Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes krémes recept

hozzászólások (241)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A mézes lapokhoz

A töltelékhez

A csokimázhoz

összesen: 787 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

A mézes lapokhoz

A töltelékhez

A csokimázhoz

összesen: 9450 kcal

energiatartalom / 100 g *

A mézes lapokhoz

A töltelékhez

A csokimázhoz

összesen: 375 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (241)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

raczmargit2
raczmargit2 Sat, 2017-12-23 16:25

Szuper recept, a mázat leszámítva A receptekben a tészta mindig közepes tepsire van megadva, gáztepsihez másfél adagot kell számolni, a krém maradhat. Azért, mert régen nem voltak 50x50 cm-es, vagy 60x60 cm-es sütők!
A mázban a fondán a lényeg, nem a kakaó és a vaj, mert az csak segédanyag!.
Máz:
Kislábasban 2 ek. langyos vizet, 15 dkg kristálycukorral kis lángon hólyagosra melegítünk. Ha a cukor már nem ropog, levesszük a tűzről, és belekeverünk diónyi vajat, és nagylyukú fém teaszűrőn átszitált 1 csapott evőkanál holland kakaóport és pár csepp citromlevet, hogy a máznak fénye legyen. Jegyezd meg, soha semmi olaj semmibe, legfeljebb olíva, de annak mellékíze van, a pizzába jó lesz, sütibe nem!!!! Hogy a kakaópor megduzzadjon, visszatesszük takaréklángra és állandóan keverjük, különben a kakaó (sok benne a VAS, könnyen odaköt az edény aljához), de nem forraljuk, mert akkor nem lesz fényes a máz! Ha a máz sűrűn folyik, levesszük a tűzről és a hidegre hűtött süti tetejére kanalazzuk, majd a sütit mozgatjuk, hogy elterüljön rajta. Ne nyúljunk bele a mázba semmivel! Várjuk meg, amíg megdermed és csak utána szeleteljük a bármelyik süteményt, amire ráöntöttük. Van, aki gőz felett pici rummal kikevert keserű csokit tesz a sötire, de a keleti országokra jellemző zéró tolerancia miatt az megfontolandó!

raczmargit2
raczmargit2 Sat, 2017-12-23 16:03

Szuper recept, a mázat leszámítva A receptekben a tészta mindig közepes tepsire van megadva, gáztepsihez másféladagot kell számolni, a krém maradhat. Azárt, mert régen nem voltak 50x50, vagy 60x60 cm.es sütők!
A mázban a fondán a lényeg, nem a kakaó és a vaj, csak segédanyag!.
Máz:
Kislábasban 2 ek langyos vízet, 15 dkg kristálycukorral kis lángon hólyagosra melegítünk. Ha a cukor már nem ropog, levesszük a tűzről, és belekeverünk diónyi vajat, és nagylyukú fém teaszűrőn átszitált 1 csapott evőkanál holland kakaóport és pár csepp citromlevet, hogy a máznak fénye legyen. Jegyezd meg, soha semmi olaj semmibe, legfeljebb olíva, de annak mellékíze van, a pizzába jó lesz, sütibe nem!!!!. Hogy a kakaópor megduzzadjon, visszatesszük takaréklángra és állandóan keverjük, különben a kakaó kön (sok benne a VAS, könnyen odaköt az edény aljához), de nem forraljuk, mert akkor nem lesz fényes a máz! Ha a máz sűrűn folyik levesszük a tűzről és a hidegre hűtött süti etejére kanalazzuk, majd a sütit mozgatjuk, hogy elterüljön rajta. Ne nyúljunk bele a mázba semmivel! Várjuk meg amíg megdermed és csak utána szeleteljük a bérmelyik süteményt. Van, aki gőz felett rummal kikevert keserű csokit tesz rá, de a keleti országokra jellemző zéró tolerancia miatt megfontolandó!

