Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancskrémes brownie torta -Brownie torta 2. recept

hozzászólások (80)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 770 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 6154 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 295 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (80)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tridalia
tridalia Tue, 2019-04-30 10:11

Sziasztok!
Látom, hogy nagyon nagyon régen volt hozzászólás, de hátha valaki válaszol :)
Mennyire formázható/faragható ez a brownie alap? Alap elkészítést nem írja a recept ill. utal egy linkre, ami sajnos már nem jelenik meg. Le tudja írni valaki az alap elkészítését? Köszönöm

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2019-04-30 12:20

Kedves tridalla!

Köszönjük a jelzést, korrigáltuk a receptet, most már kattintható a link.
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata

kágika78
kágika78 Tue, 2016-10-25 19:32

Ma kipróbáltam - ajándékba készült. Persze aggódtam, hogy tényleg finom-e... Úgyhogy tortaforma helyett kis tepsiben sütöttem meg, hiszen egy négyzet alakú tortának lehet a széléből vágni (tiszta sor, hogy a sütiszéleket nem illik kínálni), de ugye egy tortát átadni hiányzó szelettel... :-D
Na szóval elkészült, a tésztát imádom, fantasztikus sötét és finom kakaós! Sose sütöttem még brownie jellegű dolgokat, hiányoltam a sütőport vagy a szódabikarbónát... De ezek nélkül is szép magas lett! Kicsit csálén vágtam ketté, de elmegy.
A krém kicsit másként készült, ugyanis nem kaptam a helyi boltban krémsajtot, semmilyen márkát, idő meg már nem volt szupermarketbe rohangálni. Úgyhogy egy másik sütireceptet vettem alapul: a narancslével főzött pudingot kihűlés után 125 g vajjal kevertem ki. Én tettem bele egy zacskó vaníliás cukrot, és kb. egy evőkanálnyi porcukrot, így lett isteni ízű.
A süti tetejére étcsoki-forgács került.

Köszönöm a receptet! Remélem, az ajándékozottnak is ízleni fog!

angi77
angi77 Thu, 2016-05-05 21:16

Köszi,nálunk sikere volt,nem áfonyával hanem narancs cikkekkel csináltam.

Szandálka
Szandálka Tue, 2015-01-27 09:41

Sziasztok! A sok pozitív hozzászólás hatására elkészítettem tegnap este ezt a tortát szülinapra. Ma este lesz kóstolva, így az eredményről nem tudok még írni, DE nem túl savanyú a krém? Vagy ez direkt ilyen? :) Lehet én voltam béna, mert egyáltalán nem tettem bele cukrot. Még a pudingporba sem :S Nyugtassatok meg, hogy ez eleve egy brutál csokis torta citrusos krémmel :D

Marokity Angéla
Marokity Angéla Sat, 2015-01-24 15:13

Sziasztok!

Ez a süti egyszerűen isteni... :) mivel nem szeretjük a fondantot ezért azt kihagytam, és inkább egy kis chilis csokit csorgattam a tetejére... kinézetre, állagra, ízre fantasztikus :)

S.Angi
S.Angi Mon, 2014-10-27 16:33

Sziasztok!az én kérdésem az lenne h a tésztában a lisztet lehet helyettesíteni dióval?lesz olyan vendég a hétvégén aki lisztérzékeny és nem biztos h lesz időm külön sütni neki is!vagy ha diót nem lehet akkor mit javasoltok?köszi

Niccole
Macskamentha / Niccole Thu, 2014-07-24 11:56

Szia!
Holnap tervezem a tortád megsütését, egyedi díszítéssel. :-) (Ha tudok valahogy, majd küldök képet.) Egy gyors kérdés: a narancskrémbe nem teszel egyáltalán cukrot? Vagy a pudinghoz ajánlott mennyiséget hozzáteszed és ezért nincs ez feltüntetve?
Köszi!
Üdv.:
Niccole

Jankuc
Jankuc Thu, 2013-03-21 18:18

Sziasztok,

én érdeklődnék, hogy a fondant alá a narancs krémet használtátok?

szathmarym
szathmarym Fri, 2012-10-12 14:41

Szia! Isteni lett a torta, a krémből dupla adagot csináltam, így minden réteg ugyanolyan vastag lett.
Mindenki imádta, köszönjük :)

kágika78
kágika78 Tue, 2016-10-25 19:33

Igen, következő alkalommal én is dupla mennyiségű krémet fogok bekeverni!

