Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános-csokis kalács recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1030 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 4115 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 340 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Love.cooking
Love.cooking Sun, 2017-05-07 21:32

Kedves Fahéj!

Édesanyámnak készítettem el ezt a csodás kalácsot Anyák-napja alkalmából és nagyon nagy sikere volt. Köszönöm szépen, hogy megosztottad a "nagyközönséggel" a receptedet és így én is örömet szerezhettem vele !
Már több kelttészta receptet kipróbáltam Tőled; jelentem még sosem ért csalódás, csak elismerés és dícséret !

Természetesen a szakács-értesítő be van állítva, nehogy lemaradjak a legújabb finomságodról!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2017-05-08 19:24

Nagyon boldoggá tetted a napomat ezzel a hírrel! Annyira megtisztelő, hogy ezt a sütit választottad anyák napjára! Köszönöm neked! Örülök, hogy tetszenek a kelt tészta receptjeim, hiszen nekem is mind a szívem csücske. :) Imádom a kelt tésztát, jó vele dolgozni amíg készül és finom is nagyon a végeredmény.
Üdv: Fahéj

dadimami
dadimami Tue, 2017-04-11 23:06

Kedves Fahéj!
Nagyon guszta a kalácsod, - de ünnepkor nem szoktam új receptet kipróbálni - inkább a beváltnál maradok, majd más alkalommal viszont ki kell próbálnom.
A storyban említett marcipánod a mi családunkban is nagy kedvenc, viszont van itthon egy korábbi vásárlásból a polcon maradt és feledésbe merült marcipán darabom, amit celofánszerű csomagolásban árulnak (mint egy szappan darab úgy néz ki), nálam ez sajnos beton keménységűvé vált, még nem dobtam ki, (mondván talán lesz ötlet az újra hasznosítására). Tudnál segíteni, lenne ötleted a frissítésre vonatkozóan. Hő hatására vajon megpuhulna, vagy reszeljem le és kevés víz hozzáadásával próbáljam összedolgozni? Sajnálnám kidobni, mivel romlásnak semmi jele, csupán kemény, de az nagyon.
Köszönet a receptért.
üdvözlettel: Margó

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2017-04-12 15:29

Kedves Margó!
Hogy őszinte legyek, én se szoktam új receptekkel foglalkozni ünnepekkor, mert a hagyomány az hagyomány, nekünk a megszokott ünnepi ételeink is hozzátartoznak a jeles nap hangulatához. Arról nem is beszélve, hogy a hagyományos ünnepi ételeknek mind megvan a jelentése, a szimbolikája. Aki az ünnepet a valódi jelentése miatt ünnepli, az szerintem nem is igen tér el a hagyományoktól. De mindenkinek szíve joga, hogy újít-e vagy sem. Én azok miatt neveztem ezt a receptet a versenyre, akiknek nem olyan fontos a megszokott ünnepi menü. A marcipán (ha minőségi) meg a csokoládé (ha szintén minőségi) különlegessé, így ünnepivé varázsolja ezt a sima kis kalácsot.
Áldott húsvétot kívánok! Üdvözlettel: Fahéj

dadimami
dadimami Wed, 2017-04-12 22:28

Kedves Fahéj!
Ne haragudj, azt hiszem félreértettél nem kritika volt részemről, inkább szabadkozás, hogy miért nem most próbálom ki az egyébként tetsző receptedet, - az meg végképp nem volt nálam képben (az én hibám persze), hogy nem voltam tudatában, hogy a recepted a versenyre került beküldésre. Semmi bajom az újítókkal, sőt én magam is szeretek új dolgokat kipróbálni, csak a magam részéről, azért nem ünnepkor teszem, mivel ilyenkor több a teendőm, így nagyobb az esély rá, hogy valamit elronthatok és azt nem szeretném. Viszont a tanácsodat, javaslatodat reméltem a szerencsétlen kiszáradt, megkeményedett marcipánommal kapcsolatban, hogy életre kelthető-e vagy reménytelen és kidobandó.
Köszönöm a jókívánságot és én is kívánok áldott békés szép ünnepet neked és szeretteidnek.
Üdvözlettel: Margó

