Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános - aszalt szilvás bejgli recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A töltelékhez

A nyújtáshoz és a tészta megkenéséhez

összesen: 1900 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A töltelékhez

A nyújtáshoz és a tészta megkenéséhez

összesen: 7597 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A töltelékhez

A nyújtáshoz és a tészta megkenéséhez

összesen: 392 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2010-12-31 17:10

Kedves Veruss!
Nem talált, a recept nem az általad belinkelt oldalról van. :) Akkor megjelöltem volna forrásként, ahogy minden esetben teszem. Én a receptet a 2010 december-2011 januári Nők Lapja konyhában találtam, (benne van a story mezőben is) Papp Emese vendégváró desszertjei között.
Ezért nincs a tésztában tejföl, és a töltelékben mandula. :)
Üdvözlettel:
Nóra

dynavagyok
dynavagyok Wed, 2010-12-29 00:24

A recept nagyon jól hangzik, kicsit bánom is, h így karácsony után találtam rá, de majd jövőre!
A repedezés enyhíthető a sütőbe tevést megelőző villával döfködéssel, ám igazából ha kellően sűrű masszát kensz bele a beiglibe, nem tudsz ellene mit tenni. Mármint hagyományos módon nem.
De pont arany vasárnap láttam a Stahl konyháját, amiben Judit megosztotta a nagyérdeművel, h ő beigli tortát süt. (A receptje itt olvasható: http://www.stahl.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=1&k2=42&k3=209&receptid=803)
Kisebb a felső felület, így garantáltan nem pukkad ki. Én idén az ő tésztáját sütöttem hozzá, de jövőre a "régi" bevált tésztát vetem inkább be, de természetesen szintén tortaformában. És a diót-mákot is összefőzöm a fahéjjas, szegfűszeges, citromhéjjas, cukros sziruppal, meg adok hozzá jó pár kanál barack ill. meggy lekvárt) Nem feltétlenül egyszerűbb a környújtogatás és ráhelyezés, de a végeredmény a lényeg.

Jó sütögetést és persze kéz és lábtörést a finishhez! (jót mulattam azon, h pár éve én is mi mindent megcsináltam a vizsgaidőszakokban áltevékenységekként:))

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2010-12-31 16:58

Kedves Dynavagyok!
Köszönöm a tippet, lehet, hogy egyszer nekiállok bejglitortát sütni, - de csak akkor, ha már kitapasztaltam, hogy nem pukkad ki a rúd. :)
Mi is mindig variáljuk a klasszik tölteléket is - a diósba a mazsi meg a kandírozott narancskockák közé kerül reszelt csoki is- egyszerűen isteni! Mákos meg nincs baracklekvár nélkül. :)
Remélem, ha ezt egyszer kipróbálod, nem fog szétesni :)
Üdvözlettel:
Nóra

csakaaa
csakaaa Thu, 2010-12-23 20:57

Kedves Dakota!
Idén sütöttem életemben először bejglit, és nem repedt fel. :)) Nagymamám - aki nagyon sokáig nem tudott mit kezdeni ezzel a problémával - tanácsa a következő volt: miután feltekertem, megkentem, majd megszúrkáltam villával a bejgliket, szobahőmérsékleten egy fél órát kellett még kelesztenem, majd utána 5 percre be kellett tennem a hűtőbe, és ezután be a sütőbe. Állítólag az 5 perces hűtőben történő pihentetés a kulcs..:)) Remélem, hogy segítettem. :)
Üdv,
csakaaa

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2010-12-26 00:31

Kedves Csakaaa!
Köszönöm a tippet, megjegyeztem! Ha a karácsony utáni tisztítókúrán átestem, és újra bejglit sütök, mindenképp kipróbálom. :)
Üdvözlettel:
Nóra

1900
finomliszt 50 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 5 dkg
élesztő 1 dkg
1 csipet
tej 1.5 dl
tojássárgája 1 db
marcipán 60 dkg
vaj 6 dkg
rum 5 ek
aszalt szilva 25 dkg
porcukor 1 ek
tojás 1 db