Sz-es
BackerMan / Sz-es Thu, 2012-10-11 19:56

Szia! Elkészítettem. Nagyon finom lett!
Először kicsit tartottam tőle, mert nehéz kategóriát adtál neki. Szerintem nem is olyan nehéz. :)

Mettácska
Mettácska / Mettácska Tue, 2012-09-25 10:09

Szia Eszter!
Gyönyörű a tortád! :)
Hétvégére én is készülök sütni, ehhez kérném a segítséged. Nagyon tetszik ez a narancsos krém, pont passzolna a keserű csokikrém mellé.
Viszont egy egyedi tortát próbálok készíteni, természetesen egyedi formában. :) Tehát miután megvannak a piskótalapjaim, azok betöltésekor nincs lehetőségem visszarakni formába és úgy ráönteni a krémet. Az a kérdésem, hogy ez a krém mennyire folyós? Szerinted megtudom csinálni úgy, hogy kenem a krémet a lapok közé?
Előre is köszönöm!
Szép napot!
Mettácska

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2012-09-29 18:35

Szia Mettácska!
Remélem, még időben. Az lenne a javaslatom, hogy több pudingport használj (olyan adagolási aránnyal, ahogyan a pudingpor zacskóján fel van tüntetve), nagy baj ízben nem lehet belőle. Akkor lesz igazi puding állagú és így kenhető. A tejszínbe pedig tegyél habfixálót és így keverd a krémhez. :-)
Így már rendben kell, hogy legyen. :-)
Sok sikert!

Mettácska
Mettácska / Mettácska Wed, 2012-10-03 12:00

Köszi a választ! Igen egy picit későn, de azért belevágtam úgy ahogy eredetileg van a krém. Miután olvastam a válaszod, akkor villant fel nekem: habfixáló!!!!! Óóóóó, hogy ez nekem miért nem jutott eszembe!! :)
No mindegy! Egy picit akart csúszkálni ide-oda, de a fondantom összefogta és a végeredmény csodás lett! Ez a narancskrém a csokival együtt isteni volt! Köszi mégegyszer! :)
És a gazdája amikor meglátta elállt a lélegzete!!! :)
Egy villanyszerelőnek csináltam, az ötletet a neten böngésztem!
Ilyen lett:
http://kepfeltoltes.hu/view/121003/DSC00234_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szép napot!

walkabout
walkabout Sun, 2012-02-05 14:07

Bátorságot gyűjtöttem ehhez a tortához, és megcsináltam. Eddig istenien néz ki, és ünneplés után már azt is tudni fogom, hogy vajon az íze is olyan isteni e :) Köszönöm a receptet!

fzizu
fzizu / fzizu Thu, 2012-01-19 10:55

Kedves Eszter!A cérnás átvágás hogy működik?Én úgy képzelem el hogy körétekerem,és mintha meg akarnám kötni,húzom-húzom,és egyszercsak kettéválik a tészta!Vagy ez hülyeség?:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2012-01-19 11:45

Majdnem így. :-)
Fogod a hosszú cérnaszálat, kifeszíted a két kezed között, és a torta tőled távolabb eső oldalát elkezded vele jobbra-balra húzással "fűrészelni". A torta valószínűleg csúszkálni fog egy kicsit az első néhány húzásnál, én ilyenkor az asztallapon magamhoz csúsztatom és így szépen el tudom vágni.

Arthemis77
Arthemis / Arthemis77 Tue, 2012-01-03 16:55

Szia!A befőttet miért nem ajánlod?(Az én gondom , hogy a 4 éves kislányom kérése az eper, de ilyenkor az csak így kapható, és a szülinapjára lenne a torta.)

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2012-01-03 21:17

Nekem valahogy nem passzolna ebbe a tortába, de próbálkozni lehet. :-) Eperrel is biztosan finom. Ha mégis befőttet használsz, mindenképpen jól csepegtesd le!

bija
blange / bija Mon, 2011-11-21 01:32

Megbíztak egy feladattal. Erre esett a választás. De se szőlő, se áfonya nincs. Szeder szerinted? Sütőtököt mégse rakhatok bele..

bija
blange / bija Fri, 2011-11-25 01:30

No, kisregény. Tessék beleszámítani, hogy ősöreg a sütőnk, én meg siettem.
A brownie-tészta nagyon jó lett, igaz, kicsit egyenetlenül sült át. A krém nekem folyósabb volt, és kicsit darabos is, a pudingot hiába kevertem folyamatosan, csomósodott (és kevés volt neki az egy óra hűtő, plusz a szeder is kicsit eresztette a levét, bár fagyasztott volt). Kisebb formám nem volt, azt inkább nem mesélem el, hogy raktam "keretbe"... Mivel a célszemély ősellensége a marcipánnak, megcsináltam a fondant-t a link alapján. Egy éccakai pihenés után olyan volt, mint a beton, de 15 mp mikrózás és egy kanál olvasztott vaj belegyúrása (vaj a kezekre, és úgy) csodát tett! Mint az álom. Nem szakadt, nyújtható volt, sütőpapírral feltekertem, aztán meseszépen ráengedtem. A dekoráció pedig fehércsoki és egy csepp ételszínezék segítségével sikerült.
Szegény tortával még rohantam fél órát, a villák közben bökdösték a zacskóból a lábamat, és a tortadoboz is folyton szétnyílt. De az eredmény.. Hajjaj.:) Kasszasiker. És nagyon-nagyon laktató. A szeder marad.
Köszönömköszönömköszönöm. Életem legjobb tortája.:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2011-11-25 09:10

Juhu! De jó! :-)
Örültem a részletes leírásnak, ez mindig segít a következő bátor vállalkozónak is. :-)

Lovasfej
Lovasfej Wed, 2011-11-09 22:37

Szia!
Elkészítettem a tortát, a barátaim odáig voltak érte. Egyből megpróbáltak rávenni, h. minden hónapban csináljak egyet. :)
Nagy merészen bevállaltam a fondant-ot, pedig mindenki óva intett tőle, mondván lehetetlen megcsinálni. Meglepő módon elég jól sikerült :) Az az egy gondom volt vele, h. eléggé töredezett mikor az oldalára próbáltam rányomkodni és itt-ott elszakadt. Utólag raktam rá egy kinyújtott fonatot, h. takarjon és így végül szép lett. Lehet, hogy túl sok volt benne a cukor és ezért nem volt elég rugalmas?
Egy szó, mint száz, nagyon szépen köszönöm a receptet, szuper finom volt!!

