Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Nahát"-torta recept

hozzászólások (15)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1041 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 4164 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 373 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judit71
Judit71 Fri, 2011-06-17 11:30

Köszi szépen a családfa elemzést! A receptet mentettem a receptkönyvembe. Ilyen időben külön piros pontot érdemel, hogy sütés nélküli.
További szép napot mindenkinek!

Judit71
Judit71 Thu, 2011-06-16 23:54

Szia Durcsó!
Nagyon tetszik a recept, biztos nagyon finom is...DE! Engem az érdekelne hogy ki lehet nekem a másodunokanagynéném. Az melyik felmenő meg oldalmenő rokon? Próbáltam megfejteni, de elveszítettem a fonalat:))))
Judit

durcs
Durcsó / durcs Fri, 2011-06-17 00:01

Kedves Judit,
Én itt a szülő másod-unokatestvérére értettem, tehát az egyik illető dédszülője = a másik illető nagyszülője :)
Ha kipróbálod, biztos ízleni fog a recept is! Üdv, Durcsó

nori88
Nóri* / nori88 Thu, 2010-10-21 18:35

Szia!
szoktam sütni, de nem értem az összeállítást :( Mit értesz azon, hogy "elég helyet hagyva a szélen állóknak"? És az mit jelent, hogy koronaszerűen ?
köszi előre is!
Nóri

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2010-10-21 18:51

Szia Nóri, úgy értem, hogy mikor lerakod az alapot, akkor a szélén körbe kihagysz egy kb. 1-1,5 cm szélességű kört, így lesz helyed arra, hogy odaállítsd a "koronát". Ezután a szélét körberakod álló helyzetben lévő babapiskótákkal, mintegy koronát építesz belőlük vagy kerítést vagy ilyesmit :) Remélem, így már érthető! A lényeg, hogy kibéleld az edényt fenekét és oldalát is piskótával. Üdv, Durcsó

onicsicsi
onicsicsi / onicsicsi Sun, 2010-09-12 00:09

A vajas krémbe is mehet úgy a cukor, hogy előtte pici vízzel szirupot főzöl belőle. Tojáshabot is lehet így csinálni kristálycukorból.

onicsicsi
onicsicsi / onicsicsi Sun, 2010-09-12 00:07

Mmm, finomnak néz ki!
Ha kristálycukorból készíted, oldd fel először azt a meleg kávéban, szirupszerűen, nem fog sercegni (szakács sógorom tippje).

durcs
Durcsó / durcs Sun, 2010-09-12 00:23

Kedves Onicsicsi, köszönöm szépen a tippet! ;) Biztos működik is, kipróbálom! Üdv, Durcsó

Dömi
Dömi / Dömi Sat, 2010-09-11 18:43

Nahát! Ez tényleg fincsi lehet! Ki fogom próbálni hamarosan! :)

1041
porcukor 260 g
tojás 3 db
tojássárgája 2 db
feketekávé 8 ek
vaj 225 g
cukrozatlan kakaópor 115 g
babapiskóta 25 dkg