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2017-04-13 11:41

Kedves Margó!
Most én is úgy kezdem, hogy ne haragudj! Először is, mert teljesen megfeledkeztem a marcipánodról, miközben írtam a választ. Nem tudom, mit lehet tenni a kiszáradt marcipánnal. Nekem is volt, amelyik az az étcsokival bevont hosszúkás, félhenger alakú fajta, de a csokiréteg megóvta a teljes kiszáradástól. Ha teljesen kiszáradt volna, én akkor is ráreszeltem volna a kalácstésztára, mert szerintem az olvasztott margarintól, csokitól, meg a tészta nedvességtartalmától biztos megpuhul, amíg megsül a kalács. Másodszor pedig abszolút nem tartottam kritikának, amit írtál, és amit válaszoltam, az is inkább arról akart szólni, hogy a te oldaladon állok. :)
Szeretettel üdvözöllek: Fahéj

dadimami
dadimami Fri, 2017-04-14 01:15

Kedves Fahéj!
Köszönöm kedves válaszodat, úgy látszik én értettelek félre. Sajnálom. Ki fogom próbálni, kiegészítve a mindkettőnk által kedvelt marcipánnal, remélem beválik az elgondolásod, ami jónak tűnik, esetleg kiegészítésül plusz csokit is teszek hozzá.

A pogácsáid eszméletlenül jól néznek ki, különösen a töpörtyűs azt is muszály lesz kipróbálni, pedig nemrég sütöttem sütőtökkel,de erre most igencsak ráindultam, nagyon könnyű, guszta. Pár éve az unokahugom fiának ballagására egy csokor töpörtyűs pogácsát vittem, (az a kedvence) hurkapálcára tűztem a pogikat, nagy sikere volt, már a buszmegállóban megszólítottak, dícsérték.
Nagyon sok jó receptet tettél fel, nem véletlenül figyeltem fel a receptjeidre.
Köszönöm a segítségedet.
Szeretettel: Margó

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2017-04-14 07:18

Kedves Margó! Jól kitaláltad ezt a "pogácsacsokrot". :) Nagyon jó ötlet! A töpörtyűs pogi nekem is kedvencem, de ajánlom figyelmedbe a túrós-füstölt sajtos pogimat, ami olyan puha, olyan könnyű, majd elrepül. Úgy van fent, hogy "Túrós pogácsa 6.-füstölt sajtos". A kép nem a legsikerültebb róla, de mióta sütöm, azóta kiszorította a családi kedvenc krumplis pogit a vezető helyéről. :))
Jó húsvéti készülődést! Fahéj

dadimami
dadimami Fri, 2017-04-14 23:41

Kedves Fahéj!
Örülök, hogy én is adhattam ötletet. Köszönöm a túrós-füstölt sajtos pogi javaslatodat, - már ki is nyomtattam - mostanában úgy is rá vagyunk kattanva a túrós pogira. Viszont már sorszámot kell az elkészítendő receptjeidnek adnom, beütemeztem a medvehagymás csigádat, a babos pogi is nagyon izgatja a fantáziámat, és a valódi töpörtyűsöd is várólistán van. Most viszont még valami krémeset lenne jó alkotni húsvétra, a beigli már készen van - húsvétra is szoktam sütni, férjem egyik nagy kedvence - a mágnás pite is, a kalács holnap kerül sorra. A barátnőm egy gyorsan készíthető citromos álomról mesélt, amit jó lenne még elkészíteni az ünnepre.
Neked is örömteli készülődést és szép ünnepet! Margó

Levendula
Levendula / Levendula Sun, 2017-04-09 10:43

Végre valami, ami nem medvehagymás, sonkás, répás, vagy tojásos - és mégis ünnepi!
Szavaztam!
:-)

1030
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
tej 2.8 dl
1 kávéskanál
marcipán 10 dkg
csokoládé 10 dkg