Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós-karamellás sajttorta recept

hozzászólások (23)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Az alaphoz

A sajtkrémhez

A karamellhez

összesen: 765 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

Az alaphoz

A sajtkrémhez

A karamellhez

összesen: 7633 kcal

energiatartalom / 100 g *

Az alaphoz

A sajtkrémhez

A karamellhez

összesen: 338 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bobóci
bobóci Thu, 2016-10-27 14:55

Segítsen, légyszi, valaki, aki már elkészítette! Most álltam neki az összeállításnak, és meglepődve tapasztaltam, hogy a hajdúsági krémsajt meglehetősen sós ízű, amit a porcukor sem nyom el. Ezért azt gondoltam, biztos elnéztem valamit, elmentem, és vettem a kommentek között is szereplő Philadelphiát (az ezüstöt, tudomásom szerint az a natúr), de mikor itthon kibontottam, éreztem, hogy ez is sós. Akkor most mi van? Ez adja a különlegességét, vagy kétszer is rosszul választottam a boltban? Túl betoji vagyok, így végül mascarponéval csinálom, de most már furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy hol van az igazság (a csőrömet meg böki a krémsajtokra kidobott pár ezer forint..).

biborkaa
biborkaa Thu, 2016-10-27 16:04

ha natúr Philadelphia-t vettél, akkor az biztosan nem sós, sőt a Hajdúsági sem az.
amit érzel, az egy alapíz, aminek lennie kell, hiszen ezeket alapvetően kenyerek ízesítésére/megkenésére találták ki.
Amúgy van édes és sós sajttorta is, mindkettőbe ugyanolyan krémsajt kell, az összetevőktől kapsz teljesen más végeredményt.
nem kell megijedni, jó lesz az :)
a mascarpone nem jó, mert az túl zsíros és állagra sem ugyanaz.

bobóci
bobóci Thu, 2016-10-27 16:09

Lehet, hogy nem a 'sós' a jó szó rá, de nekem furcsa volt édesítve. A válaszod értesítője a sütő csengőjébe csipogott bele, úgyhogy ez bizony már így marad (500 g mascarpone+ 250g krémsajt), de az illata csábító. Legközelebb majd még egy harmaddal bátrabb leszek :)
Köszi a gyors választ!

perla98
Perla / perla98 Sat, 2016-01-30 10:58

Kedves Ízhuszár!

Szeretném ma megsütni ezt a tortát,de csak 26 cm-es tortaformám van.Hogyan változnak az arányok.

KisMancs
KisMancs Fri, 2015-12-11 11:58

Kedves Ízhuszár! Mekkora tortaformához van a recept? Köszönöm: Rami

kdiana8608
kdiana8608 Wed, 2015-11-11 15:21

Nagyon jól néz ki ez a torta, szeretném megcsinálni ehhez szeretnék tanácsot kérni.
Milyen krémsajtot ajánlanál ehhez a tortához? Csak philadelphia lehet vagy esetleg nagyobb kiszerelésben kapható, valamivel gazdaságosabb "friss sajt" is szóba jöhet? Esetleg mascarpone bár azzal sem lenne túl olcsó :)

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Wed, 2015-11-11 15:26

Én Philadelphia natúr krémsajtot használtam hozzá. Elvileg bármivel lehet helyettesíteni (mascarponeval is), de tartok tőle, hogy az íze nem lesz ugyanolyan.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-11-11 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.11.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

765
keksz 100 g
törökmogyoró 100 g
1 csipet
vaj 75 g
krémsajt 750 g
fehér csokoládé 100 g
habtejszín 300 ml
tojás 3 db
vanília 1 db
finomliszt 75 g
porcukor 100 g
cukor 250 g
víz 50 ml
habtejszín 100 ml
0.5 kávéskanál
törökmogyoró 100 g