, amennyit a tortára teszel. 1 egész csomag puding nagyon sok rá, a fele éppen elég.

Jó sütögetést! :)

iceflower
iceflower / iceflower Mon, 2010-07-05 08:34

Szia Ivon! :((
Az én gázsütőm leírása szerint ilyen hőfok van a sütőtérben, amikor maximumra tekerem fel. Nekem még sosem égett szénné, ennyi idő alatt csupán szépen megemelkedett a tészta a formában.
De persze sütő és sütő között sok különbség lehet. A lényeg az, hogy az első 10 percben magasabb hőfokon kezdjük a sütést, aztán csökkentsük 160-180 fokra.
Inkább javítom a leírásban, nehogy más is így járjon.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-04 14:58

Az ajánlott 290 fokon, cirka 6.5 perc alatt égett szénné a tészta külső rétege. Hogy mindenkinek szép napja legyen, maradjunk a 200 foknál.

iceflower
iceflower / iceflower Thu, 2010-07-01 22:20

Köszönöm szépen a dicséretet. Ezt a hétvégén készítettem, a fotó is akkor készült róla, és a receptet is akkor töltöttem fel. Ma újra sütöttem egyet, mert a család megszavazta! :) Málna, egres és ribizli is került rá, a tortazselét pedig a meggy levével készítettem. Hááát.... hamarabb elfogyott, mint amennyi ideig készült. :)))
Érdemes kihasználni most e fincsi gyümölcsök szezonját!
Csak csendben jegyzem meg: én is fogyózom!
-11 kg-nál tartok, és mégegyszer ennyi visszavan.....

Krityó
Krityó / Krityó Fri, 2010-07-02 09:08

Ilyen finom ételek mellett hogy tudsz fogyózni??? Rám is rám férne egy 5-ös... hogy csinálod?
Üdv: Kriszti

iceflower
iceflower / iceflower Fri, 2010-07-02 10:20

Hát mostanában elég nehezen. :) Februárban kezdtem, akkor még nem sütöttem ennyi finomságot, de most a gyümölcsök csak úgy ontják az ötleteket.
Igazából nekem is még 5-7 kg-ot kellene leadni, de inkább mégegy tízest tervezek, hátha utána visszajön pár kiló.
Egyébként kalóriaszámolással fogyózok, és rendszeresen tornázok dvd-re. Ha az ember lánya kitartóan csinálja és betartja a napi megengedett kalóriát, akkor szépen lemennek a kilók.

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Thu, 2010-07-01 21:50

Gregoreva! hol is laksz? Nem lehetne egy kicsit legelni a kertedben? :D Ja mit is keresek én itt............. hiszen fogyózom :(( de nagyon jól néz ki ez a torta iceflower. !!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-07-01 14:01

Gyönyörű!!Nem sok a hozzávaló, és elkészíteni se bonyolult, ahogy olvasom.Még jó hogy van málna a kertbe,meg ribizli és szeder.Jöhet a gyümis repertoárba ez is!Köszi:Éva-Anyóca

334
tojás 4 db
finomliszt 4 evőkanál
cukor 4 ek
sütőpor 0.5 csomag
vaj 0.5 ek
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
tortazselé 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
meggy 10 dkg
málna 10 dkg