Gkiss
Gkiss Tue, 2016-12-06 16:33

A tészta nagyon jó anyag lett, nem hogy 4, de 5 darab 20X30 centis lapot sikerült sütnöm belőle. Nem szeretjük a széleit a süteményeknek, így fogtam a vonalzót, és szép egyenes, egyformákra vágtam a lapokat. A leeső darabokból lett az ötödik lap. A krémem kicsit más, mert volt egy kis lábasnyi félresikerült karamell, ami nem kötött meg. Abba tettem a vajat és a tejbegrízt, hát jó választás volt! Megkentem a középső lapot némi házi otelló lekvárral, tetejére vékony csokimáz került (saját recept) . A tésztát mindenesetre megtartom, jó vele dolgozni. Kösz a receptet!

Ninane
Ninane Sun, 2016-01-03 20:39

Őszintén szólva nem nagyon értem miért olyan népszerű EZ a mézes krémes recept. Sokkal finomabb az amelyikben minimum 20dkg méz van, ez a 4 kanál olyan mintha benne sem lenne, de mindegy. Bánom hogy egyszer is kipróbáltam, össze sem lehet hasonlítani azzal amelyikben VAN méz is. Persze nagy előny hogy ez már fent van ezer éve, és mindenki erre kattint mert az elsők között jelenik meg. Szóval érdemes keresgélni tovább...

nettunderke
nettunderke Wed, 2015-12-23 22:05

A lapok mar keszen vannak, most fogok a toltelekhez. Igaz mar tobbszor keszitettem ez a recept alapjan. Igaz ha a teszta eloirt mennyisegevel keszitem akkor nehez kinyujtani, most is csak a tepsi hatuljan sikerult, de igy a legjobb ezzel a mennyiseggel. Ezer koszonet a receptert, es BOldog Karacsonyi Unnepeket!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-12-23 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zsoharkati
zsoharkati Sat, 2015-01-31 20:31

Köszönöm a receptet,nagyon jól sikerült a süti.Próbáltam más recepttel is ,de most már ennél maradok! Én 24x34 -es tepsire nyújtottam.Szerintem gyakorlat kérdése.(Néhányan írták a 20x30-as méretet.)
A krém mennyisége így is elég!
Köszönettel :Kati

fekecs j
fekecs j Sat, 2014-09-20 18:53

üdv mindenkinek a fiam esküvőére ezt kérte nagyon kllassz recept nálunk mindenki szereti remélem mindenkinek izlik majd ennyi embernek még nem sütóttem de kihivas és igéret ÉN NAGYON KÓSZÓNÓM A RECEPTET

Kadika
Kadika Sat, 2014-04-26 19:12

Elkészítettem. :) A tészta 20X30-as tepsire (max. egy picivel nagyobbra) való. A krém nekem egy picit túl grízes, de ez a gríz a krém alapja, tehát ez van. :) A csoki nekem is egy kicsit soknak tűnik, de meglátjuk... A hűtőben pihen reggelig. :)

maya52
maya52 Mon, 2014-03-31 22:58

Hát ezek a hozzászólások komolyan betojás:) Az anyósom, a férjem a lányom a vejem az unokám stb... minek ezeket leírni na meg főleg azt h köszönöm a receptet. Az internet mindenkié nem személyre szabott.

csicsikem
csicsikem Tue, 2017-09-12 21:29

ez még nem is lenne annyira zavaró, ha értelmes értékelést olvas az ember mellette. A ,hü de jól néz ki! ´meg ´bizos el fogom készíteni´ beszólásokat viszont le kéne tiltani!!

Mutszi
Mutszi / Mutszi Fri, 2015-02-06 19:16

Szerencsére a hsz-okat nem kötelező végig olvasni! Megköszönni a receptet, pusztán jól eső kinyilvánítása annak, hogy valaki vette a fáradtságot és feltöltötte! Inkább az Ön hozzászólása volt "betojás" :)

fkatica
fkatica Tue, 2015-12-15 14:39

A köszönet visszajelzés és gondolom jó érzéssel tölti el a recept feltöltőjét, én is köszönöm, mert ezt találtam a legjobbnak!

787
finomliszt 45 dkg
porcukor 15 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
sertészsír 3 ek
méz 4 ek
tojás 1 db
tej 4 ek
tej 5 dl
búzadara 100 g
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 1 db
sárgabaracklekvár 20 dkg
étcsokoládé 20 dkg
vaj 20 dkg