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2011-11-09 23:15

Örülök, hogy jól sikerült!
A fondant lehet attól szakadós, hogy túl sok a porcukor, de fondantból nem vagyok igazán jó én sem. :-p
Legközelebb nyugodtan próbáld ki marcipánnal.

cukorpotlo
cukorpotlo Thu, 2011-08-18 14:43

olyan csodálatosan fest, de a fondant nélkül is működne? :) hamarosan sütöm, de a barátomnak készül, aki nem igazán kedveli az "efféle" dolgokat. :))

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-08-18 14:48

Persze, nyugodtan hagyd le róla. Ha kicsit többet készítesz a töltelékből, azzal kend be és már kész is. :-)

Gittus
Gittus / Gittus Thu, 2011-07-21 11:37

Kedves Eszter!
Nagyon jól néz ki a tortád, szeretném megsütni. Annyi lenne a kérdésem, hogy a felvert tejszínt, amikor hozzákevered a pudinghoz, akkor nem töri össze a robotgép?
Válaszodat előre is köszönöm!

Gitta

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-07-21 13:09

Szia Gitta!
Nem, nyugodtan keverheted, a tartást úgyis a puding adja majd.

Ildii
Ildii Mon, 2011-05-30 21:48

Elkészült...hmmmm...nyamm-nyammm-nyaaaammmmmmmmmm........csodás! Komolyan! Vendégek jöttek és valamai különlegeset szerettem volna készíteni...sikerült! :) Pillanatok alatt eltűnt! :D
Köszönöm Neked az a fantasztikus ízélményt! Még sooook-sooooooooooook ilyet! ;)

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-05-30 22:20

Ildi! Nagyon-nagyon örülöööööööööööööööööööööööök! :-D

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta Tue, 2011-05-24 07:08

Eszter, nagyon szép a tortád, és a fotók is szuperül sikerültek. Elolvastam a blogodban a kutyasushiról szóló bejegyzést, és hangosan felnevettem, mert a gyógyszereket mi is hasonló módszerrel tudjuk csak beletukmálni a két állatunkba (petrezselyem helyett vegetával, fokhagymával :D).

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-01-04 18:47

Kedves Mindenki! Ha igazán tuti sikert akartok egy ünnepi étkezés végén, akkor ez az amit feltétlen meg kell csinálnotok!!! De próbáljátok titokban tartani mindenki előtt, hogy mi lesz a desszert, s olyan élményben lesz részete, hogy csak na!!!:))))) Elkészítettük Mr Smith segítségével karácsonyi menühöz a bővebb család részére, már külsőre is azt kérdezték, hogy cukrászdából hoztam? Ekkor még nem sejtettek semmit... S akkor felvágtam...és kiemeltem az első szeletet...Látnotok kellett volna az arcokat...:DDDD Tátott száj, és ennyi: Hűűűű... Szóval mindent megért ez a pillanat!!! Az íze meg egyenesen fenséges! Az üde illatáról már nem is beszélve. Szóval drága Eszterem, nagyon köszönöm ezt az élményt még egyszer, így nyilvánosan is!!!:))))) Millió puszi: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-12-23 00:51

Na Eszterem, el is készítettem ma hozzá a fondant...:)))) Egy kis kewra víz és limoncello ment még bele, valamint narancsvirágméz...:))) 25-én pedig sütöm! Puszi! Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-12-23 09:11

Hmmm...szinte érzem az illatát...Remélem, nem szenvedsz meg nagyon a fondant-tal, lehet, hogy vésztartaléknak érdemes lenne egy kis marcipánbevonó. Már akartam is szólni. Majd megbesz. pusz.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-12-23 12:47

Eddig jónak tűnik az állaga...Majd meglátjuk mi lesz 25-én! Szerintem a marcipánnal is ugyanúgy bénáznék...:)))) Puszi! Ui.: A skype még mindig nem jó...:(((

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-12 17:54

Nahát! Én nemigen szoktam hozzászólni, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Ez valami csodaszép. Biztos, hogy ki fogom próbálni. Gratulálok hozzá.

770
cukrozatlan kakaópor 120 g
vaj 150 g
cukor 300 g
finomliszt 120 g
tojás 6 db
napraforgó olaj 1 dl
vaníliaaroma 2 teáskanál
chili 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
narancslé 3 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
vaníliás pudingpor 1 csomag
krémsajt 2 dkg
habtejszín 2 dl
fekete áfonya 12 dkg
cukorfondant 25 dkg